Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Gala Premiilor Excelsior - Următorul pas spre Eurovision Choir of the Year 2018
(Muzică)
Duminica, 10 decembrie 2017, in transmisiune directa pe TVR 2, va avea loc finala concursului national Gala Premiilor EXCELSIOR, organizata de Primaria Capitalei prin Teatrul EXCELSIOR, in parteneriat cu Societatea Romana de Televiziune, un eveniment care isi propune  sa premieze cele mai reprezentative coruri scolare de amatori din Romania. Cel mai bun cor desemnat de juriul de specialitate dintre cele zece coruri finaliste, va reprezenta tara noastra, ca prima optiune a Televiziunii Romane, la Concursul International „Eurovision Choir of the Year 2018”, eveniment organizat la nivel international de European Broadcasting Union (EBU).
Evenimentul va fi prezentat de Iuliana Tudor si Liana Stanciu si va fi difuzat in transmisiune directa pe TVR 2, duminica, 10 decembrie, incepand cu orele 14:45. Invitate speciale vor fi artistele Ruslana si Helena Paparizou, laureate ale editiilor anterioare ale concursului muzical Eurovision in anul 2004, respectiv 2005, care vor sustine doua recitaluri extraordinare in cadrul Galei Premiilor EXCELSIOR.

Cele zece coruri finaliste selectate de catre membrii juriului pentru a participa la prima editie a Galei Premiilor EXCELSIOR sunt: Corul „Unison”, Corala de fete „Ciprian Porumbescu”, Corul „Angeli Junior”, Corul „Orfeu”, Corul de Copii si Tineret „Simbol”, Corala „Fantasia”, Corul „Bravissimo”, Corul „Soli Deo Gloria”, Corul de Copii „Meloritm” si Corul „Sfanta Elisabeta”.

Juriul finalei concursului va fi format din: Gheorghe Zamfir – naist virtuoz si compozitor, prof.univ.dr. Valentin Gruescu – maestru dirijor, Daniel Jinga – maestru de cor al Operei Nationale Bucuresti, Adrian Gazdaru – Director Teatrul EXCELSIOR si Ana Maria Taraiala – redactor muzical TVR.

Mai mult decat un simplu spectacol coral, Gala Premiilor EXCELSIOR propune un spectacol al diversitatii, care sa puna in valoare personalitatea artistica a corurilor, calitatea interpretarii vocale si, nu in ultimul rand, calitatea artistica a momentului prezentat, reflectata in elementele coregrafice, vestimentare si de specificitate culturala.

Gala Premiilor EXCELSIOR este una dintre manifestarile de mare anvergura prin care Teatrul EXCELSIOR isi propune sa fie o rampa de lansare pentru tinerele talente, dar si o ocazie de intalnire cu profesionisti pentru grupurile corale din toata tara. Pe langa o platforma educationala, programul asigura spatii de desfasurare si manisfestare, precum si accesul la scene pe care talentul tinerilor interpreti sa fie pus in valoare si recunoscut public.

Organizat de European Broadcasting Union (EBU), Concursul Eurovision Choir of the Year se va afla anul viitor la cea de-a doua editie. Printre participantii primei editii, de anul acesta, s-au numarat grupuri corale din Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Germania, Letonia, Slovenia si Ungaria.
Mai multe detalii si noutati despre spectacolele si programele teatrului sunt disponibile pe site-ul teatrul-excelsior.ro.

Gala premiilor EXCELSIOR_Landscape HD


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate