Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 noiembrie 2024
1694 • Se naste Voltaire, scriitor ?i filozof francez (m. 1778)
1783 • În Franta a avut loc primul zbor din lume al unor oameni de stiinta într-un balon cu aer cald
1784 • Împaratul Iosif al II–lea al Austriei ordona reprimarea Rascoalei conduse de Horea
1877 • Thomas Edison anunta inventia sa: fonograful, o masina care poate înregistra sunete
1895 • Se naste Traian Grozavescu, tenor român (d. 1927)
1898 • Se naste René Magritte, pictor belgian (d. 1967)
Recomandări
Povești la Replika
(Teatru)
Asociatia Culturala Replika va invita in perioada 5 martie – 12 iunie, in serile de luni si marti la Centrul de Teatru Educational Replika din strada Lanariei 93-95, sector 4. Pe 5 martie debuteaza stagiunea de teatrul educational Povesti la Replika, parte a proiectului Platforma de Arta Educationala 2017-2018.
Povesti la Replika 2018 (5 martie-12 iunie) propune un format educational multidisciplinar, in care spectacole, carti, anchete jurnalistice si filme, corelate tematic, sunt prezentate in zilele de luni si marti, incepand cu ora 19.00.

Primul eveniment programat in cadrul Povestilor la Replika este Amintiri din epoca de scoala (text Mihaela Michailov, regia Radu Apostol), un spectacol-reflectie asupra sistemului de educatie din Romania, o reintoarcere printre ecuatiile, caii verzi de pe peretii mintilor noastre, fricile si revoltele care ne-au marcat anii de scoala. Dupa spectacol va avea loc o dezbatere cu cercetatoarea si creatoarea de pedagogii alternative Magda Balica, pornind de la un studiu pe tema dezvoltarii abilitatilor emotionale ale copiilor.

Tema educatiei sexuale, acut dezbatuta in propuneri legislative actuale, tema care provoaca nenumarate controverse, este abordata in doua dintre spectacolele incluse in Povesti la Replika: boyz and girlz (text si regie Sânziana Koenig) – o analiza a fenomenului cyberbulling si porn revenge in contextul structurilor de putere din societatea patriarhala si Totul e foarte normal (text Alexa Bacanu, regia Leta Popescu) – o explorare a rolurilor de gen si emotiilor (re)intalnirii cu varsta adolescentei, o descindere afectiva in pliurile comunicarii parinti-copii.

Cea mai recenta premiera a echipei Centrului Replika, coproductie cu Teatrul Mic – Familia Fara Zahar (texte Mihaela Michailov, versuri Bobi Dumitras, muzica Bobo Burlacianu, Radu Apostol) –  va fi prezentata in luna aprilie la Replika. Familia Fara Zahar este un spectacol de teatru muzical despre remodelarea narativa a familiei contemporane, despre apartenenta, taceri cât o copilarie de lungi si fisurari ale aparentei de bine domestic.

In cadrul Povestilor la Replika vor fi prezentate spectacole ale Atelierului de Teatru din Botosani, Fabricii de Pensule din Cluj si Teatrului Fix din Iasi. Atelierul de Teatru – trupa de adolescenti invitata constant la Centrul Replika – va fi prezenta cu cea mai recenta premiera, Draga Prietene (text si regie Anamaria Rusu), o adaptare a cunoscutului roman pentru adolescenti Jurnalul unui adolescent timid de Stephan Chbosky.
Sclavi de Maria Manolescu, in regia lui Theodor-Cristian Popescu (producator Fabrica de Pensule) este o investigatie a relatiilor de putere din societatea contemporana, in care revelarea formelor de asuprire din imediata apropiere nasc chestionari ale negocierii autoritatii in cuplu, ale izolarii sau implicarii sociale.

Ultimul spectacol din cadrul Povestilor la Replika este HostelLand (text si regie Alex Iurascu), productie a Teatrului Fix din Iasi, care creeaza un context prielnic dialogului pe tema muncii echitabile si a implicarii sociale, explorand ideea reconcilierii dintre realitatea obiectiva si perceptia asupra ei.

In fiecare zi de marti, programul Povestilor la Replika va contine proiectii de filme in parteneriat cu One World Romania.

POVESTI la REPLIKA - Platforma de arta educationala 2017-2018 este un proiect cultural finantat de AFCN

Centrul de Teatru Educational Replika reprezinta un spatiu cultural interdisciplinar, dedicat explorarii si prezentarii publice a creatiilor artistice performative, concepute de artisti activisti intr-o stransa relatie cu comunitatea. Artistii si cetatenii activi dau replica problemelor comunitatilor.
Centrul Replika isi propune sa devina o platforma de creatie pedagogica si arta participativa prin care categorii de public marginalizate sa se poata autoreprezenta si sa-si poata crea arta care le defineste nevoile si asteptarile. Credem ca accesul la orice manifestare culturala trebuie sa fie gratuit, sustinut de intreaga comunitate.
in 2016, Centrul de Teatru Educational Replika a obtinut premiul AFCN pentru incluziune sociala si dialog intercultural si a fost nominalizat la Premiile Radio Romania Cultural, sectiunea “Proiecte culturale si festivaluri”.

Parteneri: ANBPR, Asociatia pentru Branding Cultural, Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala Step by Step, Teatrul Mic, Centrul National al Dansului, Asociatia Red Panda, Editura Trei, Editura Art, Editura Efes, UNATC, Atelier de Teatru, Reactor de Creatie si Experiment  - Cluj, Social Act Theatre - Galati, ADO, Colectiv A, ARENA, Teatru Bezna, Teatrul Darmstadt, Germania.

INTRAREA este GRATUITA

pe baza de rezervare, in limita locurilor disponibile


A2


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate