Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
KRUK România susține educația financiară timpurie alături de Fundația Hope and Homes for Children
(Viață)
KRUK Romania, companie membra a Grupului financiar international KRUK, se alatura initiativelor Fundatiei Hope and Homes for Children Romania cu o noua componenta de educatie financiara pentru copii si tineri din sistemul de protectie a copilului. Sesiunile de educare se vor desfasura in toata tara si isi propun sa explice notiuni financiare de baza, precum si utilizarea instrumentelor financiare necesare unui mod de viata responsabil.
In plus, in judetele Maramures, Neamt, Suceava si Botosani, KRUK Romania va organiza, alaturi de Hope and Homes for Children, sesiuni de educatie financiara atat a tinerilor care parasesc sistemul de protectie, cat si a personalului implicat in implementarea programelor Fundatiei: educatori, psihologi, asistenti sociali, angajati ai Serviciului Public de Asistenta Sociala, ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, ai Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca etc.

Parteneriatul KRUK Romania – Hope and Homes for Children se concentreaza pe trei segmente:
1.    prevenirea separarii copilului de familie,
2.    integrarea socio-profesionala a tinerilor proveniti din sistemul de protectie a copilului,
3.    formarea profesionala a personalului din sistemul de protectie si oferirea de asistenta Directiilor de Protectie a Copilului cu care colaboreaza Fundatia.

Ne-am alaturat programelor dezvoltate de Fundatia Hope and Homes for Children Romania cu  gandul la binele pe care il putem face prin sustinerea actiunilor Fundatiei, dar si cu scopul de a oferi elemente de educatie financiara copiilor, tinerilor adulti si angajatilor din cadrul sistemului de protectie a copilului. Dorim sa ajutam copiii din programul de prevenire a separarii copilului de familie, dar si tinerii care, dupa ce ies din sistemul de protectie a copilului, vor beneficia de programul de integrare socio-profesionala.  Este un proiect in care ne-am implicat din dorinta de a oferi copiilor si tinerilor aflati in situatii dificile, ajutorul de care au nevoie pentru a putea pasi in viata de adult mai pregatiti si mai siguri pe ei.“ a spus Tomasz Ignaczak, Director General KRUK Romania.

Centrul de zi 22 Decembrie


“Obiectivul parteneriatului nostru cu KRUK Romania este de a ajuta cat mai multe familii si copii aflati in situatii dificile. Noutatea acestui parteneriat este reprezentata de componenta de educatie financiara, prin organizarea de sesiuni de consiliere, atat pentru beneficiarii nostri directi, cat si pentru partenerii din administratiile locale care, ulterior, vor transmite mai departe informatiile acumulate celor cu care lucreaza zi de zi. Fiecare copil ajutat, indrumat, sfatuit, este un viitor adult care isi va gasi cu siguranta drumul catre normalitate, catre o viata mai buna“, a spus Stefan Darabus, director regional pentru Europa Centrala si de Sud, Hope and Homes for Children.

In cei 10 ani de prezenta in Romania, KRUK a dezvoltat si implementat programe de reponsabilitate sociala ce au avut ca scop imbunatatirea pregatirii financiare a romanilor si informarea clientilor sai cu privire la solutiile de rezolvare a problemelor financiare cu care se pot confrunta la un moment dat in viata. In acest sens, KRUK Romania a participat la dezvoltarea unui modul educational la care au participat 1.000 de elevi de clasele IX - XII, din 123 de licee din 14 orase, care au invatat sa-si creioneze un buget lunar, sa inteleaga mecanismele simple ale unui mod de viata responsabil. Acest proiect s-a nascut din viziunea KRUK Romania conform careia educatia financiara timpurie, intelegerea mecanismelor simple ale creionarii unui buget care sa reflecte veniturile si cheltuielile lunare, sunt primii pasi pe care o persoana poate sa ii faca pentru a se familiariza cu elementele sistemului economic.

Fundatia Hope and Homes for Children se implica activ in reformarea sistemului de protectie a copilului, prin programe dezvoltate la nivel national. in acelasi timp, programele Fundatiei se adreseaza si personalului care lucreaza direct cu copiii si tinerii vulnerabili. Hope and Homes for Children contribuie la procesul de reforma a sistemului de protectie a copilului prin parteneriate strategice cu Guvernul Romaniei, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si UNICEF, dar si prin colaborari cu Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

CTF_Cluj_2


Despre Fundatia Hope and Homes for Children Romania
Hope and Homes for Children activeaza in Romania din 1998, timp in care a contribuit in mod direct sau indirect la inchiderea a 54 de institutii de tip vechi (orfelinate), in timp ce alte 10 sunt in curs de inchidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile Fundatiei si ale partenerilor sai, 4.985 copii au fost scosi din institutii, iar alti 912 urmeaza sa paraseasca institutiile in curs de inchidere.

In acelasi timp, organizatia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 25.787 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, 862 tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta, 1.812 copii au fost primiti in centrele de zi, iar 843 in regim de urgenta si 8.125 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de Hope and Homes for Children.

Pana in acest moment, 45.570 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children Romania, al carei obiectiv este ca pana in 2022 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra. Mai multe informatii la www.hopeandhomes.ro.

Prevenire_4_mic

   
Despre KRUK Romania S.R.L
KRUK Romania este membra a Grupului KRUK. KRUK S.A. este cea mai mare companie de management al creantelor din Polonia.  Compania este prezenta pe piata din Romania din 2007,  unde este de asemenea,  lider de piata.

Mai multe detalii despre companie si proiectele educationale:  www.ro.kruk.eu si www.datoriamea.ro
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate