Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
22 februarie 2024
1632 • Galileo Galilei publica Dialog despre cele doua mari sisteme ale lumii
1788 • S-a nascut Arthur Schopenhauer (d. 1860)
1810 • S-a nascut Frederic Chopin (d. 1849)
1900 • Prima auditie, la Paris, a "Sonatei nr. 2 pentru vioara si pian" de George Enescu (la pian - George Enescu)
1903 • S-a nascut Tudor Musatescu (d. 1970)
Recomandări
Gala 5 licee – 5 teatre 2017
(Viață)
Marti, 5 decembrie 2017, incepand cu ora 17.00, la Sala Studio a Teatrului National Ion Luca Caragiale din Bucuresti va avea loc Gala si concursul proiectului dedicat elevilor, 5 licee - 5 teatre, aflat anul acesta la editia a 7-a.
Cinci trupe de teatru din alte cinci licee din capitala vor urca pe scena TNB, pentru a prezenta piesele pregatite pe parcursul proiectului derulat incepand cu luna octombrie.
ECDL ROMANIA, alaturi de UNITER, Primaria Municipiului Bucuresti si Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti si teatrele partenere, Teatrul National I.L. Caragiale Bucuresti, Teatrul Mic, Teatrul Ion Creanga, Teatrul Evreiesc de Stat si Teatrul Metropolis, va invita sa ii aplaudam pe tinerii artisti.
5 licee - 5 teatre este un proiect educational de traditie, ce sustine implicarea liceenilor in activitati culturale, prin accesul acestora in institutii si la piese de teatru, provocandu-i in acelasi timp la un concurs de spectacole.

Cinci teatre si-au deschis stagiunea pentru alti 150 de elevi din cinci licee din capitala, intre care si membri ai trupelor de teatru din scoli. Acestia au vizionat gratuit piese din programul fiecaruia dintre teatrele partenere in proiectul 5 licee – 5 teatre: Teatrul National I.L. Caragiale Bucuresti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Ion Creanga, Teatrul Tineretului Metropolis si Teatrul Mic.
Noile scoli participante la aceasta editie 5 licee - 5 teatre sunt: Liceul Teoretic Nicolae Iorga, Colegiul National Bilingv George Cosbuc, Colegiul National Mihai Eminescu, Colegiul National Octav Onicescu, Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu.

Si de data aceasta, trupele de liceeni au fost coordonate de catre teatre in punerea in scena a unei piese scurte pe tema Drepturile omului. Demersul lor se va finaliza marti, 5 decembrie 2017, cu reprezentatiile, jurizarea si premierea celor cinci piese de teatru realizate de liceeni, in cadrul Galei 5 licee – 5 teatre.
Tinerii vor avea ocazia sa urce pe scena unui important teatru din Romania si sa joace in fata unui juriu format din profesionisti, intre care reprezentanti ai teatrelor partenere si UNITER.

De la prima editie ce a inceput in anul 2011 la initiativa ECDL ROMANIA, peste 1000 de elevi din 30 de licee bucurestene diferite au participat la 5 licee – 5 teatre.
Educatia alternativa are o importanta esentiala pentru dezvoltarea tinerilor, care trebuie sa fie in continuare indreptati catre valori reale si corecte, inclusiv catre valori culturale. Initiativele ECDL promoveaza dezvoltarea echilibrata a tinerilor, care urmaresc cariere si certificari internationale, intelegand insa si actul de cultura, ca o completare a cunostintelor si competentelor acumulate in scoala.

Va asteptam marti, 5 decembrie 2017, ora 17:00, la Sala Studio a Teatrului National I.L. Caragiale Bucuresti.

Puteti afla mai multe informatii despre proiectul 5 licee - 5 teatre pe www.ecdl.ro /
ECDL – European Computer Driving Licence – standardul international pentru certificarea competentelor digitale.

Poster5l5t2017


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate