Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 octombrie 2019
1754 • S-au inaugurat primele scoli din Blaj, nucleul viitorului seminar si gimnaziu
1833 • Se naste Alfred Nobel, chimist si industrias suedez, inventatorul dinamitei si fondatorul Premiului Nobel (d.1896)
1866 • A avut loc premiera operei "Viata pariziana", de Jacques Offenbach
1870 • Se naste Ivan Alexeevici Bunin, scriitor rus, laureat al Premiului Nobel (d.1953)
1871 • S-a constituit Societatea Filarmonica din Timisoara
1945 • Se naste Nikita Mihalkov, actor si regizor rus.
Recomandări
Sibiul răsfață melomanii cu trei zile de muzică bună în cadrul Classics for Pleasure – 100 de ani de excelență
(Muzică)
In perioada 10 – 12 august 2018 peste 300 de artisti vor aduce magia muzicii clasice in centrul istoric al orasului Sibiu. Festivalul va reuni unii dintre cei mai buni artisti romani si va fi dedicat Centenarului si succesului international  cu care orasul se poate mandri in domeniile cultural, turistic si gastronomic.
Deschiderea Festivalului Classics for Pleasure – 100 de ani de excelenta va avea loc vineri, 10 august, cu concertul Proms of Delight - un concert ce reuneste unele dintre cele mai cunoscute si iubite piese din istoria muzicala a lumii. Ziua de sambata va aduce doua concerte: muzica baroca in Biserica Ursulinelor si o combinatie deosebita intre rock si clasic in Piata Mare iar inchiderea se va face duminica cu concertul Clasic & Magnific.

Unii dintre cei mai buni artisti din Romania vor urca pe scena in cadrul festivalului iar Felicia Filip, Petre Sbarcea, Camerata Regala, Marius Budoiu si Luiza Fatyol sunt doar cateva exemple in acest sens.

A VIII-a editie a festivalului este intitulata 100 de ani de excelenta si este dedicata Centenarului si realizarilor cu care Sibiul se poate mandri la nivel international. Concret, este vorba despre excelenta in domeniul cultural, Sibiul fiind recunoscut la nivel international pentru activitatea sa culturala bogata, in domeniul gastronomic, prin titlul de Regiune Europeana a Gastronomiei pe care il va purta in 2019 si in domeniul turistic, fapt atestat de cele 3 stele Michelin.

Pe langa programul muzical care garanteaza o experienta de neuitat pentru toti iubitorii de frumos, festivalul propune si circuite turistice si interviuri inedite.

Accesul la evenimente este gratuit.
In vazul in care va ploua, spectacolele vor fi mutate in interior – toate detaliile vor fi oferite pe www.classicsforpleasure.ro.

Programul festivalului:


10 AUGUST 2018
Proms of Delight, Piata Mare, ora 20.00
Dirijor: Adrian Petrescu, Solisti: Luiza Fatyol si Marius Budoiu, Orchestra: Filarmonica de Stat ‘Transilvania’ din Cluj-Napoca

11 AUGUST 2018
Delectare baroca, Biserica Ursulinelor, ora 16.00
Camerata Regala
Rock & Play, Piata Mare, ora 20.00
Dirijor: Alexandru Ilie,  Solist: Adrian Petrescu, Orchestra: Philarmonia Elite

12 AUGUST 2018
Clasic & Magnific, Piata Mare, ora 20.00
Dirijor: Petre Sbarcea, Solisti: Felicia Filip si Diana Maria Petrache, Orchestra: Orchestra Filarmonicii din Sibiu

Festivalul Classics for Pleasure este organizat de Elite Art Club UNESCO si cofinantat de Consiliul Local Sibiu si Primaria Municipiului Sibiu.

Multumim Telekom Romania, un brand dinamic, care ofera servicii de telecomunicatii fixe si mobile complete, inovatoare, personalizate pentru o comunitate vasta de clienti, cu aproximativ 10 milioane de contracte de servicii. Solutiile lor deschid o lume infinita de oportunitati de a impartasi cele mai frumoase si emotionante experiente cu familia, prietenii, colegii si cu cei din jurul nostru.
 
Multumim partenerilor nostri care fac fiecare editie sa fie mai frumoasa: La Fantana, Turbomecanica, UniCredit Bank, Aria, Nappo Shoes, Rotary Club Sibiu Cibinium, Hotel Hilton, Hotel Noblesse, Hotel Horeum, Hotel Sonne, Hotel Yellow Boot, cofetaria Simpa si gradinita Open Arms.

received_1816849935100020

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate