Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 aprilie 2024
Recomandări
Fugato labile pour Camille Claudel
(Teatru)
Miercuri, 7 martie 2018, ora 19.00, in sediul din strada Nicolae Cretulescu 8 (in spatele Bisericii Albe), in cadrul proiectului ”Femei celebre”, Muzeul National al Literaturii Romane va prezinta un spectacol-eveniment cu piesa ”Fugato labile: Camille Claudel”, dupa textul Fugato labile pour Camille Claudel de Georgette Garbes Putzel.
In distributie: Liana Ceterchi, Teodora Toader, Cezara Munteanu.
Regia: Liana Ceterchi.
Coregrafia: Georgiana Dobre.
Costume: Alina Nica Gurguta – Ellida Toma.
Efecte video, sunet, lumina: Luca Achim.

Camille Claudel a avut un destin remarcabil, atat prin forta cu care a patruns si a reusit in lumea artistica, cat si prin tragismul care i-a marcat sfarsitul. Geniala, inteligenta, cultivata, de o frumusete izbitoare, Camille Claudel a adus sculptura intr-un punct in care echilibrul sfida zborul. Camille Claudel a luptat cu fiecare NU al timpului ei, devenind ea insasi un NU, refuzand sa mai lucreze, sa mai existe. A trebuit sa treaca aproape un secol pentru a i se recunoaste geniul. Camille este simbolul Artistului cu mult inaintea vremurilor lui, simbolul deschizatorului de drumuri. Piesa prezinta publicului roman o perspectiva actuala asupra biografiei si creatiei sculptoritei, intr-o perioada in care opera ei este recuperata la nivel international prin expozitii temporare si cataloage dedicate, evenimente care au culminat cu deschiderea unui muzeu inchinat lui Camille Claudel la Paris.

Piesa Georgettei Garbès Putzel insira bucurii si tristeti, intr-o limba de mare frumusete si muzicalitate, text tradus de Edith Negulici. Camille s-a nascut la 8 decembrie 1864, in minuscula asezare din Fère-en-Tardenois, in celebra regiune medievala numita Hauts-de-France, in zodia Sagetatorului. A murit la 19 octombrie 1943, la Montdevergues, Avignon, intr-un ospiciu. Muzeul National de Arta al Romaniei detine doua lucrari ale artistei Camille Claudel: Sculptorul Rodin (gips patinat) si Tors de femeie (bronz), in Sala de arta franceza din secolele XVIII-XIX, alaturi de pictorii Claude Monet, Paul Signac, Alfred Sisley si de sculptorii Auguste Rodin si Antoine Bourdelle.

Fugato labile pour Camille Claudel inseamna revenirea pe scena (ca actrita) dupa 20 de ani a Lianei Ceterchi si este un omagiu adus artistei Camille Claudel, femeie de geniu, eleva, prietena si iubita a sculptorului Auguste Rodin, ale carei lucrari au depasit faima ilustrului sau profesor. „E ca atunci cand reinveti sa mergi dupa ce ai stat cu picioarele in ghips. Se refac muschii si vrei sa mergi din ce in ce mai bine, mai repede, vrei sa zbori. E ca intalnirea cu un prieten drag, vechi si credincios, de care ai uitat, intalnirea cu o parte din tine care ti-a lipsit, dar nu stiai ca-ti lipseste. Afli abia acum”, spune Liana Ceterchi, regizoarea spectacolului in care cuvantul este expresiv precum gestul.
              
Accesul la eveniment este gratuit si se face in ordinea sosirii participantilor, in limita locurilor disponibile, acest lucru realizandu-se intre orele 18.30-19.00.

Dupa inceperea spectacolului, accesul este interzis.

Camille-Claudel_7-martie-2


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate