Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
“Jazzy Christmas Concert“ cu Ramona Horvath Quartet
(Muzică)
In perioada 20–21 decembrie 2017, Primaria Municipiului Bucuresti prin creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Arta al Romaniei, Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura, Kaufland Romania, Primaria Municipiului Brasov si Libris.ro organizeaza evenimentului JAZZY CHRISTMAS CONCERT.
Cu ocazia aniversarii, in 2018, a 5 ani de activitate de la fondarea Asociatiei pentru Muzica, Arta si Cultura, dar si dupa succesul inregistrat de prezentarea albumului “XS Bird” pe scena Ateneului Roman (Bucuresti, 10 octombrie 2015), album premiat cu titlul “Cel mai bun disc de jazz al anului” (Romania, 2016) si pe scena Palatului de Béhague cu ocazia Zilei Internationale a Jazzului (Paris, 30 aprilie 2017), Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura, alaturi de partenerii sai, doreste sa prezinte prima editie a JAZZY CHRISTMAS CONCERT, eveniment ce va avea ca invitat pe Ramona Horvath Quartet: Ramona Horvath, pian; Nicolas Rageau, contrabas; Philippe Soirat, baterie si André Villéger, saxofon. Cu aceasta ocazie pianista de jazz Ramona Horvath va interpreta piese in premiere de pe noul sau albumul "LOTUS BLOSSOM" (inregistrat si produs in Franta la casa de discuri "Black & Blue"), album ce va fi lansat in Franta in luna decembrie a.c.. Concertele vor avea loc dupa cum urmeaza:

BUCURESTI, 20 DECEMBRIE 2017, ORA 19.00

MUZEUL NATIONAL DE ARTA AL ROMANIEI – SALA AUDITORIUM

Str. Stirbei Voda nr. 1-3

Participarea la eveniment se face, in limita locurilor disponibile,

pe baza de confirmare la adresa: office@musicarte.ro


BRASOV, 21 DECEMBRIE 2017, ORA 17.00

CINEMATECA PATRIA

Bulevardul 15 Noiembrie nr. 50

INTRAREA LIBERA IN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE.Ramona Horvath a absolvit Conservatorul de Muzica din Bucuresti ca si pianist concertist in muzica clasica, iar in prezent este unul dintre cei mai virtuosi pianisti romani de jazz cu un variat repertoriu muzical. A fost eleva si partenera de scena a Maestrului Jancy Korossy, impreuna cu care a concertat pe cele mai importante scene europene. De asemenea, a inregistrat, alaturi de Maestrul Korossy, discul “Dor de acasa”, album premiat cu titlul “Cel mai bun disc de jazz al anului” (Romania, 2009). Ramona Horvath traieste in Franta, unde isi continua cariera de pianist de jazz. Ramona este o prezenta foarte activa pe scena de jazz pariziana, recent putand fi ascultata in festivaluri precum: Jazz sur Seine, Pianissimo, Jazz au Coeur etc.. Pianista conduce de asemenea un trio de jazz (pian, contrabas si tobe), trio care in 2015 a inregistrat si produs in Franta primul lor album “XS Bird” (Black & Blue, 2015), album ce a primit premiul pentru "Cel mai bun album de jazz al anului" in cadrul Galei Premiilor de Jazz (Romania, 2016). Mai multe detalii despre activitatea pianistei Ramona Horvath gasiti pe: www.ramonahorvath.com.

André Villéger - unul dintre cei mai importanti saxofonisti francezi, considerat o legenda vie a muzicii de jazz. Saxofonist de mare rafinament si inspiratie, cu o paleta stilistica variata atasat insa traditiei, dublu recompensat de catre Academia de Jazz Franceza, André debuteaza ca si clarinetist in orchestrele stil New Orleans. Inspirat de Sydney Bechet incepe sa cante la saxofon sopran, apoi atras fiind de catre marii tenoristi ai epocii Swing, André se lasa complet sedus de catre saxofonul tenor. A colaborat cu nume mari precum: Claude Bolling, Louie Bellson, Lionel Hampton, Winton Marsalis, Michael Brecker, Quincy Jones, Ray Charles, Anachronic Jazz, Caratini Jazz Ensemble si multi altii. André este un artist marcant, important si de necontestat in lumea muzicala de gen, de altfel unanim reconoscut de catre critici, public si muzicieni.

Nicolas Rageau - contrabasist cu o activitate intensa pe scena franceza si nu numai, se formeaza ca si muzician in patria jazzului, la New York, oras in care locuieste si activeaza timp de aproape zece ani. Un acompaniator de mare precizie, solist inspirat care la randul sau a colaborat si acompaniat mari artisti de gen: Benny Golson, Johnny Griffin, Alain Jean-Marie, Michel Grailler, Sarah Lazarus, Peter Bernstein, Grant Stewart, etc. Nicolas a participat la numeroase festivaluri de jazz: Marcias, Nice, JVC Jazz Festival, Vienne ...etc.

Philippe Soirat - baterist inconturnabil al scenei franceze, un tehnician excelent si un colorist de mare finete. Philippe are o discografie ce numara pana in prezent peste 60 de discuri inregistrate, este un baterist versatil care a colaborat si acompaniat artisti de renume international  precum: Cedar Walton, Jacky Terrasson, Toots Thielemans, Alain Jean-Marie, Dee Dee Bridgewater, Kirk Lightsey..etc. la randul sau fiind un obisnuit al festivalurilor Marciac, Nice, Jazz sous les pommiers, Nancy Jazz Pulsation ...etc.

Organizatori: Primaria Municipiului Bucuresti prin creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Arta al Romaniei, Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura, Kaufland Romania, Primaria Municipiului Brasov si Libris.ro

Parteneri: Tarom, Floria.ro, Aurel Virlan Photography, Kitarodia Romania

afis_rc_final


Parteneri Media: Magic Fm Bucuresti, Magic Fm Brasov, Blitz Tv, Revista Tango – Marea Dragoste, Ziarul Metropolis, Senso Tv, Liternet.ro, B365, Ceasca de Cultura, Calendar Evenimente, Agentia de Carte, ArtOut, ArtLine, PR Wave, 4Arte.ro, Orasul Meu, in Oras, Bucharest Cultural Events,  Catchy, Autentici.ro, Gazeta de stiri, Online Gallery, Jurnal de Bucuresti, RoEvents, Romania Pozitiva, IQads, Revista Actualitatea Muzicala a UCMR, BookHub, Brasov Tv, I Love Brasov, Grupul Iubim Brasovul, NewsBV, Pretul Zilei si Metropola Brasov


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate