Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Actorul Marian Râlea în rolul bătrânului Jack din spectacolul de teatru ”Barajul”, sâmbăta aceasta, la ArCub
(Teatru)
Distins cu ”Premiul pentru creatie originala” pentru spectacolul de teatru ”Barajul” de Conor McPherson, in regia Andreei Vulpe, la cea de-a XXVII-a editie a Festivalului de Dramaturgie Contemporana, producatorul spectacolului Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti ii invita pe iubitorii de teatru sa vizioneze o noua reprezentatie, sambata, 3 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare ARCUB. Piesa ”Barajul” apartine autorului irlandez Conor McPherson, considerat ca fiind unul dintre cei mai importanti dramaturgi contemporani europeni.
Aparuta in 1997, ea a fost montata in acelasi an de Royal Court in Londra, iar doi ani mai tarziu a avut premiera pe Broadway. A castigat Premiul Laurence Olivier pentru ”Cea mai buna piesa a anului”, in 1998, si i-a adus lui McPherson, in acelasi an, Premiul Criticii pentru ”Cel mai promitator dramaturg”. ”Barajul” a fost votata printre cele mai importante piese ale secolului XX, intr-un sondaj realizat de Royal National Theatre din Londra si face parte dintre cele mai bune 101 de piese ale tuturor timpurilor dupa parerea lui Michael Billington, criticul de teatru al ziarului The Guardian.

Actiunea de desfasoara intr-un spatiu neconventional, conceput special ca un bar intunecat, straniu si enigmatic.Trecand de la plictis, la curiozitate, la sentimente de solidaritate, impacare si prietenie, personajele jucate de actorii, Marian Ralea (Jack), Alexandru Voicu (Brendan), Gabi  Costin (Jim), Romeo Pop (Finbar) si Simona Pop (Valerie), expun adevaruri de viata punctate cu momente de un comic nebun combinate cu o stare permanenta de suspans.

”[…] Nu doar piesa in sine este interesanta, ci si jocul actorilor este unul exceptional, fiecare aplecandu-se cu mare atentie asupra rolului. Marian Ralea este, fara indoiala, starul spectacolului, construind interactiuni si monologuri absolut savuroase si facand din Jack un personaj extrem de real, care, in ciuda defectelor, place spectatorilor pentru ca este amuzant, bonom si deschis.” (4arte.ro)


Montarea spectacolului la Bucuresti apartine regizoarei Andreea Vulpe, care a semnat regia pentru ”Regele si cadavrul” (de Vlad Zografi), ”Parintii teribili” (de Jean Cocteau) si ”Filoctet” (de Sofocle) la Teatrul National din Bucuresti, ”Cabaret” (de Joe Masteroff) la Teatrul Evreiesc de Stat si ”Oleanna” (de David Mamet) la Teatrul Act.

„Omul sa traiasca acolo unde-s prietenii si lumina!”, spune Jack, batranul holtei a carui singuratate parea iremediabila pana cand a inteles ca responsabilitatea fata de comunitatea de care apartii poate fi colacul de salvare, atunci cand te simti insingurat, izolat si trist. Si, odata cu el, simtim si noi, realizatorii acestui spectacol, ca e de datoria noastra sa vorbim despre flagelul singuratatii in lumea de azi: sa-l asumam, sa-l cercetam si sa-i cautam solutii, dorim ca, prin intermediul acestui spectacol, sa redam societatii noastre increderea interpersonala, lipsa de tensiuni si coeziunea sociala. ”

- declara regizoarea spectacolului, Andreeea Vulpe.

Scenografia spectacolului apartine unuia dintre cei mai talentati scenografi ai tinerei generatii, Daniel Titza, care si-a pus amprenta si pe alte productii precum ”Fool for Love” (de Sam Shepard), in regia lui Carmen Vidu si ”American Buffalo” de David Manet, in regia lui Cristi Juncu, ambele jucate la Teatrul Act, ”Platonov” (de A.P. Cehov), in regia lui Vlad Massaci, la Teatrul Nottara si o serie de spectacole impreuna cu regizoarea Andreea Vulpe.

Barajul_foto-Andrei_Gindac_129-1024x607-1024x607


Spectacolul de teatru ”Barajul” a avut premiera in luna noiembrie 2016 si face parte din stagiunea de teatru de la ARCUB, alaturi de spectacolele : ”Artists Talk” (regia Gianina Carbunariu), ”Idolul si Ion Anapoda” (regia Mariana Camarasan), ”Plastic” (regia Theodor-Cristian Popescu), ”insemnarile unui nebun” (regia Felix Alexa), ”Schneider & Schuster” (regia Lucian Pavel), ”Bucuresti.Instalatie umana”, ”Am iubit, am purtat, am pierdut” (regia Emil Hostina) si ”Obsesii” (regia Yannis Paraskevopoulos).

    BARAJUL

de Conor McPherson, traducerea Andreea Vulpe

Cu: Marian Ralea, Alexandru Voicu, Gabi Costin, Romeo Pop, Simona Pop

Regia: Andreea Vulpe

Scenografia: Daniel Titza

Light Design: Vlad Lazarescu

Producator: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti


Biletele pot fi achizitionate online de pe http://arcub.ro/bilete-online/ si http://bilet.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB, Strada Lipscani, nr. 84-90.
Preturi: 35 lei (Categoria I). Elevii, studentii si pensionarii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei (Categoria II).

Stagiune de teatru organizata de Primaria Capitalei prin ARCUB.

Barajul_poster_03.02


ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului..Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate