Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
British Council: noi proiecții "British Documentary" la Cinema Muzeul Țăranului
(Cinema)
In perioada 7 februarie – 14 martie 2018, British Council organizeaza a opta editie „British Documentary" la Cinema Muzeul Taranului (Studioul „Horia Bernea”). Documentare din selectia festivalului Grierson vor fi prezentate publicului in fiecare seara de miercuri, de la ora 19:00.
Filmele sunt subtitrate in limba romana, iar intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Filmele din aceasta editie fac parte din colectia celor nominalizate sau premiate la festivalul Grierson „British Documentary Awards” din Marea Britanie, care promoveaza si premiaza cei mai buni realizatori de documentare din Regatul Unit si din alte tari.

Proiectiile din cadrul „British Documentary” prezinta teme foarte diverse, pornind de la istorie, film sau arta si ajungand la probleme de factura etica si sociala.

Editia a opta va fi deschisa in data de 7 februarie de documentarul “Multumesc pentru ploaie”, ce spune povestea lui Kisilu, un fermier kenyan, pe care il vedem transformandu-se dintr-un simplu tata intr-un lider comunitar si, in final, intr-un activist pe scena mondiala in probleme ce tin de schimbarile climatice.

„Versus: Viata si filmele lui Ken Loach” il aduce in prim-plan pe unul dintre cei mai importanti creatori de film din Marea Britanie si detaliaza munca sa de peste 50 de ani atat pe ecran, cat si in afara acestuia. Iar „Atacand diavolul” urmareste povestea lui Sir Harold Evans, descris de multi dintre colegii sai drept cel mai mare ziarist al secolului al XX-lea, cel care a editat Sunday Times intr-o perioada considerata a fi "epoca de aur" a jurnalismului britanic.

Proiectiile continua cu lectiile de supravietuire oferite de „Copiii razboiului din Gaza” si cu doua filme al caror subiect central sunt femeile: “In spatele usilor inchise” si “Deasupra lavoarului”, povestea unui mic salon de coafura din Haifa, Israel, unde femei din comunitati diferite isi impartasesc opiniile despre politica, istorie si iubire.

Editia se incheie cu doua filme din zona stiintei, „In mintea lui Einstein: Enigma spatiului si a timpului”, o poveste ce marcheaza cea de-a 100-a aniversare a celei mai cunoscute lucrari a lui Einstein - Teoria Relativitatii Generale -, si “Attenborough si Dinozaurul gigantic”, o ancheta medico-legala despre cel mai mare animal terestru cunoscut vreodata.

Dupa deschiderea editiei din Bucuresti, selectia „British Documentary” va fi difuzata pe parcursul anului 2018 in mai multe localitati din Romania. Programul proiectiilor si detalii despre filme sunt disponibile pe website-ul si pe pagina de Facebook ale British Council.

British Documentary, editia VIII, se desfasoara in Bucuresti in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman.

Programul British Documentary, editia VIII, 7 februarie – 14 martie 2018


7 februarie, ora 19.00: Multumesc pentru ploaie (Thank You for the Rain)

14 februarie, ora 19.00: Versus: viata si filmele lui Ken Loach (Versus: The life and films of Ken Loach)

21 februarie, ora 19.00: Atacand diavolul (Attacking the Devil)      

28 februarie, ora 19.00: Copiii razboiului din Gaza (Children of the Gaza War)

7 martie, ora 19.00: In spatele usilor inchise (Behind Closed Doors) / ora 20.00: Deasupra lavoarului (Women in sink)

14 martie, ora 19.00: In mintea lui Einstein: enigma spatiului si a timpului (Inside Einstein's Mind: The Enigma of Space and Time) / ora 20.00: Attenborough si dinozaurul gigantic (Attenborough and the Giant Dinosaur)

British Documentary 2018 Banner


British Council este organizatia internationala a Marii Britanii pentru relatii culturale si educationale ce ofera oamenilor de pretutindeni o deschidere catre creativitatea si realizarile britanice si stabileste relatii durabile intre Marea Britanie si alte tari. Activitatea sa este axata in special pe domeniile educatie, limba engleza si arta. British Council este o organizatie apolitica ce se bucura de o stransa colaborare cu guvernul britanic.

British Council isi desfasoara activitatea in Romania din 1938. in 2018 marcam aniversarea a 80 de ani de la infiintare printr-o serie de evenimente menite sa celebreze relatiile si schimburile culturale dintre Marea Britanie si Romania. Pentru mai multe informatii despre activitatea British Council in Romania, vizitati: www.britishcouncil.ro.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate