Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
Adenium anunță lansarea campaniei naționale Cartea Share
(Literatură)
Luni, 26 februarie, ora 18:00, Libraria Carturesti Palas Mall, Iasi.
Eveniment special Adenium: Lansarea proiectului socio-cultural Cartea Share.

Este vorba despre o misiune cu caracter inedit pe care Adenium si-o asuma in parteneriat cu Asociatia Casa Share, Fundatia Wold Vision si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Iasi si care urmareste sa identifice si sa sustina afirmarea unor autori talentati fara posibilitati proprii de promovare artistica.
Coordonatorul acestei colectii de carti va fi jurnalistul Cezar Elisei, autorul volumului Calea mea. Dieta crestina si alimentatie naturala, aparut la Adenium. 
Evenimentul va avea loc luni, 26 februarie, incepand cu orele 18:00, la Libraria Carturesti din Palas Mall Iasi.

Vor participa Bogdan Tanasa, fondatorul Asociatiei CASA SHARE, doamna Magda Camanaru, directorul Fundatiei World Vision Iasi & Vaslui Office, doamna Niculina Karacsony, director adjunct al DGASPC, prof. univ. dr. Sabin Dragulin, directorul editorial al Editurii Adenium si redactor-sef al revistei de cultura si politica TIMPUL si jurnalistul Cezar Elisei, coordonatorul Colectiei CARTEA SHARE.

Proiectul socio-cultural CARTEA SHARE isi propune sa descopere si sa sustina autori cu talent innascut, care nu detin posibilitati materiale proprii necesare publicarii unei carti, fie ca este vorba de proza, poezie sau alt gen literar.
Experienta Adenium arata ca talentele literare pot exista in cele mai diverse forme si expresii, motiv pentru care demersul se vrea unul cu un profil eminamente social–cultural, primand caracterul meritoriu.

Persoanele talentate care vor fi identificate impreuna cu partenerii implicati in acest proiect urmeaza sa fie sustinute si indrumate pas cu pas in vederea editarii textelor, pana cand acestea vor capata forma adecvata publicarii. Tiparul acestor lucrari va fi asigurat cu sprijinul comunitatii, careia i se va prezenta fiecare proiect in parte.
Tiparul va fi urmat de lansarea fiecarei carti in cadrul unui eveniment care va fi organizat de editura, lansand practic noul autor in spatiul public si implinind astfel un vis al acestuia.

Colectia CARTEA SHARE se va constitui intr-o serie de carti publicate care se vor bucura de o grafica cu totul deosebita: format aproximativ A4, 20 cm x 27 cm, hartie de calitate superioara, 130 grame, lucios, full color. Este un format specific materialelor care includ si imagini, as acum vor fi cele din aceasta colectie.
Colectia CARTEA SHARE vizeaza distributia cartilor editate ca modele de bune practici in bibliotecile scolare, in institutiile cu caracter social si in zona de activitate a ONG-urilor. Formatul cartii va fi usor accesibil copiilor de toate varstele pentru a avea un impact social cat mai amplu.
Avand in vedere ca aceasta colectie reprezinta cumva o continuitate a proiectului CASA SHARE, asa cum reiese si din denumirea sa, prima noastra aparitie editoriala va purta aceasta amprenta si se va intitula Cartea CASA SHARE. si tu poti fi Bogdan!
in acest fel subliniem ideea de distribuire a valorilor morale, spirituale, insa nu orice fel de idei, ci pe cele concrete, transpuse in viata.

Bogdan Tanasa construieste case de aproximativ de patru ani, prin intermediul proiectului sau de suflet CASA SHARE. A ridicat pana acum mai bine de 15 case pentru familii defavorizate. Este modelul de ajutor pe care vrea sa-l ofere si Colectia CARTEA SHARE.
Persoanele cu talent literar care isi vor implini vocatia publicand la Adenium vor constitui adevarate modele pentru cei care din diverse motive ajung sa nu mai creada in sansa lor. Mostenirea pe care o va lasa CARTEA SHARE este astfel la fel de importanta ca si cea a fondatorului proiectului CASA SHARE prin care se asigura locuinte unor persoane care au mare nevoie de un acoperis.
Pentru ca intr-un asemenea demers nu putem fi singuri, vom lansa Campania CARTEA SHARE alaturi de parteneri care cred in asemenea idei si care au deja experienta in acest domeniu.
Asociatia CASA SHARE. Este practic partenerul care ne-a inspirat in ce priveste denumirea campaniei noastre. Fondatorul proiectului CASA SHARE este Bogdan Tanasa, care a construit pana acum 15 case si a sprijinit efectiv zeci de persoane care aveau nevoie urgenta de ajutor. in jurul sau a mobilizat sute, chiar mii de persoane care s-au implicat in mod concret.

„Ma bucura ca pot transpune intr-o carte acest proiect care a luat avant in mediul virtual, pentru ca ideea de a face bine sa mearga mai departe si prin intermediul cartilor. in fiecare dintre noi exista o particica buna care tinde sa faca bine in mod voluntar. Cu atat mai mult impreuna, putem sa ne depasim egoismul si sa manifestam altruism pentru o cauza nobila. Casa Share a pornit din dorinta de a face bine unei familii necajite; ulterior am facut ceea ce ma pricep cel mai bine: case, locuinte pentru oameni. Casa Share este ca o locomotiva impinsa de niste oameni care vor sa faca bine. Tragem astfel dupa noi si pe altii care vor sa ajute dar nu stiu cum sa o faca. Eu cred ca doar printr-o restartare a procesului educational vom avea posibilitatea de a imbunatati viata semenilor de langa noi, motiv pentru care sunt mai mult decat incantat de aparitia acestei colectii, implicit a Cartii CASA SHARE”.


World Vision Iasi & Vaslui Office. Doamna Magda Camanaru, directorul Fundatiei are o experienta de peste 20 de ani de in activitatea cu persoanele care lupta pentru o viata mai buna din comunitatile defavorizate din zona Moldovei. Fundatia World Vision a dezvoltat sute de proiecte de asistenta si incluziune sociala, ceea ce o califica de departe printre partenerii cei mai potriviti in dezvoltarea Colectiei CARTEA SHARE. Menirea World Vision va consta mai ales in implicarea privind identificarea viitorilor autori ai cartilor din aceasta colectie.
„Copiii invata mult mai bine de la alti copii, se inspira mai usor unii pe altii, prin puterea exemplului propriu. Daca ar fi spuse chiar de ei, cu trairile, emotiile si cuvintele lor, povestile copiilor ar deschide o poarta tainica prin care ar patrunde pe un taram unde s-ar regasi mult mai lesne.Un taram care nu este neaparat la indemana adultilor. Multe din povestile copiilor din mediul rural, cu care lucram noi, cei din WVR, sunt despre sacrificiu, despre lupta de zi cu zi cu lipsurile, cu grijile, cu teama, cu abandonul... Dar sunt si povesti despre curaj, despre bucuria autentica traita atunci cand apare o sansa si o apuci cu ambele maini si nu-i mai dai drumul, despre puterea credintei si importanta impartasirii cu altii a acestor trairi. Tocmai asta ii confera o valoare inedita colectiei „Cartea SHARE". Prin carte si povesti adevarate de viata, copiii invata de la alti copii ce inseamna sa razbati in viata, devin modele pentru altii ca ei (ca tot vorbim despre o criza a modelelor!). Mai mult, invata astfel sa iubeasca lectura, sa-si imbunatateasca abilitatile de citit si de scris. sansele de a-si implini visele cresc. Ne bucuram sa fim partasi unei asemenea initiative si abia asteptam ca povestile copiilor pe care-i cunoastem sa prinda viata, cu sprijinul Editurii Adenium!", a spus Magda Camanaru.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi. Doamna Niculina Karacsony, director adjunct al DGASPC Iasi detine o experienta extinsa in lucrul cu copiii supradotati din centrele monitorizate de DGASPC, menifestand in acelasi timp o ampla deschidere spre acest gen de proiecte socio-culturale.
„Este o initiativa foarte buna, o modalitate de promovare a ceea ce este practic bun, frumos si util. Pentru asta adresez felicitari celor care au realizat acest proiect si le doresc mult, mult succes. Cu siguranta ne vom implica in mod activ la cresterea calitatii acestui proiect prin promovarea copiilor, beneficiarilor sistemului de protectie care pot arata ca dincolo de barierele sociale pe care le intampina in viata lor, acestea pot fi depasite, ajungandu-se departe”.

Editura ADENIUM, initiatorul Campaniei CARTEA SHARE, si-a inceput activitatea in anul 2010, editand carte pentru copii. Din 2013, proiectele editoriale capata un caracter generalist, dezvoltand colectii precum Punct.ro, Christia, Discendo, Colloquium, Biblioteca gramsciana, Casuta fermecata s.a. carora li se adauga astazi Cartea Share.

Prof. Univ dr Sabin Dragulin, director editorial ADENIUM.
„Editura ADENIUM, locul in care se va regasi CARTEA SHARE, este un proiect de suflet al doamnei Adriana Nazarciuc. Construita dupa o viziune idealista despre lume si viata editura este locul perfect unde o colectie intitulata  CARTEA SHARE isi putea regasi locul. Ideea de a-i promova pe tinerii talentati sa isi atinga visul de a publica o carte se inscrie in acel demers cultural fondat pe suflet si simtire. Proiectul in sine este original si preia modelul CASA SHARE care a avut atata succes. Speram doar ca dorinta de a face bine, a atator oameni care se vor implica in acest proiect, sa fie incununata de succes”.

Jurnalistul Cezar Elisei, coordonator al Colectiei Cartea Share:
„Este o colectie inedita, gandita din suflet, pentru suflet. Este un strigat mut, dar scris, al talentului innascut, al inteligentei divine care straluceste ca un diamant brut in ochii celor lipsiti de posibilitatile materiale necesare pentru a-si transpune in realitate un vis, pentru a-si putea impartasi darurile primite, cu semenii lor. Cartea Share se doreste a fi un spirit, o stare (buna) atat a autorului, cat si a cititorului care devin in aceeasi masura ziditori de viitor si, respectiv, de fapte bune. Cumparand o Carte Share sau sustinand aparitia unei Carti Share, uneori se poate constitui in implinirea unui destin. Implicandu-ne in realizarea acestei colectii, vom slefui acest diamant brut, conferindu-i stralucirea; ne propunem sa insufletim talente. Vom darui o parte din energia sau puterea noastra conturand noi energii creatoare care vor fi puse in slujba noastra, a tuturor”.

afis-event-fb lansare Proiect Casa Share


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate