Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
Model European Union Iași. Un proiect al studenților de la Drept UAIC care se va desfășura sub Înaltul Patronaj al Reprezentanței Comisiei Europene din România
(Viață)
Pana pe 15 ianuarie, tinerii interesati de rolul lor in Uniunea Europeana au ocazia de a se inscrie la Model European Union (MEU) Iasi 2018, care se va desfasura la Iasi, in perioada 14-18 martie, in organizarea Asociatiei  Studentilor la Drept de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (ASD-UAIC Iasi). Membrii Asociatiei sunt deosebit de onorati de faptul ca evenimentul se va desfasura sub inaltul Patronaj al Reprezentantei Comisiei Europene din Romania.
Model European Union Iasi este singurul eveniment de acest gen din tara care simuleaza procedura legislativa a UE si in cadrul caruia tinerii pot invata in mod direct structura institutionala a Uniunii Europene prin simularea activitatii de ministru in Consiliul Uniunii Europene sau de membru al Parlamentului European.
Ajuns la a doua editie, MEU Iasi 2018 continua traditia acestui proiect initiat in 2017, prin crearea unui cadru optim pentru simularea procesului decizional al institutiilor Uniunii Europene, intr-un context international multicultural, fiind totodata cea mai completa si complexa initiativa de acest gen din Romania.

Limba de desfasurare a proiectului este engleza, astfel ca MEU Iasi 2018 le ofera participantilor oportunitatea de a a-si dezvolta si abilitatile personale, pe langa cele profesionale, intr-un cadru multinational si multicultural.

„Inaltul Patronaj acordat de catre Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, reprezinta, pe langa garantia seriozitatii unui eveniment de talie internationala, aprecierea eforturilor depuse de echipa de organizare” afirma Georgiana Cretu, unul dintre coordonatorii MEU Iasi 2018. „Sustinerea Reprezentantei Comisiei Europene in Romania ceritifica inca o data faptul ca tinerii au si vor avea mereu un rol major in UE si in viitorul UE. Interesul ridicat pe care tinerii il prezinta pentru dimensiunea europeana a simulari ne ofera incredere ca munca depusa de echipa de organizare este valorificata asa cum trebuie”, subliniaza Georgiana Cretu.

Mijlocul principal de realizare a agendei Uniunii il reprezinta comunicarea in materia subiectelor de preocupare generala la nivelul UE si in facilitarea interactiunilor interculturale si a intelegerii reciproce, chiar dincolo de granitele Uniunii. Suntem onorati de interesul, colaborarea si implicarea institutiilor de profil si a profesionistilor in domeniu in organizarea editiei de anul acesta a MEU Iasi”, afirma si Bogdan-Alexandru Petrescu, celalalt coordinator MEU Iasi 2018

Proiectul isi propune sa reuneasca tineri din toate colturile lumii, intr-un cadru organizat conform structurii institutionale a Uniunii Europene in materia actului de legiferare, pentru a oferi acestora experienta activitatii de ministru in Consiliul Uniunii Europene sau membru al Parlamentului European prin dezvoltarea practica a aptitudinilor specifice acestora, promovand practica valorilor europene si insusirea elementelor de dialog structurat ca mijloc de solutionare si dezbatere a initiativelor si problematicilor in societate.

Persoana de contact: Georgiana Cretu, Coordonator MEU Iasi 2018
E-mail: georgia.cretu@gmail.com

RCE


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate