Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 octombrie 2019
1754 • S-au inaugurat primele scoli din Blaj, nucleul viitorului seminar si gimnaziu
1833 • Se naste Alfred Nobel, chimist si industrias suedez, inventatorul dinamitei si fondatorul Premiului Nobel (d.1896)
1866 • A avut loc premiera operei "Viata pariziana", de Jacques Offenbach
1870 • Se naste Ivan Alexeevici Bunin, scriitor rus, laureat al Premiului Nobel (d.1953)
1871 • S-a constituit Societatea Filarmonica din Timisoara
1945 • Se naste Nikita Mihalkov, actor si regizor rus.
Recomandări
Ştefan Bănică: un corifeu al năruirii limitelor…!
(Muzică)
In balanta curentelor muzicale romanesti perindate de-a lungul propriei istorii bogate in slagare perene, interpreti, compozitori si textieri remarcabili, spectacolele prezente hotarasc noul drum si continuitatea muzicii zise „usoare” in perceptia larga a noastra. O pondere grea ii apartine unuia dintre cei mai iubiti interpreti si aparator al superbitatii sonore prin inmladierea pieselor muzicale pe o voce si linie melodica traditionala a rock-ului cu notele si vibratia ascensiunii moderne a muzicii: Stefan Banica.
In toiul unui val cetos de spectacole muzicale, uneori lamentabile, de amalgam zgomotos ce va ajunge intr-o zi in colbul franturilor de istorie sovaielnica, pestrita si decadenta a muzicii, stefan Banica, inconfunfabil si incontestabil canalizeaza febril concertele sale pe o generoasa desfasurare de valori, alaturi de cei mai de succes interpreti de azi si de ieri, atingand azi gloria de idol al celor cu gust artistic nepripit si nedubios…!
         
Iesind din schematismul spectacolului ieftin, comercial, Stefan Banica este reperul foarte conturat al protagonistului unui spectacol total, maret, oglinditor a ceea ce reprezinta cu adevarat arta muzicala seducatoare…! A dovedit aceasta de curand (pe 6 noiembrie 2017) la Bacau, intr-un spectacol la Teatrul de Vara „Radu Beligan”, hipnotizant, rascolitor, fermecator…, a aratat inca o data cat de uriasa e forta talentului sau, cat de evidenta este unitatea conceptuala a sa cu respectul fata de public si cat de mare este generozitatea, nelimitata si neconditionata fata de cine il pretuieste, admira si iubeste…!

Stefan-Banica-credit-foto-Daniel-Robert-Dinu

foto by Robert Daniel Dinu

         
O mai ampla modalitate de expresie artistica a unui spectacol muzical, originala, cu multitudine structurala, desfasurare exploziva scenica si delimitare sonora la vazduh, rar e cu putinta sa intalnim in muzica noastra de azi! O piesa muzicala interpretata de Stefan Banica este o opera! O zugravire veridica a sufletului fiecarui spectator, o inflacarare a petrecerii estetizate prin muzica, un suvoi de clipe fericite!
         
Rar publicul meloman bacauan a trepidat prin toate articulatiile sufletului la un spectacol inseparabil de magnific, fenomenal, incandescent, asa cum a fost cel al sublimei descatusari in feeria muzicii, pe care l-a izbutit ca un corifeu al naruirii limitelor, artistul Stefan Banica. Seara de 6 noiembrie 2017 a fost o sarbatoare de imensa vigoare la Bacau, in care muzica a triumfat, negandu-si propria alergare dramatica de la gloria cotidiana si complexa in istorie. Un moment crucial de revenire la optimism pentru multi dintre spectatori, printre care ma numar (mai presus de prezenta strict profesionala ca ziarist), multumind pentru aceasta si celor carora le datorez invitatia la spectacol si inlesnirea primirii mele la cabina de catre artist, amabilele Oana Georgescu si Dana Panduru…!
         
Acest spectacol va deveni cu timpul o coordonata a amintirilor merituoase in a stralumina substratul fiecarui prezent din viata celor care l-au vazut, ascultat si trait…!

STEFAN BANICA foto 1
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate