Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
26 ianuarie 2023
Recomandări
Festivalul Internațional de Foarte Scurt Metraj Très Court
(Cinema)
Coordonat de Institutul Francez din Romania si sustinut de Orange, Festivalul International de Foarte Scurt Metraj Très Court revine in forta in perioada 1–10 iunie 2018 in 20 de orase in Romania. Acest festival, nascut in Franta, reuneste o competitie internationala, o selectie pentru copii si o selectie feminina si feminista.
Sub eticheta Around the Très Courts Romania, organizam in fiecare an competitia romaneasca: filme foarte scurte realizate in ultimii 2 ani in Romania. Este o ocazie excelenta pentru cineastii amatori sau profesionisti, studentii la film si arte vizuale sau pentru cei care au pur si simplu o idee geniala pe care doresc sa o arate lumii intregi sa isi demonstreze talentul. Singura conditie impusa este ca durata filmului sa nu depaseasca 4 minute. Toate genurile sunt acceptate: fictiune, documentar, animatie, filme realizate cu telefonul mobil. Participarea este gratuita.

Cei care doresc sa participe la competitia romaneasca sunt invitati sa isi trimita creatiile cinematografice foarte scurte direct prin e-mail la adresa trescourt@institutfrancais.ro, insotite de cate un formular de inscriere completat, disponibil pe site-ul http://trescourt.com/ro/inscriere
Data limita este 31 martie 2018 !

In luna aprilie, un juriu format din specialisti ai audiovizualului, membri ai retelei culturale francofone si parteneri va selectiona in jur de 20 de filme romanesti care vor alcatui selectia Around the Très Court Romania 2018. Aceasta va fi proiectata in perioada 1–10 iunie 2018, alaturi de selectia internationala, in aproximativ 20 de orase din tara participante la festival. Larga difuzare a festivalului Très Court in Romania este cel mai bun motiv pentru a participa in competitie: filmele foarte scurte ajung la peste 7000 de spectatori din orase mici si mari din toata tara.

Filmele romanesti selectionate se vor intrece pentru:
Marele Premiu – decis de Juriul festivalului
Premiul publicului
– decis de voturile spectatorilor de la fiecare proiectie a Festivalului din Romania
Premiul OIF (Organizatia Internationala a Francofoniei) – decis de un juriu special

Marele Premiu si Premiul publicului constau in cate un trofeu si cate un smartphone 4G oferit de Orange. 

Premiul OIF este decernat de Organizatia Internationala a Francofoniei celui mai bun film romanesc care utilizeaza limba franceza si/sau care abordeaza una dintre temele:
-    drepturile omului, pace si democratie
-    diversitate lingvistica si culturala
-    dezvoltare solidara si durabila
-    educatie si formare

Regulamentul si fisa de inscriere in festival, precum si alte detalii sunt disponibile pe site-ul Très Court: www.trescourt.com/ro , sectiunea inscriere. Actualitatile festivalului se regasesc si pe pagina Facebook: https://www.facebook.com/foartescurt/

afis competitie Tres Court

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate