Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 februarie 2024
Recomandări
Marea discuție cu ai mei, într-un spectacol pentru părinți și copii la Replika
(Teatru)
3 februarie 2018, ora 19.00
Centrul de Teatru Educational Replika, Bucuresti.

In contextul in care Educatia sexuala ca obiect de studiu in scoli naste inca multe polemici in Romania, Centrul de Teatru Educational Replika invita parintii si preadolescentii (10 -15 ani) la un dialog deschis. Spectacolul „Totul e foarte normal” abordeaza teme esentiale pentru o dezvoltarea sanatoasa a copiilor: rusinea de a vorbi despre corp si schimbarile prin care trecem, sursele de informare despre viata sexuala, (dis)confortul de a discuta probleme intime in familie.

Prin indrumarea psihologului Carmen Anghelescu, spectacolul este creat pentru a stimula dialogul intre parinti si preadolescenti si de a preveni, pe cat posibil, sentimentele de vinovatie si rusine care insotesc de multe ori descoperirea identitatii sexuale. ”Totul e foarte normal” se desfasoara intr-un cadru foarte intim si prietenos si vorbeste despre o varsta a schimbarilor fizice, emotionale si intelectuale care se petrec la inceputul adolescentei.

In data de 3 februarie 2018, incepand cu ora 19.00, are loc prima reprezentatie pe anul acesta a spectacolului „Totul e foarte normal”, dupa doua reprezentatii de succes in luna decembrie. Parintii si copiii prezenti in sala si-au manifestat bucuria participarii la spectacol de fiecare data si au marturisit ca actorii si intreaga echipa le-au usurat  comunicarea in familie.

Spectacolul „Totul e foarte normal” reprezinta rezultatul unei ample documentari  facute de Leta Popescu si Alexa Bacanu pe tema sexualitatii in randul adolescentilor in cadrul RAR – „Rezidente artistice la Replika”. Apoi, prin implicarea intregii echipe (Leta Popescu, Alexa Bacanu, Gabi Albu, Viorel Cojanu si Silvana Negrutiu), precum si a psihologului Carmen Anghelescu, documentarea a luat forma spectacolului.

Mihaela Michailov:
<< „Totul e foarte normal” e despre spusul si nespusul din familii. E despre mama si tata pe care ai vrea sa-i intrebi ce e cu tine, ce e in tine, de ce nu ti-e bine sau de ce ti-e atat de bine de-ti vine sa strigi in gura mare. E despre ce descoperi ca ai: un corp cu care de multe ori nu stii ce sa faci, o minte din care uneori ai vrea sa iesi, o emotie care te doare si-atunci o lasi sa se piarda.
Eu, dac-as mai avea 13 ani, as vrea sa-mi spuna cineva: totul e foarte normal! >>

Totul e foarte normal

de Alexa Bacanu

regie Leta Popescu

scenografie arh. Gabi Albu

cu Viorel Cojanu si Silvana Negrutiu

psiholog consultant: Carmen Anghelescu

foto Andrei Runcanu

durata 1h

recomandat preadolecentilor (10-15 ani) si parintilor lor


INTRAREA este GRATUITA
pe baza de rezervare, in limita locurilor disponibile

Totul e foarte normal REPLIKA 2


Totul e foarte normal REPLIKA 3

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate