Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 iulie 2022
Recomandări
Program Noaptea Europeană a Muzeelor 2014 - Sibiu
(Istorie)
Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA -  orele 18.00 - 01.
00  
Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului

Targul de tara – Maraton gastronomic transilvan -  orele: 13.00 - 22.00

In cadrul spatiului dedicat gastronomiei traditionale, Muzeul ASTRA va propune un parcurs al Transilvaniei prin intermediul gustului. Editia speciala a Targului de tara devine un adevarat maraton al mancarurilor traditionale, parcurgand jaloanele diverselor etnii care compun peisajul specific transilvanean.

Maraton Gastronomic - Noaptea Muzeelor_ 18 mai 2013 in MAL - foto Silviu Popa (55)


Scena de pe lac:  -  orele: 1900 - 2200

- orele: 19.00 - 20.15  -  Bazar. Cantari din veacul al XIX-lea. 
TREI PARALE grupeaza tineri oraseni atrasi de muzicile vechi, specifice spatiului romanesc. Grupul beneficiaza de o documentare minutioasa in domeniul culturii muzicale traditionale, un rol important in acest sens avandu-l Florin Iordan, etnomuzicolog. 

Trei Parale (3)


- orele: 21.00- 22.00 - Catalogat inca de la debut drept unul dintre cel mai indraznete proiecte muzicale din Sibiu, din ultima perioada, trupa DOMINO si-a inceput parcursul artistic in luna ianuarie a anului 2013 la Viena, reprezentand Romania la Targul International de Turism. Dupa acest prim concert, formatia a urcat pe scena mai multor festivaluri din tara: Padina Fest, Peninsula, Festivalul International de Film Transilvania, Huet.Urban, Colors of Cluj si altele.

DOMINO - credit foto Silvana Armat


Etno Tehno Parc  -  orele: 21.00 - 23.00 - Atelier de astronomie
Atelierul de astronomie, coordonat de profesor Ania Titei, va fi unul dintre punctele de atractie al programului Noaptea Europeana a Muzeelor. Prin intermediul unei prezentari in power point li se va explica vizitatorilor pozitia si caracteristicile planetelor in Sistemul Solar, apoi vor putea sa le observe cu telescopul muzeului.

Muzeul Civilizatiei Transilvane ASTRA -  orele: 17.00- 24.00
Caravana  Noaptea Muzeelor  2014

Caravana este organizata cu ocazia sarbatoririi Zilei Internationale a Muzeelor si a Noptii Europene a Muzeelor, pornind din Muzeul Civilizatie Populare Traditionale ASTRA (Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului) si valorifica colectiile muzeale orasenesti, parohiale si satesti pe traseul Sibiu – Jina. 
Traseu dus: Sibiu - Cristian (Biserica Evanghelica Fortificata) - Orlat - Sibiel (Muzeul de icoane pe sticla „Preot Zosim Oancea”) - Vale - Saliste (Muzeul Culturii Salistene; Muzeul Parohial; Colectia particulara prof. Lucia Irimie; Muzeul Ocolului Silvic Valea Cibinului) - Gales (Muzeul Etnografic „Maria Costachescu”) - Tilisca (Muzeul Etnografic) - Poiana Sibiului (Muzeul Etnografic) - Jina (Muzeul Pastoral „Casa Morariu”). Traseu intors:  Jina -  Sibiu (parcarea de la Filarmonica de Stat).
La intoarcere vor fi vizitate la Muzeul de Etnografie Universala „Franz Binder”, Casa Hermes, Piata Mica, nr. 11, expozitiile: Din cultura si arta popoarelor lumii si Picu Patrut. Ultimul mare miniaturist al Europei, iar la Muzeul de Etnografie Saseasca „Emil Sigerus”, Casa Artelor, Piata Mica, nr. 21, Lvmen est omen.

Muzeul de Etnografie Universala „Franz Binder” - orele 20.00– 01.00
Casa Hermes, Piata Mica, nr. 11
Expozitia de baza Din cultura si arta popoarelor lumii prezinta piese etnografice din civilizatia extraeuropeana, datand din secolul al XIX-lea, printre care si o mumie egipteana cu sarcofag pictat, veche de 2000 de ani (Perioada Ptolemaica tarzie). Structura expozitiei ofera vizitatorilor sugestii consistente despre aspecte importante din cultura si arta popoarelor lumii. in toate sectiunile, un bogat context de imagini – fotografii, desene, materiale grafice – insoteste prezentarea obiectelor.

Vizite ghidate: orele 20.00 si 22.00.

Expozitia  Picu Patrut. Ultimul mare miniaturist al Europei, itinerata de Muzeul National al taranului Roman din Bucuresti, prezinta manuscrise copiate si ilustrate in secolul al XIX-lea de Picu Patrut, alaturi de obiecte din patrimoniul Muzeului ASTRA. Calugar-taran din Salistea Sibiului, Picu Procopie Patrut (1818-1872) a desfasurat o vasta activitate cultural-religioasa ca autodidact, lasand urmasilor aproximativ 40 de manuscrise care cuprind opera sa originala (poeme, cantari si imnuri bisericesti, insotite de aproape 3.000 de miniaturi) sau transcrieri ale operelor altor autori, si ele impodobite cu ilustratii in culori. 

Muzeul de Etnografie Saseasca „Emil Sigerus” -  orele 2000– 0100 
Casa Artelor, Piata Mica, nr. 21

Expozitia Lvmen est omen. Arta, istoria si spiritualitatea iluminatului artificial exprima bogatia si evolutia corpurilor de iluminat pe cele cinci continente, prin intermediul unei selectii de fotografii si documente de epoca si a mai mult de trei sute de piese, din Antichitate si pana la aparitia electricitatii. 
Organizata pe patru sectiuni, expozitia permite descoperirea rolului luminii in viata cotidiana, religioasa, profesionala si chiar festiva, deschizand calea spre o profunda reflectie asupra valorii simbolice a acesteia, dar si asupra impactului social al iluminatului artificial.
Interactivitatea multimedia a expozitiei a devenit posibila datorita Swiss Web Academy (Sibiu). Cu ajutorul unei tablete sau a unui smartphone, publicul poate avea acces la secvente filmate, ilustrand modul de functionare al celor mai reprezentative obiecte si instalatii de iluminat.
Vizita ghidata: ora 23:00
Stand de demonstratii practice: orele 20:00- 22:30

expo permanenta Binder

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate