Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
Peste 400 de cărți au fost donate bibliotecii din comuna Sinești în campania „Până hăt de carte!”
(Viață)
Sambata, 3 februarie 2017, prin campania „Pana hat de carte!”, 405 carti au fost donate bibliotecii din comuna Sinesti, judetul Iasi. In lunile trecute, am reusit sa punem in rafturile bibliotecilor a cinci comune iesene un numar de 2340 de carti, care au fost stranse in urma apelului public lansat in luna martie a anului 2017 de catre Biroul parlamentar al senatorului USR Dan Lungu.
Acesta, alaturi de parteneri si voluntari, a demarat pe 23 martie 2017 o campanie publica de strangere de carte pentru bibliotecile din mediul rural.

Din martie si pana in prezent, 390 de carti au ajuns la biblioteca din comuna Raducaneni, 410 carti la cea din Probota, 250 la Erbiceni, 240 la Andrieseni, 237 la Ciortesti, 270 la Gorban, 223 la Mosna si 320 la Cotnari. Sunt multe probleme cu care ne confruntam in ceea ce priveste consumul de cultura si educatia din tara, insa problemele mediului rural par mereu sa fie puse pe o lista de asteptare.

„Ma bucur de fiecare daca cand reusim sa ducem cateva sute de carti al bibliotecile din mediul rural. Cred ca investitia in educatia romanilor ar trebui sa fie prioritara fiecarui Guvern, indiferent de culoarea sa politica, mai ales ca in ultima vreme se discuta din ce in ce mai mult de reformarea educatiei. Aceasta de aici trebuie sa inceapa, din satele Romaniei, unde copiii trebuie indrumati catre scoala, catre lectura, ca sa le deschida porti spre un viitor care, altfel, le-ar fi refuzat. Sa poata contribui ei insisi la schimbarea pe care o dorim a tarii”, a declarat Dan Lungu, senator USR Iasi.

poza sinesti


Judetul Iasi inregistra 180.000 de cititori activi in 2012, insa, in 2016, cifra totala a coborat la 161.011 cititori activi. Majoritatea comunelor inregistreaza intre 300 si 600 de cititori anual, dar nu putine sunt comunele unde in biblioteca intra un cititor la trei zile, luand in calcul si populatia scolara. La nivelul judetului Iasi majoritatea cartilor intrate in bibliotecile rurale nu provin din achizitii, cum ar fi normal, ci din donatii.

Campania USR Iasi vine in intampinarea problemelor culturale de acest gen, cu care mediul rural romanesc se confrunta, si incearca sa contribuie la formarea noii generatii si a unui public de cititori, de consumatori de cultura. Cartile care au ajuns astazi in rafturile bibliotecii din comuna Sinesti au fost stranse cu ajutorul mai multor ieseni si cu cel al partenerilor nostri.
      
„Pana hat de carte!” merge mai departe. Invitatia ramane valabila si in urmatoarele luni. Binevoitorii vor putea dona in continuare, unul sau mai multe volume, la punctele de colectare amenajate cu sprijinul partenerilor. Acestea sunt:

·        Biroul Parlamentar: Str. Grigore Ureche, nr. 3, bloc Walter Maracineanu, mezanin;
·        Retro Cafe: Str. Lascar Catargi, nr. 50;
·        Meru: Bld. Carol I, nr. 3;
·        Teatru Fix: Str. Cuza Voda, nr. 10;
·        Acaju: Str. Sf. Sava, nr. 15;
·        Cafeneaua Noastra: Str. Sf. Lazar, nr. 30;
·        Harmony Café: Str. Pastorului, nr. 6 (langa Hotel T23, Campus Tudor Vladimirescu).

Totodata, cei care vor sa doneze si se afla in imposibilitatea de a ajunge la punctele de colectare mai sus mentionate ne pot contacta (0725. 321 313) si o echipa de voluntari se va deplasa la domiciliu pentru a le prelua.

sinesti 2


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate