Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 octombrie 2019
1754 • S-au inaugurat primele scoli din Blaj, nucleul viitorului seminar si gimnaziu
1833 • Se naste Alfred Nobel, chimist si industrias suedez, inventatorul dinamitei si fondatorul Premiului Nobel (d.1896)
1866 • A avut loc premiera operei "Viata pariziana", de Jacques Offenbach
1870 • Se naste Ivan Alexeevici Bunin, scriitor rus, laureat al Premiului Nobel (d.1953)
1871 • S-a constituit Societatea Filarmonica din Timisoara
1945 • Se naste Nikita Mihalkov, actor si regizor rus.
Recomandări
Violonistul Alexandru Tomescu – ambasador al proiectului “Ascultă 5 minute de muzică clasică” inițiat de Radio România Muzical
(Muzică)
Din 1 si pana in 31 martie, se desfasoara proiectul “Asculta 5 minute de muzica clasica” in spatii neconventionale - hipermarketuri, mall-uri,  librarii, muzee, sedii de firma. Proiectul este propus de Radio Romania Muzical, unicul post romanesc dedicat exclusiv muzicii clasice si de jazz, si aduce in fiecare zi  opusuri foarte cunoscute in spatii aglomerate si neobisnuite pentru auditia muzicii clasice, deschizand astfel, catre publicul larg, universul acestui tip de arta sonora, etalon al valorii si traditiei.
Campania a fost lansata in octombrie 2010 si se reia an de an, in lunile martie si octombrie. Este unul dintre principalele proiecte educative si culturale ale corporatiei publice Radio Romania.

Incepand cu luna martie 2018, ambasador al proiectului “Asculta 5 minute de muzica clasica” este violonistul Alexandru Tomescu: “Ma bucur din toata inima sa ma alatur campaniei Radio Romania Muzical "Asculta 5 minute de muzica clasica". Este un demers remarcabil prin creativitatea si ingeniozitatea sa. Sunt sigur ca aceste 5 minute de muzica clasica pe zi, timp de 2 luni pe an, vor trezi gustul multora dintre ascultatori nu doar pentru muzica clasica, ci si pentru arte, cultura si frumos, imbunatatind viata multora si deschizand noi ferestre existentei noastre spirituale.

Alexandru Tomescu va fi prezent in studioul Radio Romania Muzical miercuri, 28 februarie, ora 18.15, pentru un dialog legat de proiectul “Asculta 5 minute de muzica clasica”. Primul eveniment ce-l are in prim plan pe Alexandru Tomescu, ambasador “Asculta 5 minute de muzica clasica”, va avea loc sambata, 24 martie, de la ora 18.00 la ParkLake Shopping Center din Bucuresti, chiar in ziua cand Radio Romania Muzical sarbatoreste 21 ani de existenta.

Din 2010, parteneri ai acestui proiect Radio Romania Muzical: putem spune, deci, ca e deja o traditie.
E un eveniment asteptat, anul acesta am avut chiar intrebari din partea colegilor din hipermarketurile noastre din tara inainte sa transmitem informatia ca vom relua colaborarea si in 2018. Hipermarketul este un loc comun modern, o constanta a vietii noastre, a tuturor, si cu atat mai mult poate fi folosit ca un canal de transmitere a unor mesaje frumoase. si daca muzica e atestata de peste 40000 de ani, nu vedem de ce sa nu continue sa se auda in toate locurile care ne definesc social, la un moment dat in istorie. Desi probabil suntem vazuti ca un canal neconventional pentru a difuza muzica clasica, noi o simtim ca pe un lucru perfect natural, clientii nostri sunt in egala masura sensibili la muzicalitate si la acorduri dintre cele mai complexe.
Ne place proiectul si il vom sustine de fiecare data, si o facem si pentru o experienta complexa a clientilor nostri in hipermarketurile cora
.» - Camelia Popescu, Manager Comunicare si Publicitate cora Romania


 “Librariile Humanitas au sustinut mereu proiectele de promovare a muzicii clasice, fie prin initiativa Radio Romania Muzical ”Asculta 5 minute de muzica clasica”, fie prin parteneriatele cu Festivalul si Concursul Enescu. Cu o selectie generoasa de muzica clasica pe rafturi si cu selectii de carte dedicate marilor muzicieni, melomanii gasesc mereu, alaturi de cele mai recente aparitii editoriale si discografice, si un fundal muzical placut, adesea pus la dispozitie de Radio Romania Muzical.” – Bogdan Baciu, coordonator Marketing si vanzari Librariile Humanitas


Ne bucuram sa fim alaturi de Radio Romania Muzical inca de la inceputul proiectului 'Asculta 5 minute de muzica clasica' si sa sarbatorim impreuna a 9-a aniversare a acestui proiect in anul Centenarului Marii Uniri. Pentru noi este o placere sa ne numaram printre prietenii Radio Romania Muzical si as vrea sa felicit echipa radio-ului pentru consecventa cu care a promovat de-a lungul timpului muzica clasica si jazz-ul si pentru ca a creat o adevarata comunitate de ascultatori indragostiti de acordurile clasice.” -  Ionut Simion, Country Managing Partner PwC Romania

Printre obiectivele Arena Mall Bacau se numara valorificarea portofoliului de chiriasi si sporirea loialitatii fata de brand. Se pastreaza si se pune accent pe crearea unei stari emotionale care sa favorizeze shopping-ul. Asadar, ne-am exprimat fara nicio retinere interesul fata de proiectul “Asculta 5 minute de muzica clasica”. intrucat un centru comercial reprezinta mai mult decat branduri de top si servicii pe masura, am considerat oportuna implicarea noastra in initiativa Radio Romania Muzical. Arena Mall Bacau are un trafic de aproximativ 3,5 milioane de vizitatori pe an, din Bacau, Onesti, Comanesti, Moinesti, Iasi, Piatra Neamt, Roman, Vaslui, Suceava, Barlad, Adjud, Focsani, Botosani si nu numai. Acestia se pot bucura de o experienta deosebita pe muzica clasica in timp ce fac cumparaturi, iau masa, servesc o cafea sau se folosesc de un serviciu”. - Adriana Vieriu, Digital Marketing Specialist Arena Mall

Partenerii proiectului pentru editia martie 2018 sunt:

Arena Mall din Bacau
Carrefour Romania
Castelul Bran
Cora Romania
CRH Romania
Dedeman
Hello Shopping Park din Bacau
Iulius Mall Iasi
Iulius Mall Timisoara
Iulius Mall Cluj
Iulius Mall Suceava
Librariile Humanitas
Mega Image
Mobexpert
Mood Media
Palas Mall Iasi
ParkLake Shopping Center
PwC Romania
Raiffeisen Bank
Seneca Anticafe
Vivo Pitesti
Vivo Baia Mare

Proiectul “Asculta 5 minute de muzica clasica” se desfasoara, incepand cu anul 2014, si in scolile din Romania – 165.000 copii au participat in precedentul an scolar.
Mai multe informatii despre aceasta campanie pot fi accesate pe pagina www.romania-muzical.ro/5minute. Radio Romania Muzical poate fi ascultat in FM (97.6 si 104.8) sau live online la www.romania-muzical.ro.

2018 - 5 min a4


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate