Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 noiembrie 2023
1474 • Stefan cel Mare scrie Papei Sixt al IV-lea facând un apel la unitatea cre?tinilor împotriva turcilor
1803 • Se naste Christian Doppler, fizician austriac, descoperitorul efectului care îi poarta numele (d. 1853)
1880 • Se naste N.D. Cocea, scriitor si publicist român (d. 1949)
1924 • Se naste Mihai Mereuta, actor român de teatru si film (d. 2003)
1929 • Comandantul american Richard E.Byrd a survolat, în premiera mondiala, Polul Sud
1938 • Corneliu Zelea Codreanu, Nicadorii (asasinii lui I.G. Duca) si Decemvirii (asasinii lui Mihail Stelescu) sunt asasina?i de jandarmi
Recomandări
Trei premiere la Opera Comică pentru Copii: „Orchestra lui Nino”, „Crai Nou” și „Caragiale pentru copii”
(Teatru)
Primaria Capitalei, prin Opera Comica pentru Copii, anunta trei noi spectacole in premiera care vor fi prezentate pe cele trei scene ale teatrului in decurs de 2 saptamani: concertul-lectie „Orchestra lui Nino”, opereta „Crai Nou” si spectacolul de teatru muzical „Caragiale pentru copii”. „Orchestra lui Nino” va avea premiera pe 27 si 28 ianuarie, de la ora 10:00, in Salonul Mozart.
Spectacolul, cu 10 reprezentatii programate in ianuarie si februarie, este o calatorie in istoria instrumentelor muzicale pe intelesul celor mici si este completat de un joc interactiv prin care copiii vor afla care este instrumentul lor preferat.

Pe 3 si 4 februarie, Opera Comica pentru Copii ii invita pe micii spectatori in Sala Mare, la premiera operetei „Crai Nou” de Ciprian Porumbescu, in regia maestrului Cristian Mihailescu. Una dintre primele operete romanesti, „Crai Nou” se bazeaza pe o poezie a lui Vasile Alecsandri care vorbeste despre un mit: in noptile cu luna noua se implinesc dorintele indragostitilor. Premiera mondiala a operetei „Crai Nou” a avut loc pe 27 februarie 1882, la Brasov, si reprezinta una dintre lucrarile cele mai importante ale compozitorului Ciprian Porumbescu.

„Cred ca este semnificativ faptul ca, la inceputul anului Marii Uniri, Opera Comica pentru Copii, as spune Opera Sperantei, programeaza prima opereta culta romaneasca, pe versuri de Vasile Alecsandri. <<Crai Nou>> a deschis portile pentru marile creatii romanesti ulterioare, asa cum 1918 a deschis o noua pagina de istorie a romanilor. Muzica este impresionanta, cu puternice influente din melos-ul poporului nostru. De altfel, Ciprian Porumbescu declara: <<Daca e vorba de un componist pe care l-am studiat si il studiez (...), acesta este poporul nostru roman>>. Despre Vasile Alecsandri si contributia lui la prima Unire s-au scris multe pagini memorabile. E o premiera de suflet si de simtire romaneasca, interpretata de un colectiv tanar, care doreste sa aduca pe scena tot ce are mai frumos muzica si poezia poporului nostru. in conceptia mea regizorala, publicul vede cu ochiul de azi o nestemata de ieri”, a declarat Cristian Mihailescu.

Pe 10 si 11 februarie, micii spectatori sunt asteptati la premiera spectacolului de teatru „Caragiale pentru copii”, creat de regizoarea Gabriela Dumitru. in stagiunea 2016-2017, Gabriela Dumitru a pus in scena la Opera Comica pentru Copii trilogia dedicata implinirii a 180 de ani de la nasterea lui Ion Creanga, cu musicalurile „Punguta cu Doi Bani” (care a avut 5.000 de spectatori in 51 de reprezentatii), „Harap Alb” (cu 4.200 spectatori in cadrul a 45 de reprezentatii) si piesa de teatru „Ivan Turbinca” (4.500 spectatori in cele 48 de reprezentatii).

Incepand cu luna ianuarie, cei mici sunt invitati in fiecare sambata la „Games Room” – Camera de Joaca, un nou spatiu in incinta Operei Comice, unde copiii si familiile lor se pot bucura de o multime de jocuri, pot face puzzle-uri sau pot picta. Din 27 ianuarie, pasionatii de LEGO vor avea la dispozitie jocuri si modele de construit, pe care le vor putea achizitiona apoi de la Magazinul OCC din foaier, alaturi de alte jocuri pe care le-au indragit in timpul petrecut la „Games Room”. Camera de Joaca este deschisa in fiecare sambata, intre orele 11:00 – 16:00.

Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, condusa din anul 2014 de catre soprana Felicia Filip. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii are lunar peste 12.000 de spectatori. Pentru stagiunea 2017-2018 sunt programate deja peste 600 de reprezentatii, dintre care 19 premiere.

Afis_Orchestra lui Nino


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate