Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
Concert vocal instrumental la Ateneul Mr. Ghe. Pastia din Focșani
(Muzică)
Asociatia Home of Strings organizeaza in data de 28 iunie, ora 19, la Ateneul Popular Maior Gh. Pastia, Focsani, Concertul Vocal Instrumental sustinut de Florin Mitrea Violoncel, Iustinian Zetea Bas si Maria Ungheanu soprana, acompaniati la pian de Andreea Butnaru.
Vor interpreta lucrari ale compozitorilor S. Rahmaninov, A.Piazzolla, B.Bartok. G.Donizetti, G. Rossini, V. Bellini, G. Verdi.
 
Florin este un artist autentic, mosteneste talentul muzical de la tatal sau clarinetist si perfectionismul de la mama sa. A inceput cu  clarinetul si a continuat cu violoncelul, care a devenit ulterior partea importanta a vietii sale.
A studiat la Bucuresti si Berlin, a cantat si canta cu pasiune in orchestre si ansambluri camerale, precum si in ipostaze solo. A devenit, la 27 de ani, cel mai tanar sef de partida al unei orchestre romanesti, activand pana in prezent in acest organism prestigios, Orchestra Nationala Radio. Este apreciat de multi muzicieni pentru bunatatea sa si pentru pasiunea si forta pe care o pune in exprimarea muzicala fiindca, de multe ori, ii este mai simplu sa isi exprime sentimentele prin sunetul violoncelului decat prin intermediul cuvintelor.

Despre Andreea prietenii spun ca este o persoana organizata si lucida, cu un ras contagios si viziune artistica. Ceea ce multi nu stiu este ca a avut un pian in casa si doi parinti matematicieni, indreptati catre abstractul stiintei si mari consumatori de muzica clasica.
A studiat pianul de mica, dezvoltand pentru el pasiunea care a dus-o spre Conservatorul din Bucuresti si apoi catre Universitatea de Arte din Berlin.
Dublu licentiata si doctor in muzica, lector al Universitatii de Muzica din Bucuresti, iubeste scena si muzica clasica mai mult decat orice. Combinatiile dintre instrumente si arte sunt pentru ea la fel de fascinante precum explorarea unor noi zone geografice. Ii place atat munca in grup, cat si prezenta solo, asa cum arata itinerariul concursurilor pe care le-a castigat si cel al concertelor pe care le-a avut.
Cei doi vor interpreta S. Rahmaninov – Vocaliza, A. Piazzolla – Oblivion, B. Bartok- Dansurile Romanesti
  
Iustinian Zetea a absolvit in anul 2005 Liceul de Arta din Baia Mare, iar in 2009 Facultatea de Interpretare, sectia Canto la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti. In 2011 si-a definitivat masterul la Univesitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Facultatea de Interpretare, sectia Canto si, in prezent, este doctorand in anul III, al aceleiasi universitati. Iustinian Zetea este din 2014 angajat al Operei Nationale Bucuresti, fiind, pe rand, colaborator in perioada 2011-2012 si colaborator permanent din 2013. A colaborat cu Opera din Brasov si cu Teatrul Muzical ”Nae Leonard” din Galati.
Va interpreta aria lui Basilio ”La calunnia” din Opera Barbierul din Sevillia de G. Rossini, Aria lui Procida ”O, patria….O, tu Palermo” din Opera Vecerniile siciliene de V. Verdi. Duetul ”Signorina in tanta fretta” din Opera Don Pasquale de G. Donizetti.
 
Maria Ungheanu este o persoana vesela, disciplinata, pasionala, cu un simt foarte dezvoltat al importantei trairii mesajului compozitorului. Iubeste scena si muzica de Opera, fire jucausa, timida, in viata de zi cu zi, motto-ul ei este Indraznetii inving. Este absolventa a Academiei de muzica din Bucuresti .
Va interpreta aria Qui la voce… Vien diletto din Opera I Puritani de V. Bellini, aria ”Una voce poca fa” din Opera Barbierul din Sevillia de G. Rossini, duetul ”Signorina in tanta fretta” din Opera Don Pasquale de G. Donizetti.
 
Asteptati-va asadar la momente deosebite oferite de artisti de marca.
Recitalul va prilejui publicului bucuria intalnirii cu lucrari celebre ale marilor compozitori.

Home of Strings, in cadrul acestui eveniment, doreste sa informeze, sensibilizeze si sa indemne la a darui prin orice mijloc de exprimare, muzica, emotie, senzatie, pentru ca prin muzica de Opera poti mobiliza oameni catre frumos si poti schimba destine oferind tu insuti exemplu.

Multumim Sponsorului nostru principal S.C Mantra S.R.L precum si sponsorilor
Clinica Neuroaxis, Aurora Com SRL, SC. Ceproinv SA, InPuff.ro, Geo Flowers, pentru sustinerea si increderea  pe care o acorda asociatiei noastre Home of Strings.

Afis focsani

Partener Media: Televiziunea Atlas TV, Sapte Seri, Vrancea 24, Jurnal de Vrancea, Semne Bune, Financiarul.Ro, News 24, Validsoftware.ro, 5Focsani, Ceasca de Cultura si Centrul de Presa.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate