Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
Florin Piersic jr. revine pe scena Teatrului Național București cu o reprezentație specială de Crăciun a producției ”Freak Show”
(Teatru)
Florin Piersic Jr. isi da intalnire cu publicul bucurestean marti, 26 decembrie, incepand cu ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului National Bucuresti, pentru o adevarata demonstratie de talent actoricesc si regizoral in spectacolul ”Freak Show”.
 
Realizat dupa un material scris de Florin Piersic jr., in regia si interpretarea sa, Freak Show este un one-man-show unic in Romania. Cei prezenti vor avea ocazia sa urmareasca evolutia cameleonica a unui singur actor care se transforma continuu in alt personaj, intr-o succesiune halucinanta: miliardar de carton, muncitor pe santier, bancher, pensionar, producator de film, profesor sau homeless fiind doar cateva exemple.

Premiera absoluta a spectacolului a avut loc pe 7 decembrie 2013, la Godot Café-Teatru din capitala. in 2014, Freak Show a participat (ca spectacol invitat in afara concursului) la: Festivalul International de Teatru (Sibiu), Festivalul de Teatru Nou (Arad – Teatrul Clasic), Gala Star (Bacau), Gala FESTCO (organizata de Teatrul de Comedie din Bucuresti), Festivalul Ideo ideis (Alexandria), Zilele Humorului (Gura Humorului), Festivalul Butterfly Effect (Galati).
Pana in prezent, spectacolul ”Freak Show” a fost prezentat cu succes la Koln, pe scena Leicester Square Theatre din Londra, in mai multe locatii din Canada, Bruxelles sau Franta  dar si la Opera Nationala din Timisoara unde a fost aplaudat de peste 650 de spectatori. La Gala FESTCO, Freak Show a obtinut Premiul Special al Juriului, in sectiunea Off.

La patru ani de la premiera, Freak  Show este un punct de reper in peisajul teatral autohton.

Biletele au fost puse in vanzare si pot fi procurate de la casa de bilete a Teatrului National Bucuresti, statia de metrou Unirii, reteaua de magazine Vodafone, Orange, Germanos si online de pe www.eventim.ro, www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro, www.iabilet.ro, www.startickets.ro si www.ticketnet.ro. Pretul unui bilet variaza in functie de categoria de loc, astfel: Cat.I -60 lei, Cat.II -50 lei si Cat.III – 40 lei.
 
Despre Florin Piersic jr.

Florin Piersic jr. a absolvit in 1991 Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica. Ca actor al Teatrului Mic, a jucat in spectacole precum: Regasire, Artur Osanditul, Zoo Story, Matraguna, Comedia erorilor, Key West, Copiii unui Dumnezeu mai mic.
Din anul 2000, incepe sa traduca si sa regizeze teatru si film, in regim independent. Regizeaza si joaca in spectacolele Zaruri si carti, Zi ca-i bine, Opposites attract, Tom si Jerry, precum si in filmele Fix Alert, Eminescu versus Eminem, Killing Time, realizate dupa propriile sale scenarii.
Unul dintre cele mai importante momente ale carierei sale il reprezinta one-man-show-ul Sex Drugs Rock and Roll, care i-a adus Premiul pentru cel mai bun actor al anului 2002, la Gala UNITER.
Pe marele ecran, a jucat in product¸ii romanesti (Calatoria lui Gruber, QED) cat si internat¸ionale (Comrade Detective, Charlie Countryman, Youth without youth, Bibliotheque Pascal). in televiziune a avut unul dintre rolurile principale din serialul La Urgent¸a. in 2015, Florin Piersic jr a fost desemnat cel mai bun actor de film intr-un rol principal, la Gala Gopo (QED).
Serialul de televiziune "Comrade Detective" (Tovarase militian) produs de catre compania Americana A24 (Channing Tatum) pentru platforma Amazon Prime a avut premiera mondiala pe 4 august 2017.  Serialul, o parodie despre viata de politist in regimul comunist din Romania anilor '80 este disponibil momentan doar in SUA, Marea Britanie, Australia si Noua Zeelanda. Acest serial este unic pentru ca pe langa faptul ca actiunea este localizata in Romania anilor ’80, are o distributie exclusiv romaneasca si este interpretat in limba romana. in rolurile principale joaca Florin Piersic Jr si Corneliu Ulici care sunt dublati de celebri actori americani Channing Tatum si respectiv Joseph Gordon-Levitt.
In 2017, pe scena Nationalului timisorean, Florin Piersic jr. joaca in spectacolul Frati de Dave Williams (traducerea si regia ii apartin). Tot in acest an, Piersic jr. intreprinde o serie de turnee cu spectacolul O mie de motive, de Duncan MacMillan, un one-man-show in regia lui Horia Suru.
Ca scriitor, Piersic jr. a publicat la editura Humanitas romanul Romantic Porno (2011) si colectiile de povestiri intitulate Opere Cumplite, volumul unu (2009) si Opere Cumplite, volumul doi (2015).
In prezent, Florin Piersic jr. lucreaza la lung-metrajul Nimic despre dragoste, care urmeaza sa fie finalizat in 2018, dupa un scenariu propriu.

Freak Show-TNB-2017-Xmas.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate