Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Jazzul revine din februarie la ArCub
(Muzică)
Sorin Zlat, Luiza Zan, Liviu Butoi, Mircea Tiberian, Oana Chitu sau John Betsch sunt doar cativa dintre artistii care vor concerta pe scena ArCub. Programul Jazz @ ARCUB - Artist in Residence continua in 2018 cu o noua serie de concerte bilunare pe scena Centrului Cultural din Lipscani 84 – 90.
A doua stagiune Artist in Residence este curatoriata de muzicianul Mircea Tiberian care a prezentat, in perioada octombrie – decembrie 2017, sase concerte de jazz sustinute de artisti romani, europeni si americani. 2018 aduce in cadrul stagiunii colaborari si proiecte inedite ale jazzului romanesc si international, care vor fi prezentate in premiera, intr-o serie de 12 concerte live, in perioada februarie – iunie 2018.

Cu un lineup ce contine artisti din Statele Unite ale Americii, Macedonia, Germania, Moldova, Spania, Italia, Elvetia, Serbia, Marea Britanie, Austria si Romania, Artist in Residence debuteaza in 2018 cu o lansare de album.

Astfel, joi 1 februarie 2018, de la ora 20:00 Artist in Residence gazduieste primul concert din acest an: The Land of Nod, proiect prezentat  de insusi artistul in rezidenta, Mircea Tiberian  – un proiect autentic care se adreseaza publicului deschis catre experiment si originalitate. intalnirea artistilor din distributia concertului pe scena ARCUB - Mircea Tiberian, Liviu Butoi, Chris Dahlgren, John Betsch reprezinta o oportunitate pentru iubitorii de jazz de a fi partasi la o performanta artistica intensa, plina de originalitate. De asemenea, The Land of Nod este si titlul albumului care va fi lansat pe scena ARCUB.

Portofoliul stagiunii de jazz Artist in Residence se completeaza cu prestatia celor mai in voga jazzmani autohtoni: Luiza Zan, Oana Chitu, Valeriu Cascaval, Marius Preda, Emil Bizga sau Sorin Zlat in colaborare cu artisti din Italia si Marea Britanie, sunt doar cateva dintre numele de rezonanta care vor concerta in lunile februarie si martie ale acestui an pe scena ARCUB.

Program ARTIST IN RESIDENCE februarie – martie 2017:


Mircea Tiberian Group | The Land of Nod
Joi 1 Februarie | 20:00

Liviu Butoi - saxofoane, flaut (RO) Mircea Tiberian - pian (RO) Chris Dahlgren – contrabas (SUA) John Betsch - baterie (SUA)

Sorin Zlat and Friends | Jazz Poems
Joi 15 Februarie | ora 20:00

Sorin Zlat -pian (RO) Michelle Montolli -contrabas (IT) Andy Trim -baterie (UK)

Dublu concert:
Oana Chitu & Band | Berlin - Bucharest - a love affair 
Joi 1 Martie | 20:00

Oana Chitu –voce (DE | RO) Anton Slavici - vioara  (SERBIA) Valeriu Cascaval -tambal (DE | MD)

Marius Preda | Emil Bizga | The Baroque Jazz Duo
Marius Preda -tambal, pian, contrabas ( NE)
Emil Bizga (RO)

Luiza Zan Trio | AfroDizzy
Joi 15 Martie |20:00

Luiza Zan voce, Iulian Pavelescu – chitara, Lehel Vitalyos - contrabas

Biletele pot fi achizitionate online de pe arcub.ro si bilet.ro sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).


Preturi: 35 lei (Categoria I). Elevii, studentii si pensionarii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei (Categoria II).Programul ARTIST IN RESIDENCE

Inaugurat in 2016, Jazz @ ARCUB – ARTIST IN RESIDENCE invita muzicienii de jazz din Romania sa curatorieze un sezon de concerte cu o tema propusa de ei insisi. Modelat dupa programe similare din San Francisco, New York si Amsterdam, ARTIST IN RESIDENCE prezinta in premiera publicului bucurestean proiecte originale ce ilustreaza tema stagiunii. Programul se remarca printr-o selectie spectaculoasa de muzicieni romani si internationali. Curatorul artist al celei de-a doua stagiuni ARTIST IN RESIDENCE este pianistul si compozitorul Mircea Tiberian, iar tema propusa este „Jazz – un limbaj muzical al viitorului”.  

“In zilele noastre lumea muzicii e din ce in ce mai distinct impartita intre larga majoritate, consumatoare a unor produse de serie simpliste, predictibile, lipsite de orice potential creativ si o minoritate rezistenta, deschisa  inca spre firesc, spre arta vie. In acest peisaj schizoid muzicianul de jazz, creatorul de muzica in timp real, se pare ca poseda inca mijloacele de supravietuire. O dovedeste numarul din ce in ce mai mare de improvizatori intr-un context institutional destul de putin ofertant. Ce-i determina pe muzicieni sa aleaga aceasta cale a expresiei artistice? Se pare ca a face muzica improvizata, a o elabora in colectiv e, pana la urma, o indeletnicire placuta ce se si potriveste mai bine noilor comandamente  moral-sociale sau estetice ale contemporaneitatii. Asa se explica, pe langa numarul crescand, si mobilitatea  acestor creatori spontani, prezenti in mai toate sectoarele vietii muzicale. Bucuria de a canta a  muzicienilor de jazz, implicarea lor in actul artistic ma fac sa ma gandesc la un viitor cand, poate, nu vor mai exista ascultatori ci numai creatori, desigur cu grade diferite de talent si inspiratie. Din pacate, daca lucrurile vor continua pe fagasul pe care au pornit, nu toata lumea va mai avea legaturi cu muzica. O mare parte dintre oameni o vor mai auzi doar, fara sa o inteleaga. intregul spatiu auditiv va fi parcelat probabil cu zgomote controlate ce vor ritmiza comportamentul multora dintre noi.  Totusi, la fel ca in scenariile filmelor science-fiction,  imaginez o comunitate mica ce va continua sa celebreze prin sunet, expresie, dans si cuvant creativitatea muzicala. si vreau sa cred ca asta va conta pentru formatia spirituala a omului.

De aceea, avand onoarea sa fiu ales noul curator al programului Artist in residence am decis sa plasez seria concertelor din aceasta stagiune sub deviza Jazz – un limbaj muzical al viitorului sau Jazz – a musical language of the future.”
declara Mircea Tiberian, artist curator Artist in Residence.

Afis_Artist in Residence


ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate