Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 octombrie 2019
1754 • S-au inaugurat primele scoli din Blaj, nucleul viitorului seminar si gimnaziu
1833 • Se naste Alfred Nobel, chimist si industrias suedez, inventatorul dinamitei si fondatorul Premiului Nobel (d.1896)
1866 • A avut loc premiera operei "Viata pariziana", de Jacques Offenbach
1870 • Se naste Ivan Alexeevici Bunin, scriitor rus, laureat al Premiului Nobel (d.1953)
1871 • S-a constituit Societatea Filarmonica din Timisoara
1945 • Se naste Nikita Mihalkov, actor si regizor rus.
Recomandări
Turneul Extraordinar La vida loca (Matei Ioachimescu & Alfredo Ovalles) ajunge și la București pe 18 martie
(Muzică)
Flautistul Matei Ioachimescu si pianistul Alfredo Ovalles revin in Romania cu show-ul de succes international La Vida Loca. Programat in noua orase din tara, turneul La vida Loca incepe pe 27 februarie si se incheie pe 18 martie cu un concert extraordinar in Bucuresti, la Sala Mare a Centrului Cultural al Municipiului Bucuresti ARCUB (ora 19:00, Strada Lipscani 84 – 90).
Cei doi artisti de renume international, flautistul de origine romana Matei Ioachimescu si pianistul venezuelean Alfredo Ovalles, aduc noi impulsuri in repertoriul pentru pian si flaut cu cele mai indragite cantece si dansuri in cadrul celei de-a treia editii a turneului „La Vida Loca”. In perioada 27 februarie – 18 martie, orase precum Oradea, Cluj, Timisoara, Deva sau Bucuresti gazduiesc un program crossover unic, la granita dintre muzica clasica, jazz si pop-rock contemporan.

Matei Ioachimescu, flautistul al carui parcurs muzical a inceput in Romania si s-a desavarsit la Academia de Muzica din Viena, alaturi de Alfredo Ovalles, format la Universitatile din Statele Unite si Austria, va ofera o evadare din cotidian. Pentru editia din acest an a turneului, cei doi au selectat partituri care sparg granitele dintre muzica clasica, jazz, ajungand la sonoritati pop- rock contemporane.

Matei Ioachimescu
Flautist roman de renume, Matei Ioachimescu este recunoscut pentru interpretarile repertoriului baroc, modern, dar si pentru recitaluri crocc-over. Absolvent al Universitatii de Muzica din Viena, este laureat al mai multor distinctii si burse si colaboreaza cu unii dintre cei mai interesanti muzicieni din Europa. Albumul de debut impreuna cu pianista Catalina Butcaru,intitulat "Lumiere" este considerat de catre criticii de specialitate un produs de referinta pentru aceste doua instrumente. Pentru activitatea sa intensa si calitatea inalta a proiectelor sustinute, Ministerul de Externe al Austriei, i-a oferit titlul de "Ambasador al Integrarii" in anul 2013.

Alfredo Ovalles
Un avocat al muzicii noi, artistul venezuelean a studiat pianul in Caracas, la Baylor University din Statele Unite ale Americii si la Universitatea de Muzica din Viena. Cariera internationala il poarta pe scene precum Berliner Philharmonie, Wiener Konzerthaus, Musikverein sau King’s Place din Londra. Pe langa recitaluri solo, Alfredo Ovalles colaboreaza cu Orchestra Frederic Chopin din Gdansk, cu Filarmonica din Minsk sau cu Orchestra Simfonica a Republicii Dominicane. Colaboreaza intens cu compozitori si ansambluri precum Green Thing sau Black Page Orchestra si este castigator al unor competitii internationale importante, precum Osaka International Music Competition sau Franz Schubert Competition din Bulgaria.

Pret bilete: 35 lei / 25 lei (reducere pentru elevi, studenti si pensionari)

Biletele au fost puse in vanzare la casa de bilete ARCUB (Str. Lipscani 84-90, deschisa marti - vineri 15:00 - 20:00, sambata si duminica – cu doua ore inainte de spectacol), punctul de vanzare bilet.ro de la Palatul Copiilor, si online pe www.arcub.ro/bilete-online, www.bilet.ro.

Un proiect sustinut de Primaria Capitalei prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti.

La Vida Loca este un proiect recomandat de Radio Romania Muzical si sustinut mediatic de Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura.

La Vida Loca Afis


ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate