Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Peste 10.000 de vizitatori au trecut pragul Asia Fest 2017
(Viață)
Cea de-a V-a editie Asia Fest, care a avut loc in perioada 24 - 26 noiembrie 2017 la Romexpo (pavilionul C3), s-a bucurat de participarea a aproximativ 10.000 de vizitatori, care au trecut pragul evenimentului animati de cultura si traditiile Chinei.
In cele trei zile de festival, participantii au putut asista la spectacole de muzica si dansuri specifice, dar au putut si degusta preparate traditionale asiatice, gatite la fata locului de chefi cunoscuti.

In premiera, anul acesta Asia Fest a adus, in parteneriat cu Institutul Confucius Bucuresti, un ansamblu formidabil de 12 cantareti chinezi de muzica clasica. Liderul ansamblului, Sun Lu, secretar al Youth League Committee, de profesie pianist, lucreaza in China, in cadrul University of Political Science and Law si preda cursuri de chineza si muzica clasica straina. Toti cei 12 cantareti apartin grupului vocal al Universitatii de Stiinte Politice si Drept din China si au participat la nenumarate festivaluri si concursuri organizate in China.
Ambasada Chinei la Bucuresti a participat la Asia Fest cu o serie de documentare pentru cei pasionati de cultura, muzica, turismul si gastronomia  acestei tari. si ChinaRo a adus, in cadrul festivalului, poezie, dans si muzica chineza, proiectie de fotografii si filme chinezesti.

Vizitatorii festivalului au participat si la “Drumul matasii” - primul spectacol de arte martiale, teatru non-verbal si dans din Romania. Spectacolul este realizat sub indrumarea Maestrului de arte martiale ZHU RONG FU, iar din distributie fac parte campioni nationali si laureati ai competitiilor internationale de Wushu – atat sportivi, cat si actori! Spectacolul a prezentat o calatorie aventuroasa, de pe vremea cand stelele tineau loc de GPS, iar caii tineau loc de trenuri si avioane. Legendarul “Drum al matasii” porneste din inima Chinei vechi, trecand prin desertul mongol, peninsula araba si Caucaz, pentru a ajunge in Europa muzelor si muschetarilor. Toate aceste spectacole, combinate cu bucataria asiatica, au garantat succesul celei de-a V-a editii a Asia Fest.

Campionul Kendama, din Iasi

Editia acestui an a gazduit finala concursului Ziua Nationala Depozitul Kendama, a carui etapa preliminara a avut loc in data de 18 noiembrie in mai multe orase din tara. In finala jurizata de Bryson Lee, Max Norcross si Oase, au intrat automat castigatorii din fiecare oras. Castigatorul- Ilie Ciornei (16 ani) din Iasi- a plecat acasa cu trofeul realizat de Kazuma Iwata, cel care confectioneaza kendamele Mugen Musou - cel mai autentic brand de kendame japoneze, realizate manual. Kazuma este si autorul trofeului de la Campionatul Mondial de Kendama, organizat anual in Japonia. Pentru realizarea bilei (tama) din trofeul oferit castigatorului ZNDK a fost folosit aur de 24 K.
Competitia nationala a fost organizata de DEPOZITUL KENDAMA in parteneriat cu Asia Fest. DEPOZITUL KENDAMA a reusit sa aduca in tara cele mai cunoscute branduri de kendama din lume, printre care SweetsKendamas, KendamaUSA, Grain Theory, Sol Kendama, Kendama Israel etc. si a deschis primul magazin din Romania care vinde exclusiv kendame.

ILie Ciornei, castigator ZNDK


Concursul Cosplay, o traditie

De asemenea, deja cunoscut de publicul amator, in acest an a avut loc, din nou, concursul Cosplay , la care s-au inscris zeci de tineri. Concurentii au fost jurizati de Pugoffka din Ucraina, fotograf si cosplayer, si de MyReality, artist celebru din aceeasi tara.  Premiul cel mare, constand in produse oferite de Tao Tao, Darks si Jelly Belly, a fost castigat de Stanik, cu personajul Orochi din For Honor. Locul 2 a fost adjudecat de Mimisor- personajul Soah din Bride of the Water God, iar locul 3 de Lyra (personajul Valkyrie Sylveon din Pokemon).

juriu Cosplay


Despre Asia Fest

Organizat anual de Media Events (www.media-events.ro), Asia Fest este primul festival din Romania dedicat promovarii valorilor culturale ale continentului asiatic. Culturile tarilor asiatice au fost dintotdeauna un mister pentru europeni, iar in Romania, in ultimii ani, s-a dezvoltat o atractie speciala fata de tari precum Japonia, China, Turcia, India sau Coreea de Sud. Asia Fest este conceput ca un dialog cultural, un mix compus atat din spectacole, prezentari si workshop-uri  culturale, cat si din produse culinare. Pentru mai multe informatii, accesati www.asiafest.eu.
Parteneri: Ambasada Chinei la Bucuresti, Hotel Caro, Institutul Confucius, Sweets Kendamas, Casa Romano - Chineza, Asociatia China Ro, Romania Chinese Business Club, Artasia, Institutul de Arta Euro - Asiatica, Sarang Hangung, Discover Korea, CSRJ, Centrul Cultural Turc Yunus Emre si Okinawa Bucuresti.

dans asiatic Asia Fest


Parteneri media: Magic FM, Agerpres, Revista Biz, Catavencii, Hayat, Cotidianul,  Social Agenda, Pamfletarii, stiriutile.ro, 100delocuri.ro, Iqool.ro, bookblog.ro, mihaelaivan.ro, fest.ro, ceascadecultura.ro, gustos.ro, urban.ro, gokid.ro, bucharestcityapp.com, revista Atelierul, Jurnal de Bucuresti. 

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate