Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
John Edwards și Mark Sanders, pentru prima dată pe scenă alături de jazzmanii est-europeni Sian Brie și Dawid Frydryk
(Muzică)
Povesti despre migratie spuse la chitara, trompeta, tobe si contrabas de patru artisti est-europeni si britanici in concertul Reimagining Migration de la ARCUB. John Edwards, Mark Sanders, Dawid Frydryk si Sian Brie canta joi, 7 decembrie, de la ora 19:30, in cadrul seriei Jazz @ ARCUB – Artist in Residence, organizata de ARCUB cu sprijinul Primariei Capitalei.
Al cincilea concert din sezonul Artist in Residence curatoriat de Mircea Tiberian, Reimagining Migration este prima ocazie in care doi artisti din elita muzicii creative britanice, John Edwards si Mark Sanders, canta in aceasta formula, alaturi de jazzmanii est-europeni Sian Brie si Dawid Frydryk.

Proiectul Reimagining Migration este inspirat de experienta britanica a chitaristului roman Sian Brie si a trompetistului polonez Dawid Frydryk.

„Adaptarea la noul mediu presupune modificari de mentalitate, eficientizare utilitara a timpului si nelipsitele zile pe santierul de constructii si nopti de servit la mese. Ne-am confruntat atat cu discriminarea negativa, cat si cu cea pozitiva, pentru ca in final sa constientizam ca am ajuns sa avem un comportament in perfecta conformitate cu eticheta ce ne-a fost pusa, de aici luand nastere atitudinea <<to live up to your discrimination standard>>,” declara Sian Brie.

Reimagining Migration, proiectul post-modernist conceput de chitaristul Sian Brie, are ca punct de plecare muzica improvizata, careia i se insereaza compozitii schematice in cadrul carora artistii isi manifesta ideile spontate.

JOHN EDWARDS / MARK SANDERS / DAWID FRYDRYK / SIAN BRIE – Reimagining Migration
John Edwards (UK) – contrabas | Mark Sanders (UK) – tobe | Dawid Frydryk (PL) – trompeta | Sian Brie (RO) – chitara

Sian Brie. Dupa ce studiaza la Conservatorul din Bucuresti unde este initiat in jazz si free jazz de pianistul Mircea Tiberian, Sian Brie se muta la Berlin. Aici are ocazia sa cunoasca si sa colaboreze cu importanti muzicieni de pe scena berlineza, cum ar fi Christian Lillinger, Horst Nonnenmacher sau Manuel Miethe. Dupa un an la Berlin, Sian Brie pleaca la Londra, unde il cunoaste pe trompetistul Dawid Frydryk.
John Edwars. Un adevarat virtuoz, al carui ametitor arsenal tehnic si imaginatia fara limite au redefinit posibilitatile contrabasului si au extins intr-un mod dramatic rolul sau in muzica, John Edwars este un „mainstay” pe scena londoneza, cantand alaturi de Evan Parker, Roscoe Mitchell, Sunny Murray, Derek Bailey, Joe McPhee, Lol Coxhill, Peter Brötzmann, Mulatu Astatke etc.

Mark Sanders a cantat alaturi de muzieni de renume precum Roscoe Mitchell, Wadada Leo Smith, Derek Bailey, Henry Grimes, Roswell Rudd, Peter Brotzmann, Barry Guy, Otomo Yoshihide, Jah Wobble, Sidsel Endresen, Charles Gayle, Peter Evans si William Parker. Cu John Edwards colaboreaza atat in duo, cat si in grupuri muzicale alaturi de Evan Parker, Frank Paul Schubert si Matthius Muller, Agusti Fernandez si Mathew Shipp.

Trompetistul polonez Dawid Frydryk a experimentat cu muzica reggae, ska, world music, funk, hip-hop si cu muzica electronica. Fondator si director artistic al proiectului „Arta improvizatiei”, contribuie la promovarea muzicii improvizate in Polonia. A cantat alaturi de Gabriel Ferrandini, John Edwards, Louis Moholo, Dave Fowler, The London Improvisers Orchestra etc.

Biletele pot fi achizitionate online de pe http://arcub.ro/ si http://www.bilet.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

Preturi: 35 lei (Categoria I). Elevii, studentii si pensionarii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei (Categoria II).

Toamna la ARCUB e aglomeratie mare la cultura. Nu ramane blocat in trafic, ia-ti bilet la spectacolele ARCUB si poti castiga o bicicleta Pegas la tombola CULTURA TE PUNE IN MISCARE. Detalii: https://arcub.ro/arcub-lanseaza-cultura-te-pune-miscare/

ARTIST IN RESIDENCE
Inaugurat in 2016, Jazz @ ARCUB – ARTIST IN RESIDENCE invita muzicienii de jazz din Romania sa curatorieze un sezon de concerte cu o tema propusa de ei insisi. Modelat dupa programe similare din San Francisco, New York si Amsterdam, ARTIST IN RESIDENCE prezinta in premiera publicului bucurestean proiecte originale ce ilustreaza tema stagiunii. Programul se remarca printr-o selectie spectaculoasa de muzicieni romani si internationali. Curatorul artist al celei de-a doua stagiuni ARTIST IN RESIDENCE este pianistul si compozitorul Mircea Tiberian, iar tema propusa este „Jazz – un limbaj muzical al viitorului”.  

“In zilele noastre lumea muzicii e din ce in ce mai distinct impartita intre larga majoritate, consumatoare a unor produse de serie simpliste, predictibile, lipsite de orice potential creativ si o minoritate rezistenta, deschisa  inca spre firesc, spre arta vie. In acest peisaj schizoid muzicianul de jazz, creatorul de muzica in timp real se pare ca poseda inca mijloacele de supravietuire. O dovedeste numarul din ce in ce mai mare de improvizatori intr-un context institutional destul de putin ofertant. Ce-i determina pe muzicieni sa aleaga aceasta cale a expresiei artistice? Se pare ca a face muzica improvizata, a o elabora in colectiv e, pana la urma, o indeletnicire placuta ce se si potriveste mai bine noilor comandamente  moral-sociale sau estetice ale contemporaneitatii. Asa se explica, pe langa numarul crescand, si mobilitatea  acestor creatori spontani, prezenti in mai toate sectoarele vietii muzicale. Bucuria de a canta a  muzicienilor de jazz, implicarea lor in actul artistic ma fac sa ma gandesc la un viitor cind, poate, nu vor mai exista ascultatori ci numai creatori, desigur cu grade diferite de talent si inspiratie. Din pacate, daca lucrurile vor continua pe fagasul pe care au pornit, nu toata lumea va mai avea legaturi cu muzica. O mare parte dintre oameni o vor mai auzi doar, fara sa o inteleaga.  intregul spatiu auditiv va fi parcelat probabil cu zgomote controlate ce vor ritmiza comportamentul multora dintre noi.  Totusi, la fel ca in scenariile filmelor science-fiction,  imaginez o comunitate mica ce va continua sa celebreze prin sunet, expresie, dans si cuvant creativitatea muzicala. si vreau sa cred ca asta va conta pentru formatia spirituala a omului.

De aceea, avand onoarea sa fiu ales noul curator al programului Artist in residence am decis sa plasez seria concertelor din aceasta stagiune sub deviza Jazz – un limbaj muzical al viitorului sau Jazz – a musical language of the future.
” declara Mircea Tiberian, artist curator Artist in Residence.

Program ARTIST IN RESIDENCE octombrie – decembrie 2017:

21 decembrie: R.C. & THE MELODY MAKERS

Artist in residence_jazz_dec7


ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate