Acum niște ani |
21 decembrie 2024 |
|
|
Topul vânzărilor Curtea Veche Publishing la Gaudeamus 2017 | | (Literatură) | Intre 22 si 26 noiembrie 2017, Curtea Veche Publishing si-a intampinat cititorii la cea de a XXIV-a editie a Targului International de Carte Gaudeamus cu peste 1.000 de titluri, o oferta de 2+1 la toate cartile, reduceri de 30% la pachete, dar si cu super-reduceri de pana la 83% la o vasta selectie de titluri, si desigur evenimente pentru toate gusturile. | Pe primul loc in topul preferintelor s-a aflat si anul acesta Geanina Staicu-Avram, cel mai mare vlogger culinar din Romania, cu a sa carte de bucate „Jamila Cuisine. Cele mai iubite retete. Vol. 2”. Astfel se confirma succesul primului volum, care a fost nu numai pe primul loc la editia targului de anul trecut, dar a si devenit cea mai vanduta carte de bucate a anului trecut. Volumul aduna retete bine-cunoscute si premiere, propunandu-si sa ajute pe toata lumea sa descopere ca gatitul nu este dificil. Fiindca in bucatarie ne adunam nu numai ca sa mancam, ci si ca sa povestim, sa fim impreuna, sa ne bucuram unii de altii.
Pe cel de-al doilea loc s-a situat o carte pentru copii cu totul si cu totul speciala, un bestseller The New York Times – „O dorinta de Craciun” de Lori Evert. Povestea urmareste aventurile micutei Anja, o fetita curajoasa si buna la suflet, care porneste intr-o aventura uluitoare pentru a-si implini visul de a deveni ajutorul lui Mos Craciun. Cei mici vor descoperi o sumedenie de personaje fantastice care ii vor da o mana de ajutor eroinei ca sa ajunga la destinatie. Cartea surprinde nu numai prin blandetea scriiturii, ci si prin originalitatea vizuala, de data aceasta nefiind vorba de ilustratii, ci de fotografii realizate in cadrul perfect povestii.
A treia pozitie in topul vanzarilor la Gaudeamus 2017 a fost ocupata de unul dintre cele mai frumoase albume de arta de anul acesta – „Obiecte graitoare” de Stefan Caltia. Albumul expozitiei cu acelasi nume este insotit de trei eseuri ale autoarei Svetlana Carstean, si ale curatorilor Liliana Chiriac si Alexandra Manole. Astfel, prin intermediul vederilor din cadrul expozitiei insotite de povestile lor, dar si de ample comentarii sau viziuni critice, se produce o imersiune in profunzimile simbolice ale Obiectelor Graitoare.
Pe cel de-al patrulea loc s-a situat cea mai noua carte de bucate marca Jamie Oliver – „5 ingrediente. Mese rapide si usoare”. Aceasta nou carte se concentreaza fara menajamente pe combinatii culinare geniale de doar cinci ingrediente din care vor rezulta preparate delicioase, cu maximum de aroma, si minimum de efort.
Pe locul cinci in topul preferintelor s-a aflat cea mai proaspata aparitie din colectia de fictiune de la Curtea Veche Publishing – romanul „Omon Ra” al multi-premiatului scriitor rus Viktor Pelevin. Unul dintre cei mai apreciati scriitori rusi contemporani, Pelevin este un postmodernist cu apetenta pentru fantastic, care reuseste sa reinvie in lumea postsovietica marea traditie literara a absurdului si grotescului reprezentata de Gogol si Bulgakov. Romanul spune povestea unui baiat crescut in spiritul propagandei sovietice, dar care simte misterioasa chemare a zborului spre infinit din momentul in care vede un afis cu un cosmonaut. Afla insa ca visele nu ii apartin – cel putin nu intr-o societate totalitara: odata admis in programul spatial, Omon afla ca visul lui are un pret - sacrificarea propriei vieti.
Alte noutati la Curtea Veche Publishing
La Gaudeamus vizitatorii s-au putut bucura si de o noua carte regala pentru copii si tineri - „Margareta a Romaniei. O principesa in serviciul tarii regasite” de Adrian Cioroianu si cu ilustratii de Yanna Zosmer. Citind „Margareta a Romaniei”, copiii si tinerii vor descoperi ca nu toate familiile regale sunt la fel si ca destinul Altetei Sale Regale Principesa Margareta nu seamana cu viata de basm a altor printi si printese, desi parintii sai erau capete incoronate. in anul nasterii sale, Regele Mihai si Regina Ana traiau in exil, fiind nevoiti sa ramana departe de tara lor.
O alta noutate foarte cautata, lansata cu ocazia targului, a fost „Supereroii din farfurie”, o carte de bucate pentru copii si parinti scrisa de prezentatoarea TV Anca Lungu, cunoscuta si pentru blogul culinar PrintesaPolonic.ro. Cartea, ilustrata de Annabella Orosz si continand sfaturi pentru parinti de Alina-Nicoleta Balatchi, este plina de retete care pot fi gatite impreuna cu cei mici si ajuta parintii sa-i implice pe acestia in procesul gatitului in functie de varsta.
Dealtfel, copiii au fost iar in centrul atentiei si la aceasta editie a targului. Cristina Donovici, autoarea uneia dintre cele mai populare carti pentru copii la Curtea Veche Publishing – „O girafa in spatiu si alte sapte lumi ascunse” – si creatoarea site-ului PovestileCristinei.ro a oferit autografe vizitatorilor alaturi de Lavinia-Iulia Falcan. Tot printre cele mai frumoase carti pentru copii se numara si „Omul cu trei minti si alte basme cu talc. Basme romanesti repovestite de Razvan Nastase”, cu ilustratii de Yanna Zosmer. si nu in ultimul rand, seria „Isadora Moon”, scrisa si ilustrata de autoarea britanica Harriet Muncaster. Pe jumatate zana, pe jumatate vampir, Isadora Moon este un alter-ego al autoarei, careia ii place orice e dragalas, orice e stralucitor si oricine este un visator.
Tot in topul preferintelor s-a aflat si volumul-experiment lansat impreuna cu Institutul Institutul Balassi - Institutul Maghiar din Bucuresti – „Cealalta revolutie. Antologie de povestiri contemporane maghiare despre revolutia din 1956”. Antologia contine proze scurte ce au ca subiect comun evenimentele desfasurate in Ungaria anului 1956, create de 17 scriitori, cu ocazia comemorarii a 60 de ani de la Revolutia maghiara. Fiecare autor a conceput o altfel de desfasurare a evenimentelor, acceptand provocarea lansata de redactorii revistei de arta HÉVÍZ. La evenimentul de lansare a participat si Horváth Viktor, unul dintre cei 17 autori ai prozelor.
Si pentru fanii cartilor de dezvoltare personala, Curtea Veche Publishing a oferit nenumarate noutati. De la editia a IV-a a volumului „Alte motive pentru a zambi. Mai multa incurajare si inspiratie pentru suisurile si coborasurile vietii” de Zig Ziglar, la o noua carte din seria Edward de Bono, „Gandirea paralela”, in care autorul ne povesteste cum descoperirea esecului gandirii traditionale i-a permis sa initieze o dezbatere de proportii globale despre natura si functiile gandirii si sa dea nastere unei adevarate revolutii a creativitatii. Alte noutati din aceasta zona sunt „Dumnezeu vorbeste limbajul iubirii tale. Cum sa simti si sa impartasesti iubirea divina” de Gary Chapman, „Afla raspunsul! Cum sa-ti iei viata in propriile maini si sa devii omul care-ti doresti sa fii” de Alan si Barbara Pease, „in cautarea adevarului” de Michael A. Singer si „Testul bezelei”, de Walter Mischel.
Cu peste 1.000 de titluri la aceasta editie a Targului International Gaudeamus, vizitatorii standului Curtea Veche Publishing s-au putut bucura de cea mai vasta oferta de carte, sub deja cunoscutul slogan „incepi sa afli”.
. | |
|
|
|
|