Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
„Vreau să te văd mai repede”, un nou titlu din literatura japoneză tradus de editura Cartea Copiilor
(Literatură)
Editura Cartea Copiilor lanseaza „Vreau sa te vad mai repede”, una dintre cele mai faimoase carti semnate de Taro Gomi. Gomi este un autor si ilustrator japonez cu o cariera impresionanta: a publicat peste 400 de carti ilustrate, dintre care 50 de titluri au fost traduse in numeroase tari.
Acum in varsta de 72 de ani, Taro Gomi este foarte cunoscut in Japonia si datorita cantecelor si poeziilor pentru copii pe care le-a compus pentru diverse filme si spectacole de televiziune. Ca multi mari artisti, Taro Gomi reuseste sa ofere foarte mult folosindu-se de foarte putin. Se inspira de multe ori din lucrurile obisnuite pe care copiii le intalnesc in lumea lor. Ilustratiile sale se bazeaza mult pe sugestie, pe provocarea imaginatiei si depasirea cliseelor, iar textele, uneori adevarate poeme, mizeaza pe simplitate si emotie. Gomi a fost rasplatit in 1989 cu premiul pentru ilustratie la targul de carte pentru copii de la Bologna.

Taro Gomi


Cartea „Vreau sa te vad mai repede” a fost publicata pentru prima data in 1979, in Japonia.  Umorul si savoarea cartii sunt date de insasi simplitatea ei. Structura repetitiva a povestii, pusa in valoare de ilustratiile dinamice, in nuante vii, captiveaza de aproape patru decenii copiii din toata lumea. Culorile folosite sunt cu preponderenta culori calde, sugerand relatia de afectiune dintre micuta Yoko si bunica ei. Conform Publisher's Weekly, aceasta carte reprezinta „naivitatea copilariei descrisa in imagini pline de verva si culori stralucitoare – o incantare pentru toate varstele”.

Yoko locuieste in casa cu acoperis rosu de pe deal. Bunica lui Yoko locuieste in casa cu acoperis portocaliu de pe munte. intr-o zi, lui Yoko i s-a facut foarte dor de bunica. Asa ca a plecat indata spre ea. in aceeasi zi, bunicii i s-a facut foarte dor de Yoko si a plecat, la fel, de indata catre ea. Drumurile nu li se intalnesc, asa ca ambele fac cale intoarsa pentru a se regasi, ratand intalnirea pentru a doua oara. Oare cum vor reusi Yoko si bunica sa se intalneasca mai repede?

„Vreau sa te vad mai repede” este a treia carte tradusa de editura Cartea Copiilor din portofoliul lui Taro Gomi, dupa „Dincolo de mare” si „Crocodilul si dentistul”. Prin aceasta aparitie, editura Cartea Copiilor continua seria de literatura japoneza pentru copii, care include si alti autori japonezi prolifici, precum Kazuo Iwamura, Komako Sakai si Yoriko Tsutsui.

Cartea „Vreau sa te vad mai repede” este recomandata copiilor intre 2 si 7 ani si este disponibila pe site-ul editurii (www.carteacopiilor.ro) la pretul de 29 lei. La toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor ofera de fiecare data o carte cadou. In aceasta perioada, cartea cadou este „Uite ce-a iesit din ou” de Margaret Wise Brown.

Despre editura Cartea Copiilor

Cartea Copiilor, prezenta de 10 ani in peisajul editorial din Romania, este una dintre cele mai iubite edituri de carti pentru copii de la noi. Cartea Copiilor publica titluri contemporane din literatura pentru copii, deopotriva romana si internationala (Victoria Patrascu, Iulia Iordan, Andreea Constantin, Eric Carle, Dick Bruna, Astrid Lindgren, Don Freeman, Roger Duvoisin, Elsa Beskow, Julia Donaldson, Arnold Lobel, Kazuo Iwamura, Taro Gomi etc.). Nivelul literar ridicat al textelor si valoarea ilustratiilor, realizate de artisti profesionisti, sunt mijloacele prin care Cartea Copiilor urmareste stimularea creativitatii, a spiritului critic, dezvoltarea capacitatii de a gandi liber si formarea unei atitudini deschise si tolerante. Mai multe detalii despre cartile editurii Cartea Copiilor sunt disponibile la www.carteacopiilor.ro.

Vreau sa te vad mai repede - coperta


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate