Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 octombrie 2019
1754 • S-au inaugurat primele scoli din Blaj, nucleul viitorului seminar si gimnaziu
1833 • Se naste Alfred Nobel, chimist si industrias suedez, inventatorul dinamitei si fondatorul Premiului Nobel (d.1896)
1866 • A avut loc premiera operei "Viata pariziana", de Jacques Offenbach
1870 • Se naste Ivan Alexeevici Bunin, scriitor rus, laureat al Premiului Nobel (d.1953)
1871 • S-a constituit Societatea Filarmonica din Timisoara
1945 • Se naste Nikita Mihalkov, actor si regizor rus.
Recomandări
Societatea Muzicală organizează primul turneu național al DUO Stoica
(Muzică)
Dupa ce au cucerit publicul celor mai importante centre culturale, premii importante la marile concursuri internationale, si au realizat mai multe albume cu case de discuri importante, Andreea si Razvan se vor afla, in luna noiembrie, in primul turneu national, alaturi de vioara Stradivarius „The Queen” exErnst fabricata in 1729 – un instrument care, pe langa renumele lutierului care a fabricat-o, se afla in centrul multor intamplari alaturi de geniile violonisticii contemporani – si nu numai (Paganini, Bazzini, Ernst s.a).
Invitam publicul iesean la un concert special, dedicat Zilei Nationale a Romaniei, in data de 2 decembrie incepand cu ora 19.00, la Aula „Mihai Eminescu” a Bibliotecii Centrale Universitare.

Razvan si Andreea Stoica sunt frati si de 14 ani locuiesc in Olanda, unde si-au finalizat studiile (la Conservatorul din Amsterdam).

Andreea este pianista si in cariera solistica a colaborat cu numeroase orchestre din Europa, Asia, SUA. Andreea a adunat diverse premii sau critici pozitive cu fiecare aparitie. De asemenea, pianista dovedeste tehnica impecabila si muzicalitatea prin abordarea unui repertoriu divers, interpretarea sa fiind perfect adaptata stilului componistic.
Andreea canta alaturi de fratele ei, Razvan Soica, inca din 1996, cand au format DUO Stoica.

Andreea Stoica


Razvan Soica este violonist si in anul 2008, ca urmare a castigarii concursului Strad Prize, are in drept de folosinta vioara Stradivarius „The Queen”. De asemenea, a obtinut titlul de „Cel mai bun tanar violonist” in 2013, cand a participat la Euro Broadcast Competition (Bratislava), reprezentand Romania. Pana in acest moment, este singurul roman care a castigat aceasta distinctie.
In anul 2010 Razvan a pus bazele Kameratei Stradivarius – orchestra de camera care, inca de la primele aparitii a atras atentia publicului datorita sunetului specific creat si cu ajutorul instrumentelor a caror varsta este aproape la fel de inaintata ca a viorii Stradivarius „The Queen”.

Razvan Stoica


Turneul STRA DI VA RIUS – Bach, primul turneu national al DUO Stoica, este foarte asteptat de melomanii din intreaga tara care au avut ocazia sa ii asculte pe cei doi la Radio, sau in (putinele) interventii media.
In repertoriu publicul va regasi lucrari de J.S. Bach dar si piese de virtuozitate pentru arta violonistica, totodata avand ocazia sa (re)descopere pe cei mai mari muzicieni romani ale caror capodopere au pastrat noutati pentru fiecare generatie, astfel trecand cu brio testul timpului.

Totodata, la finalul concertului va avea loc o sesiune de autografe si va fi prezentat ultimul CD inregistrat de DUO Stoica, Classical Christmas. Suma obtinuta din vanzarea CD-urilor o vom folosi pentru a achizitiona accesorii muzicale unor tineri care au nevoie de ele pentru a-si continua drumul in muzica.

Iasi 2 dec STRADIVARIUS small


Organizator: SOCIETATEA MUZICALA
Partener principal al turneului: MOBEXPERT
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Speranta TV, RVS, TeleM.
Detalii: Norela Costea – Director Executiv al Societatii Muzicale. Tel.: 0763 828 689

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate