Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 iulie 2022
Recomandări
Expoziția „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari”, prezentată la Brașov
(Istorie)
Expozitia foto-documentara „Marea Unire. De la victoria in Primul Razboi Mondial la incoronare Suveranilor Romaniei Mari” a fost deschisa publicului joi, 16 februarie 2018, la Casa Sfatului din Brasov.
Evenimentul, organizat de Muzeul National Cotroceni in parteneriat cu Muzeul Judetean de Istorie Brasov, continua seria manifestarilor culturale dedicate Centenarului Desavarsirii Unitatii Nationale. 

„Astazi am deschis la Casa Sfatului din Brasov, impreuna cu partenerii nostri de la Muzeul Judetean de Istorie, expozitia „Marea Unire. De la victoria in Primul Razboi Mondial la incoronarea Suveranilor Romaniei Mari”, prezentata pana saptamana trecuta pentru publicul Muzeului National Cotroceni si care va putea fi vizitata la Brasov pana pe 4 martie. Incepem astfel calatoria acestui proiect dedicat Centenarului Marii Uniri, cu fotografii rare din patrimoniul muzeului, pe care ne propunem sa il putem prezenta unei audiente largi din diverse regiuni ale tarii, dar si publicului de peste hotare. Am asumat, in an centenar, misiunea onoranta de a prezenta secvente de istorie inaltatoare prin acest foto-reportaj pentru ochii romanilor de pretutindeni, dar si ai strainilor care vor sa ne descopere istoria”

a declarat Liviu Sebastian Jicman, directorul Muzeului National Cotroceni.

Pe langa fotografii infatisand familia regala pe frontul Marelui Razboi, publicul va putea vedea si imagini cu reintoarcerea suvernarilor in Bucuresti, in luna decembrie a anului 1918, din perioada tratativelor de pace, dar si de la incoronarea de la Alba Iulia din 1922.

Conceptul expozitiei este realizat de Muzeul National Cotroceni. Publicul este asteptat la Casa Sfatului pana pe data de 4 martie.

afis A4 Brasov


Parteneri media: TVR, Agentia Nationala de Presa Agerpres, Radio Romania, Radio Romania Cultural, Radio Romania Actualitati, Radio Romania International, Radio Romania Bucuresti FM, HYPTV, Diplomat Club, Traveller Magazin, ArtOut, Fundatia Culturala "Magazin Istoric", Historia, Asociatia Redescopera Istoria, Q Magazine, Revista Timpul.

Serviciul Relatii Publice - Muzeul National Cotroceni

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate