Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 octombrie 2019
1754 • S-au inaugurat primele scoli din Blaj, nucleul viitorului seminar si gimnaziu
1833 • Se naste Alfred Nobel, chimist si industrias suedez, inventatorul dinamitei si fondatorul Premiului Nobel (d.1896)
1866 • A avut loc premiera operei "Viata pariziana", de Jacques Offenbach
1870 • Se naste Ivan Alexeevici Bunin, scriitor rus, laureat al Premiului Nobel (d.1953)
1871 • S-a constituit Societatea Filarmonica din Timisoara
1945 • Se naste Nikita Mihalkov, actor si regizor rus.
Recomandări
Jazz inspirat de poezia lui Rimbaud și Verlaine în concertul Sorin Zlat Trio de la ArCub
(Muzică)
In urmatorul concert al stagiunii de jazz Artist in Residence de joi, 15 februarie, Sorin Zlat Trio a pregatit pentru publicul de la ARCUB, jazz inspirat de poetii Rimbaud si Verlaine si multe alte surprize muzicale pentru cunoscatori. Al doilea sezon Artist in Residence (octombrie  2017 – iunie 2018) este organizat de Primaria Capitalei prin ARCUB.
Infiintat in toamna anului 2008, Sorin Zlat Trio a fost invitat in 2017 de Fundatia Rimbaud & Verlaine din Londra sa sustina un recital in faimoasa sala de concerte Kings Place si sa compuna muzica in memoria celor doi poeti. Concertul Jazz Poems de la ARCUB prezinta piese compuse pentru evenimentul de la Londra, lucrari de pe albumul Endurance si materiale noi, din urmatorul disc ce va aparea pe piata in primavara anului 2018.

Cu stiluri abordate ce oscileaza de la cool jazz, la post-bop, latin si jazz clasic, repertoriul trupei Sorin Zlat Trio include standarde de jazz, dar si compozitii proprii. Printre scenele pe care au concertat Sorin Zlat Trio, se numara cluburile Vortex, Pizza Express, Kings Place din Londra, Nardis din Istandul, Jazz Cafe din Montreuz, B-Flat din Berlin si Montreux Jazz Festival, Jacksonville Jazz Festival, Monaco Jazz Festival. De-a lungul timpului, Sorin Zlat Trio a cantat pe aceeasi scena alaturi de nume mari ale jazzului: Lee Ritenour, Ravi Coltrane, Branford Marsalis, Joey Calderazzo, Tito Puente si Jeff Ballard.

Sorin Zlat, pianist, clarinetist si compozitor, detinatorul a numeroase premii nationale si internationale, este unul dintre cei mai talentati muzicieni romani de jazz ai momentului, care in ultimii ani a primit distinctii precum Marele Premiu in cadrul Competitiei de Jazz din Jacksonville, Florida (2015), Marele Premiu in cadrul Competitiei de Jazz din Montreux 2015. Invitat ca headliner la Jackson Jazz Festival 2017, Sorin Zlat a concertat pe aceeasi scena alaturi de Chick Corea Trio, Joey Alexander Trio si The Commodores.

Michele Montolli studiaza vioara de la varsta de sapte ani, iar la 17 ani se inscrie la Conservatorul din Verona, la sectia contrabas clasic. In 2009 absolva studiile de jazz la contrabas in Graz, Austria si, un an mai tarziu, intra pe scena londoneza de jazz. Michele participa la numeroase festivaluri de jazz si world music din Europa, New York, Tokyo si colaboreaza cu artisti precum Knoel Scott (Sun Ra Arkestra), Julie Dexter, Don Menza, Vladimir Kostadinovic, Seeds of Creation, Amira Kheir.

Andy Trim canta cu legendele jazzului britanic Humpfrey Littleton, Danny Moss si Brian Lemon inca din vremea adolescentei. Odata intrat pe scena londoneza de jazz, Andy Trim urca pe scena cluburilor Pizza Express si 100 Club alaturi de artistii americani Charles McPherson, Nathan Davis si Gene „Mighty Flea” Connors. Unul dintre cei mai respectati bateristi ai Londrei, Andy Trim si-a dezvoltat un stil unic de a aborda jazzul secolului XXI.

Sorin Zlat Trio


Program ARTIST IN RESIDENCE martie 2018:

Joi 1 Martie | 20:00

Dublu concert:
Oana Chitu & Band | Berlin – Bucharest – A Love Affair
Oana Chitu – voce (DE / RO), Anton Slavici – vioara (SERBIA), Valeriu Cascaval – tambal  (DE | MD)
 
Marius Preda | Emil Bizga | The Baroque Jazz Duo
Marius Preda – tambal, pian, contrabas (NE), Emil Bizga – trompeta (RO)
 
Joi 15 Martie | 20:00
Luiza Zan Trio | AfroDizzy
Luiza Zan – voce (RO), Iulian Pavelescu – chitara (RO), Lehel Vitalyos – contrabas (RO)

Biletele pot fi achizitionate online de pe arcub.ro si bilet.ro sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

Preturi: 35 lei (Categoria I). Elevii, studentii si pensionarii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei (Categoria II).

Programul ARTIST IN RESIDENCE

Inaugurat in 2016, Jazz @ ARCUB – ARTIST IN RESIDENCE invita muzicienii de jazz din Romania sa curatorieze un sezon de concerte cu o tema propusa de ei insisi. Modelat dupa programe similare din San Francisco, New York si Amsterdam, ARTIST IN RESIDENCE prezinta in premiera publicului bucurestean proiecte originale ce ilustreaza tema stagiunii. Programul se remarca printr-o selectie spectaculoasa de muzicieni romani si internationali. Curatorul artist al celei de-a doua stagiuni ARTIST IN RESIDENCE este pianistul si compozitorul Mircea Tiberian, iar tema propusa este „Jazz – un limbaj muzical al viitorului”.  

“In zilele noastre lumea muzicii e din ce in ce mai distinct impartita intre larga majoritate, consumatoare a unor produse de serie simpliste, predictibile, lipsite de orice potential creativ si o minoritate rezistenta, deschisa  inca spre firesc, spre arta vie. In acest peisaj schizoid muzicianul de jazz, creatorul de muzica in timp real, se pare ca poseda inca mijloacele de supravietuire. O dovedeste numarul din ce in ce mai mare de improvizatori intr-un context institutional destul de putin ofertant. Ce-i determina pe muzicieni sa aleaga aceasta cale a expresiei artistice? Se pare ca a face muzica improvizata, a o elabora in colectiv e, pana la urma, o indeletnicire placuta ce se si potriveste mai bine noilor comandamente  moral-sociale sau estetice ale contemporaneitatii. Asa se explica, pe langa numarul crescand, si mobilitatea  acestor creatori spontani, prezenti in mai toate sectoarele vietii muzicale. Bucuria de a canta a  muzicienilor de jazz, implicarea lor in actul artistic ma fac sa ma gandesc la un viitor cand, poate, nu vor mai exista ascultatori ci numai creatori, desigur cu grade diferite de talent si inspiratie. Din pacate, daca lucrurile vor continua pe fagasul pe care au pornit, nu toata lumea va mai avea legaturi cu muzica. O mare parte dintre oameni o vor mai auzi doar, fara sa o inteleaga. intregul spatiu auditiv va fi parcelat probabil cu zgomote controlate ce vor ritmiza comportamentul multora dintre noi. Totusi, la fel ca in scenariile filmelor science-fiction,  imaginez o comunitate mica ce va continua sa celebreze prin sunet, expresie, dans si cuvant creativitatea muzicala. si vreau sa cred ca asta va conta pentru formatia spirituala a omului. De aceea, avand onoarea sa fiu ales noul curator al programului Artist in residence am decis sa plasez seria concertelor din aceasta stagiune sub deviza Jazz – un limbaj muzical al viitorului sau Jazz – a musical language of the future.” declara Mircea Tiberian, artist curator Artist in Residence.


Stagiune organizata de Primaria Capitalei prin ARCUB.

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate