Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
26 aprilie 2024
Recomandări
A început cea de-a V-a ediție Asia Fest
(Viață)
Asia Fest 2017 - campionii mondiali Kendama se intalnesc la Romexpo, cu vedetele Cosplay-ului japonez si cu opera chineza: 24 - 26 noiembrie, demonstratii culinare, spectacole traditionale si multe surprize.
Cea de-a V-a editie Asia Fest, care are loc in perioada 24 - 26 noiembrie 2017 la Romexpo (pavilionul C3), este dedicata culturii si traditiilor Chinei si aduce publicului bucurestean trei zile de spectacole cu muzica si dansuri specifice, bucatarie traditionala asiatica, ateliere, expozitii si multe surprize.
Intrarea este 5 lei, iar copiii sub 12 ani au acces gratuit. Festivalul este deschis vineri, intre orele 13.00- 20.00, iar sambata si duminica, intre orele 10.00- 20.00.

Editia acestui an va gazdui, pe 25 noiembrie, intre orele 17.00 si 19.00, finala concursului Ziua Nationala Depozitul Kendama, a carui etapa preliminara a avut loc in data de 18 noiembrie in mai multe orase din tara. In finala ZNDK au intrat automat castigatorii din fiecare oras. Finala va fi jurizata de Bryson Lee, Max Norcross si Oase. Vor fi prezenti si Alpha, Sweets Pro Team Romania si DKIPA. Pe 26 noiembrie, tot in cadrul Asia Fest, se va organiza un concurs de Kendama pentru amatori.
Bryson Lee, originar din Insula Oahu, Hawaii, si-a castigat locul intr-o echipa Sweets Kendamas in vara anului 2015, in urma unui concurs de sponsorizari online. Acesta a reusit sa depaseasca numarul record de puncte la campionatul mondial din 2016, ceea ce i-a adus locul 1 mondial. In 2017 a reusit sa se claseze pe locul 2 la campionatul mondial. Competitia nationala este organizata de DEPOZITUL KENDAMA in parteneriat cu Asia Fest. DEPOZITUL KENDAMA a reusit sa aduca in tara cele mai cunoscute branduri de kendama din lume, printre care SweetsKendamas, KendamaUSA, Grain Theory, Sol Kendama, Kendama Israel etc. si a deschis primul magazin din Romania care vinde exclusiv kendame. Trofeul oferit, in cadrul ceremoniei de la Romexpo, castigatorului Finalei ZNDK este realizat de Kazuma Iwata, cel care confectioneaza kendamele Mugen Musou - cel mai autentic brand de kendame japoneze, realizate manual. Kazuma este si autorul trofeului de la Campionatul Mondial de Kendama, organizat anual in Japonia. Pentru realizarea bilei (tama) din trofeu este folosit aur de 24 K, iar pe Sarado se gasesc culorile rosu, galben si albastru.

_STI8526


Concursul Cosplay, o traditie
De asemenea, deja cunoscut de publicul amator, in acest an va avea loc, din nou, concursul Cosplay - 26 noiembrie, orele 14.00- 15.00. Printre invitatii surpriza care vor juriza se afla si Pugoffka din Ucraina, fotograf si cosplayer. Povestea ei ca fotograf de cosplay a inceput cu opt ani in urma, odata cu prietenia cu un cosplayer. De atunci, fotografia de cosplay a devenit pasiunea vietii ei, facand sute de foto-seturi in acesti ani. Dupa o vreme a devenit si cosplayer, momentan dezvoltandu-si talentele in croitorie si facandu-si propriile costume. Al doilea cosplayer care va juriza concursul este MyReality Cosplay, artist celebru din Ucraina, LARPist si cosplayer cu o pasiune uriasa pentru costumele care implica armuri complexe, unde fiecare detaliu este conceput la milimetru. Costumul sau de Inquisitor din universul Warhammer 40.000 i-a adus premii la multe evenimente, iar unul dintre ele este premiul ”Best Armor Award”, castigat anul acesta la CosplayGen Awards, competitie mondiala de cosplay, a carei finala a avut loc in cadrul JapAniManga Night la Davos, Elvetia.

Momente artistice si ateliere
In premiera, anul acesta Asia Fest aduce, in parteneriat cu Institutul Confucius Bucuresti, un ansamblu formidabil de 12 cantareti chinezi de muzica clasica. Liderul ansamblului, Sun Lu, secretar al Youth League Committee, de profesie pianist, lucreaza in China, in cadrul University of Political Science and Law si preda cursuri de chineza si muzica clasica straina. Toti cei 12 cantareti apartin grupului vocal al Universitatii de Stiinte Politice si Drept din China si au participat la nenumarate festivaluri si concursuri organizate in China. Ansamblul va performa vineri, 24 noiembrie, si sambata, 25 noiembrie, intre orele 13.00 si 14.00.
Asociatia culturala Sarang Hangug va promova cultura coreeana prin momente artistice de exceptie (recital K-Pop, recital muzica trot, Flashmob Dokdo) si workshop-uri interesante - atelier de caligrafie coreeana pe evantaie, decorat lampioane cu flori de cires si origami. Asia Fest va gazdui, in premiera, si Aleea Artistilor, o zona dedicata artistilor cu lucrari fanart sau concepte originale. Aleea Artistilor este un eveniment in sine, care intregeste festivalul. Din program nu vor lipsi: Dansul leului din spectacolul Drumul Matasii, Taiji cu evantaie si cu sabii, Taiji fara arme si dans cu evantaie, recitare de poezii, dans si muzica chinezeasca, proiectie de fotografii si filme chinezesti si multe alte surprize. Programul complet al festivalului il gasiti pe http://www.asiafest.eu/category/news/. De asemenea, in cadrul Asia Fest vor avea loc tombole pentru public, premiile constand in produse traditionale asiatice.

Demonstratii culinare si retete pe toate gusturile
In cadrul Asia Fest veti putea degusta preparate japoneze gustoase à la Chef Tiberiu Punkosti, de la Roka Events. Tiberiu Punkosti a fost atras de mic de tainele alchimiei culinare, mai cu seama de tainele bucatariei orientale si in special a celei japoneze. El va gati, in cadrul festivalului, ramen, hashimaki (pizza japoneza), taco in stil japonez cu kimchi si carne sau vegetariene si, evident, sushi. Demonstratii culinare vor mai face: chef Merhzad Moghazehi, care va gati vineri, intre orele 16.00 si 17.00, pui cu bambus (www.retetedetop.ro), chef John Menumorut, care va gati sambata, intre orele 14.00 si 15.00, retete traditionale chinezesti (Blue Dragon), si duminica, intre orele 13.00 si 14.00, retete Thai (Blue Dragon) si chef Robert Petrescu, care va prepara pentru public sandwich negru japonez (duminica, intre orele 17.00 si 18.00). La Asia Fest vor mai fi prezenti Chef Habibi, ale carui retete se caracterizeaza prin combinarea gusturilor arabesti cu altele inedite, precum cele frantuzesti, asiatice sau chiar americane, si Bao Van, care va pregati un produs taiwanez numit bao.
Restaurantul Harbin se alatura si el celei de-a V-a editii Asia Fest cu preparate speciale. Meniul ales special pentru eveniment consta in pachetele de primavara, pui shanghai, coltunasi, Chao mi fen, orez cu legume, vita cu legume si tort de bezea cu inghetata prajita. My Sushi, cea mai mare fabrica de sushi din Romania, va participa la Asia Fest cu un meniu complex, menit sa satisfaca gusturile tuturor persoanelor amatoare de mancare japoneza traditionala. 
Si sa nu uitam desertul: si anul acesta inghetata thailandeza iRolls va fi prezenta la Asia Fest. Datorita tehnicii de congelare distincte, pe o plita din otel care este racita pana la o temperatura de -25 de grade, inghetata este amestecata, intinsa si stransa in forma unor rulouri. Prin amestecarea si agitarea ei in mod continuu in “tigaia” rece, se creeaza o crema ce ingheata rapid in doar 5-10 secunde. Acest desert asiatic frecvent intalnit in Tailanda este preparat cu ingrediente proaspete, precum fructe de sezon sau dulciurile dumneavoastra preferate. Tot la capitolul desert, Delicii Traditionale ne aduc si anul acesta la Asia Fest dulciuri si alte bunatati specifice din tari precum Turcia si Liban. ii veti gasi in trei locuri: un stand la care vor pregati Gozleme, o placinta cu branza specifica Turciei, un stand unde vor gati un desert surpriza specific Asiei si nelipsitul stand cu dulciuri, ciocolata de casa, baclavale si alte delicii.
Despre arta cafelei turcesti si creatii artistice de traditie aflam de la Centrul turc Yunus Emre, care va prezenta demonstratii de preparare a ceaiului si cafelei turcesti, modul in care se servesc, preparate ale bucatariei turcesti care se servesc alaturi de ceai si cafea, ateliere de “EBRU”(pictura pe apa).
La capitolul bauturi, pentru prima data in Romania, producatorul japonez CHOYA  aduce la Asia Fest o gama variata de produse: de la celebrul SAKE la pretentioasele delicatese Choya Yuzu, Choya Extra years, Choya Extra Shiso, Choya Royal Honey, The Choya Single Year si The Choya Aged 3 Years.

_STI8545


Despre Asia Fest
Organizat anual de Media Events (www.media-events.ro), Asia Fest este primul festival din Romania dedicat promovarii valorilor culturale ale continentului asiatic. Culturile tarilor asiatice au fost dintotdeauna un mister pentru europeni, iar in Romania, in ultimii ani, s-a dezvoltat o atractie speciala fata de tari precum Japonia, China, Turcia, India sau Coreea de Sud. Asia Fest este conceput ca un dialog cultural, un mix compus atat din spectacole, prezentari si workshop-uri  culturale, cat si din produse culinare, toate din tari precum Japonia, China, Coreea de Sud, Vietnam, Mongolia, Thailanda, Indonezia, Malaezia, Burma, Filipine, India, Pakistan, Bangladesh, Azerbaidjan, Kazakhstan si Turcia. Pentru mai multe informatii, accesati www.asiafest.eu.

Parteneri: Ambasada Chinei la Bucuresti, Hotel Caro, Institutul Confucius, Sweets Kendamas, Casa Romano - Chineza, Asociatia China Ro, Romania Chinese Business Club, Artasia, Institutul de Arta Euro - Asiatica, Sarang Hangung, Discover Korea, CSRJ, Centrul Cultural Turc Yunus Emre si Okinawa Bucuresti.

_STI8961

 


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate