Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 noiembrie 2023
1474 • Stefan cel Mare scrie Papei Sixt al IV-lea facând un apel la unitatea cre?tinilor împotriva turcilor
1803 • Se naste Christian Doppler, fizician austriac, descoperitorul efectului care îi poarta numele (d. 1853)
1880 • Se naste N.D. Cocea, scriitor si publicist român (d. 1949)
1924 • Se naste Mihai Mereuta, actor român de teatru si film (d. 2003)
1929 • Comandantul american Richard E.Byrd a survolat, în premiera mondiala, Polul Sud
1938 • Corneliu Zelea Codreanu, Nicadorii (asasinii lui I.G. Duca) si Decemvirii (asasinii lui Mihail Stelescu) sunt asasina?i de jandarmi
Recomandări
Cinzi zile până la premiera musicalului „Gulliver” la Opera Comică Copii
(Teatru)
Au mai ramas doar cinci zile pana la premiera lunii martie pe care Primaria Capitalei, prin Opera Comica pentru Copii, o prezinta pe 3 si 4 martie la Sala Mare: musicalul „Gulliver”. Spectacolul, pe muzica lui Marius Teicu si libretul Silviei Kerim, poarta semnatura echipei de creatie formata din regizoarea Antoaneta Cojocaru si scenograful Vladimir Turturica.
In aceste zile, repetitiile sunt in plina desfasurare la Opera Comica pentru Copii, peste 400 de spectatori de toate varstele fiind asteptati la avanpremiera de vineri, 2 martie.

Cand pregatesti un spectacol pentru copii este foarte important sa fii cu sufletul foarte curat si sa te joci, sa crezi in tot! Sa crezi, sa crezi, sa crezi... si tu, creatorul, si cei care joaca. Sa vrei sa te joci, sa spulberi toate barierele pe care ai fost invatat sa le tot aduni si sa nu te mai iei asa in serios. Lumea asta, a copiilor, imi place foarte mult si o regasesc ca fiind foarte aproape de mine, iar relatia mea cu copiii e foarte buna. Ma recunosc imediat ca fiind de-a lor si asta ma bucura si ma incarca si sper sa vorbesc pe limba lor”, spune regizoarea Antoaneta Cojocaru.

Pe copii nu poti sa-i minti. Ei vin la spectacole, le place sau nu le place. Daca nu le place, dupa 5 minute vor sa plece. Ei sunt publicul cel mai pretentios si cel mai sincer. Ei se manifesta spontan si stiu exact la urma daca le-a placut sau nu le-a placut”, a spus compozitorul Marius Teicu.

In zilele de 3 si 4 martie, micii spectatori care vin la Opera Comica se pot bucura de mai multe ore de joaca si de mai multe activitati la Games Room. Intre orele 11:00 si 16:00, copiii vor gasi aici puzzle-uri, jocuri de societate, jocuri de memorie si atentie, precum si jocuri cu piese tip Lego. Tot aici cei mici pot participa gratuit la atelierele de pictura si de benzi desenate.

Dupa premiera de la Sala Mare, in luna martie Opera Comica pentru Copii pregateste o noua premiera, de aceasta data la Sala UnderGrant. Pe 24 si 25 martie, cei mici vor putea urmari baletul „Fata babei si fata mosului” realizat de coregraful Mihai Babuska, o noua adaptare dupa una dintre povestile lui Ion Creanga. Aceasta vine dupa succesul pe care l-au avut, in stagiunea trecuta, spectacolele „Punguta cu doi bani” (51 reprezentatii cu 5.000 spectatori), „Ivan Turbinca” (48 reprezentatii cu 4.500 spectatori) si „Harap Alb” (45 reprezentatii cu 4.200 spectatori).

Concursul aniversar cu 2018 premii al Operei Comice pentru Copii - Treasure Hunt „Orchestra de aur a OCC” – continua si in luna martie. Participantii pot castiga un city break la Milano, bilete la spectacolele din acest an, abonamente pentru stagiunea 2018-2019 si produse personalizate din magazinul OCC. Cei interesati sa participle sunt invitati sa urmareasca toate mediile de comunicare si sa observe cat mai multe indicii (fotografii sau cuvinte care denumesc instrumente muzicale) prezente in materialele de promovare ale Operei Comice pentru Copii: afisele spectacolelor, articole de presa, spoturi audio si video etc). inscrierile se fac prin completarea formularului online pe site-ul www.operacomica.ro. Concursul se desfasoara pana pe 10 aprilie si marcheaza sarbatorirea a 20 de ani de existenta a singurei opere comice pentru copii din lume. Tu ai gasit vreun instrument muzical saptamana aceasta?

Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, condusa din anul 2014 de catre soprana Felicia Filip. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii are lunar peste 12.000 de spectatori. Pentru stagiunea 2017-2018 sunt programate deja peste 600 de reprezentatii, dintre care 19 premiere.

Orchestra de Aur a OCC: stiai ca regia spectacolului de opera „FLAUTUL fermecat” este semnata de maestrul Cristian Mihailescu?

Afis - Fata Babei si Fata Mosului


Afis_Gulliver

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate