Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
Piano&mime - The Fly, un spectacol unic de pian și pantomimă
(Teatru)
Spectacolul The Fly este o premiera pe scena romaneasca prin ingemanarea inteligenta si minutios explorata artistic a pianului si a pantomimei, intr-un duo efervescent, plin de umor, fantezie si note de jazz. In urma acestui „art fusion” dintre muzicianul Marius Vernescu si actorul Alexandru Pribeagu rezulta un spectacol modern, unic la nivel de reprezentare in Romania.
Povestea  proiectului The Fly porneste de la dorinta celor doi artisti de explorare creativa a diverselor linii de expresivitate umana si are la baza un crez comun: increderea in complexitatea naturii umane.

Spectatorul se descopera intr-un mod natural la imbinarea dintre auditiv si vizual. Spontaneitatea muzicala dublata de o prezenta scenica vibranta si puternic articulata, ofera publicului roman sansa unei duble intalniri spectaculoase ce poate reprezenta inceputul, atat al unei instrospectii cat si al unei extrospectii umane, plecand de la o zona artistica cu o sensibilitate aparte.

Pianul produce emotia unei intalniri cu sinele care este apoi remodelata prin forme de expresivitate vizuala si gestuala. Muzica este o amprenta puternica a trecutului, a acelor povesti ce au luat nastere in diverse vremuri, ce poate astazi sunt uitate sau ascunse undeva in subconstientul nostru. Toate acestea se contopesc si se sedimenteaza intr-un tablou al orasului care are o bogata intindere cronologica. Repertoriul muzical ne introduce in atmosfera si farmecul unei cronologii artistice despre trecut in masura in care registrul de expresiei al pantomimei adanceste extrospectia prin raportarea la oras, intamplari, drame si povesti cunoscute si mai putin cunoscute din spatele melodiilor ce au animat sufletul urban din trecut pana in prezent.   

Spectacolul The Fly este o incursiune catre acele locuri comune care ne definesc viata, ce-si propune sa gloseze trairile, experientele si idealurile sufletului uman intr-un mod cat mai original si firesc cu putinta.

Marius Vernescu este considerat unul dintre cei mai straluciti muzicieni de jazz din Romania. Este castigator al prestigiosului Montreux Jazz Festival, Elvetia., fiind dealtfel singurul roman care a reusit aceasta performanta pe plan mondial. “Marius Vernescu este unul dintre cele mai mari talente de jazz ale Europei” a declarat Quincy Jones, Presedintele Juriului de la Montreux Jazz Festival. A mai castigat concursul Niedersachsen Jazz (Germania), de asemenea a castigat Marele Premiu in cadrul Festivalului International de Jazz Django Reinhardt (Italia), Premiul pentru “Cea mai valoroasa performanta externa a unui muzician roman” in cadrul Galei Premiilor de Jazz (Romania). A sustinut numeroase concerte in tara si mai ales in afara tarii, printre care: Invitat al Festivalului George Enescu si al Bucharest Jazz Festival; Concert Neppi, Italia; Concert la Alexannder Platz si Sala Grande Auditorium (Roma, Italia); Concert in celebrul club de jazz “Porgy and Bess” (Viena, Austria); Invitat special la Radio Hall Viena (Austria) si Radio Hall Budapesta (Ungaria); Invitat special la “Piano Songs Steinway & Producers” (Bilbao, Spania), etc.

Alexandru Pribeagu este un  actor si artist-mim. A inceput sa joace de foarte tanar in trupa de teatru a liceului Francez din Bucuresti. A studiat la Paris la Universitatea Sorbonne-Nouvelle, Universitatea Vincennes Saint-Denis si la Academia Europeana de Teatru Corporal Magenia. Pentru a-si perfectiona tehnica de joc a participat la mai multe stagii Actor Studio si Grotowski. in 2017 a inceput un Master de Art-Terapie in cadrul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC).
Alexandru a urcat pe scenele pariziene in multe spectacole alaturi de trupa de teatru Le Collectif du K (Le songe du réverbère, Rob et Mime), cu trupa Magenia (Le mime fait un tabac, La goitte d'eau, etc..), cu teatrul Le vent se lève, Theatre 12, Theatre du Gymnase, Mairie de Paris, si cu alte proiecte personale. intors in Romania, dupa aproape zece ani petrecuti la Paris, a creat asociatia si compania de teatru Imaginabil. Alexandru joaca si in seriale de televiziune, scurt metraje independente, videoclipuri si reclame.
Pe langa meseria de actor, Alexandru preda teatrul si pantomima. A inceput sa predea in mai multe scoli si centre culturale din Paris unde a sustinut cursuri atat pentru copii cat si pentru adulti. incepand din 2011 a devenit asistentul Ellei Jarosewicz, incepand astfel sa formeze profesionisti din domeniul spectacolului si artelor vizuale.
Intors in Romania Alexandru colaboreaza cu mai multe institutii si scoli printre care Liceul Francez Anna de Noailles, Fundatia Calea Victoriei, Ministerul Educatiei si al invatamantului, dar si in productii ale Operei nationale, Teatru de Opereta, Opera comica...

Credit Foto: Adi Tudose

Marius Vernescu Credit Foto Adi Tudose

Marius Vernescu Credit Foto Adi Tudose


Alexandru Pribeagu Credit Foto Adi Tudose

Alexandru Pribeagu Credit Foto Adi Tudose


Marius Vernescu si Alexandru Pribeagu in spectacolul The Fly Credit Foto Adi Tudose

Marius Vernescu si Alexandru Pribeagu in spectacolul The Fly Credit Foto Adi Tudose.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate