Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 noiembrie 2024
1694 • Se naste Voltaire, scriitor ?i filozof francez (m. 1778)
1783 • În Franta a avut loc primul zbor din lume al unor oameni de stiinta într-un balon cu aer cald
1784 • Împaratul Iosif al II–lea al Austriei ordona reprimarea Rascoalei conduse de Horea
1877 • Thomas Edison anunta inventia sa: fonograful, o masina care poate înregistra sunete
1895 • Se naste Traian Grozavescu, tenor român (d. 1927)
1898 • Se naste René Magritte, pictor belgian (d. 1967)
Recomandări
Primul spectacol din seria a doua -“Hamlet și noi" @Centrului European Cultural și de Tineret pentru U.N.E.S.C.O. “Nicolae Bălcescu”
(Teatru)
Invitam iubitorii de teatru joi, 25 ianuarie, in incinta Centrului European Cultural si de Tineret pentru UNESCO “Nicolae Balcescu” la primul spectacol din acest an - “Hamlet si noi”, un spectacol - laborator de Antoaneta Cojocaru, dupa piesa lui W. Shakespeare.
Spectacolul este un manifest pentru arta si cultura si expune evolutia personajelor lui Shakespeare, oglinda actuala pentru societatea de astazi.

In luna ianuarie are loc primul spectacol din acest an - “Hamlet si noi” - un spectacol - laborator de Antoaneta Cojocaru, dupa celebra piesa a lui W. Shakespeare. Sensibila actrita Antoaneta Cojocaru isi pune amprenta imbinand tehnici inovative de arta spectacolului si arta actorului, construind un spectacol puternic, ce traduce intr-o maniera contemporana marile teme existentiale dezbatute in opera lui Shakespeare: dragostea, relatia cu autoritatea, familia, moartea, renasterea.

Un Hamlet cu trairi intense si diverse, ce salasluieste fara indoiala in sufletul fiecaruia dintre noi, indiferent de varsta, statut social, pasiuni si interese.

22 de actori - de la actori cu experienta implicati in fenomenul teatral actual, la cei mai valorosi studenti la UNATC, cat si profesionisti din alte domenii de activitate - isi pun in “Hamlet si noi”, harul in slujba teatrului, “al carui rost dintru inceputuri si pana acum, a fost si este sa ii tina lumii oglinda in fata.” (W. Shakespeare).

Evolutia fiecarui personaj in parte, de la inceputul spectacolului si pana la final, se transmite din spatiul numit conventional “scena”, in cealalta parte - a publicului, sub forma unei legaturi emotionale puternice, avand ca subiect marile teme intalnite la Shakespeare: iubire, tradarea, moartea, renasterea.

Proiectul se bucura de participarea extraordinara a actorului Adrian Ciobanu, un nume mare in generatia actorilor de astazi, cu o vasta experienta in spate, recunoscut indeosebi pentru talent, arta corporala si daruirea cu care intra in straiele fiecarui personaj interpretat.

Incepem aceasta noua serie de spectacole “Hamlet si noi” cu prima reprezentatie, joi, orele 19.00, in incinta Centrului European Cultural si de Tineret pentru U.N.E.S.C.O. “Nicolae Balcescu” (Str. 11 Iunie, nr. 41, Sector 4, Bucuresti). Costul unui bilet este de 20 RON. Biletele se gasesc pe https://www.iabilet.ro/bilete-hamlet-si-noi-31871/ sau in seara spectacolului, pe baza de rezervare in prealabil la numarul 0735190605/adresa tatiana@laboratoruldearta.ro.

23844953_10213623450514150_5014488481862485126_n


”Antoaneta Cojocaru a creat spectacolul „Hamlet si noi“, in care spectatorul simte ca joaca pe parcursul celor trei ore, ca este unul dintre „noi“, ca nu exista un „ei“, ca nu are cum sa se sustraga lumii care se desfasoara in el, nu doar in fata lui. E un spectacol ametitor in care ai sentimentul ca fiecare este fiecare. De fapt, Antoaneta te pune in scena pe tine, spectatorule, ba nu, n-am zis bine fiindca tu esti actor, nu spectator. Si nu te-ntreaba, dar nici nu te forteaza, ci-ti deschide-n fata o scena ca un templu in care intai intri si apoi iti dai seama ca ai intrat. Acest spectacol este dincolo de „imi place“, de „nu-mi place“, acest spectacol te primeste in el fara sa te forteze, fara sa te invite explicit. Nu te cheama, pur si simplu ti se ofera. Iar tu intri, traiesti si te transformi din „eu“ in „noi“, intelegand cu inima, nu cu mintea cum se transforma lumea cu un om, doi, trei, treizeci, trei sute, trei mii, treizeci de mii, trei sute de mii, milioane….”. Ana Barton (scriitoare)

DSC_0120


“Hamlet si noi" este un spectacol-laborator nascut din sensibilitatea extraordinara a actritei Antoaneta Cojocaru. Laboratorul acesta si-a propus sa fie o punte intre trecut si viitor, trecand prin prezentul nostru atat de tulbure. O pledoarie pentru frumos."Hamlet si noi " a adus pe aceeasi scena douazeci si doi de actori (unii consacrati, ca Adrian Ciobanu, altii inca studentii, ba chiar si unii voluntari din societatea civila). E o adaptare a profunzimii lui Shakespeare la instrumentele complexe, la zi, ale artei spectacolului. E o minune ca toti acesti oameni au ramas impreuna, oferind din timpul lor unui proiect care s-a nascut doar din energia lor. E o minune, dar era o minune necesara. Acest Hamlet e un spectacol vast, cu proiectii video complexe, un spectacol in care muzica are rolul ei, iar coregrafiile sunt cu totul aparte. Un Hamlet fragil. Ca o vraja."Andrei Craciun (Scriitor)

DSC_0579


“Mereu am sperat intr-o lume mai buna si in schimbare. Acest demers artistic, ce are in spate o lume noua, este cel mai aproape de aceste nazuinte. Cred cu tarie ca trebuie sa sadim ceva in societate, in special cand nu ne este comod sa o facem. si mai cred ca arta trebuie pretuita in societatea contemporana la valoarea ei: inestimabila. Multumesc personal tuturor celor ce s-au implicat activ in acest demers”. Antoaneta Cojocaru.

Laboratorul de Arta este o organizatie non-guvernamentala tanara care are ca scop promovarea initiativelor artistice de impact din prezent din teatru, dans, muzica, pictura, fotografie, literatura, film, design si alte arii artistice conexe, precum si crearea de experiente profunde de educare prin arta. Ne dorim sa cream un mediu in care oamenii sa se poata exprima prin arta intr-un moment in care, mai mult ca oricand, societatea ne impinge catre consum imediat.

Un proiect Laboratorul de Arta, initiat cu sprijinul Ministerul Culturii.

Multumiri speciale lui Alexandru Oprean, Alexandru Darie si Mobexpert.


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate