Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Ziua națională a Spaniei sărbătorită pe scena Ateneului Român
(Muzică)
Marti, 9 octombrie 2018, ora 19:00, cu ocazia Zilei Nationale a Spaniei (sarbatorita la 12 octombrie), Ambasada Spaniei in Romania si Instituto Cervantes din Bucuresti, organizeaza in colaborare cu Filarmonica „George Enescu“, in Sala Mare a Ateneului Roman, un recital cameral sustinut de muzicienii Pablo Barragán (clarinet), Juan P. Floristán (pian) si Andrei Ionita (violoncel).
Fiecare dintre acesti muzicieni are deja  o cariera spectaculoasa. Elementul cel mai important care ii uneste acum intr-o formatie este viziunea comuna asupra puterii expresive a muzicii, capacitatea artei sunetelor de a transforma si de a inspira. S-au intalnit in diverse festivaluri de muzica de camera („Encuentro de Santander“ sau „Krzyzowa Music“), unde au putut experimenta pe viu aceasta simbioza creativa si unde au legat o stransa prietenie care ii tine in continuare alaturi.

Marti, 9 octombrie, Ateneul Roman, ora 19 - Recital cameral
Pablo Barragán clarinet
Juan P. Floristán pian
Andrei Ionita violoncel

In program:
Tiberiu Olah: Sonata pentru clarinet solo
Gaspar Cassadó: Suita pentru violoncel solo
Belá Kovacs: Omagiu lui de Falla pentru clarinet solo
Manuel de Falla: Fantasía Baetica pentru pian solo
Brahms: Trio op. 114 pentru clarinet, violoncel si pian

Biletele vor fi puse in vanzare miercuri, 26 septembrie, la Casa de Bilete a Ateneului Roman.
Pentru rezervari, accesati site www.fge.org.ro. Pretul biletelor: 40, 35 RON.

portada 3-fb

Pablo Barragán (Marchena, 1987) a studiat clarinetul la Conservatorul din Sevilla cu maestrul  Antonio Salguiero, iar apoi la Fundatia Barenboim-Said cu Matthias Glander. A inceput sa concerteze alaturi de Orchestra Tinerilor din Andalucia sub bagheta lui Michael Thomas, cel care a format o tanara generatie extraordinara de muzicieni spanioli. A fost distins cu numeroase premii, printre acestea  Premiul „Credit Suisse Jeunes Solistes“ (2013), ARD Munich International Competition (2012), Premiul I la concursul „Juventudes Musicales de España” (2011) sau Premiul European la Concursul Tinerilor Muzicieni. Pablo Barragán este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai talentati si mai interesanti muzicieni spanioli ai generatiei sale.

Juan Pérez Floristán (Sevilla, 1993) este unul dintre cei mai importanti tineri pianisti spanioli. A castigat Premiul I si Premiul Publicului la Concursul de Pian din Santander „Paloma O’Shea“ (2015), Premiul I   la Concursul „Steinway” de la Berlín (2015) si Medalia Orasului Sevilla. Cu un repertoriu de peste 30 de concerte, muzicianul a fost invitat de mari orchestre din intreaga lume, a colaborat cu mari dirijori, solisti si grupuri de muzica de camera. Are si o bogata discografie.

Andrei Ionita, considerat in The Times drept „unul dintre cei mai captivanti violoncelisti care s-au afirmat in ultimul deceniu“, a castigat premiul intai la Concursul International “Ceaikovski” (2015), performanta ce i-a deschis larg drumul catre afirmarea internationala la cel mai ambitios nivel. In 2016 a fost desemnat „BBC New Generation Artist“ pentru perioada 2016-2018. Talentatul violoncelist a studiat la clasa prof.  Ani-Marie Paladi la scoala de Muzica "Iosif Sava" din Bucuresti, iar in prezent studiaza sub indrumarea profesorului Jens Peter Maintz la Universität der Künste, Berlin.
_____________________________________

ORGANIZATORI: Ambasada Spaniei in Romania, Instituto Cervantes, Filarmonica George Enescu.

SPONSORI: Garanti Bank, FCC Construcción, Acciona, Cámara de Comercio España - Rumanía, Comsa, Copisa, Eptisa, Indra, Repsol, Azvi, Cialt, Happy Tour, Imoteca, Roca

PARTENERI MEDIA: Observator Cultural, Radio Romania Muzical

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate