Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio ”RadiRo”- 2018: doar 24 de ore până se pun în vânzare abonamentele festivalului!
(Muzică)
Prestigiu? Orchestre europene ca BBC Philharmonic Orchestra (Marea Britanie) sau Orchestra Simfonica a Radiodifuziunii MDR din Leipzig (Germania), cea mai veche orchestra radio europeana. Vedete? Dirijori si solisti de prima marime ai scenelor internationale.
Emotie? Un program extraordinar, cu lucrari de la Mozart la Ravel si de la Debussy la Ceaikovski. Varietate? 8 concerte simfonice si 4 concerte de jazz - toate acestea sunt ”ingredientele” unui eveniment pe care nu il puteti rata: Festivalul International al Orchestrelor Radio ”RadiRo”- 2018, eleganta in muzica la superlativ!

RadiRo” este singurul festival dedicat orchestrelor radio din Europa si din lume, eveniment produs si organizat de Radio Romania. Cea de-a IV-a editie a festivalului se va desfasura intre 18 si 25 noiembrie 2018 si va cuprinde doua sectiuni: concerte simfonice – derulate la Sala Radio si, in premiera la aceasta editie, concerte de jazz – prezentate la  Sala Auditorium - MNAR  (Muzeul National de Arta al Romaniei).

Organizat o data la 2 ani (alternat cu Festivalul International ”George Enescu”), incepand din anul 2012, ”RadiRo” a reusit performanta de a aduce in fata publicului din Romania orchestre de prima marime ale radiourilor publice din Europa si Asia.

Miercuri, 26 septembrie, se pun in vanzare abonamentele pentru ”RadiRo” 2018 si din data de miercuri, 3 octombrie vor fi disponibile la vanzare biletele individuale. Abonamentele sunt valabile doar la concertele simfonice (de la Sala Radio), pentru concertele de jazz (Sala Auditorium – MNAR) vor fi disponibile doar bilete (cu o categorie de pret unica). Biletele si abonamentele vor fi disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si la Casa de bilete a Salii Radio.

Editia 2018 ”RadiRo” aduce la Sala Radio orchestre europene de prestigiu, ce apartin unora dintre cele mai importante posturi publice de radio: BBC Philharmonic Orchestra (Marea Britanie), Orchestra Simfonica a Radiodifuziunii MDR din Leipzig (Germania), Orchestra Simfonica a Radioteleviziunii Irlandeze (RTÉ National Symphony Orchestra), Orchestra Radiodifuziunii Elvetiei Italiene (Orchestra de la Svizzera Italiana) din Lugano, alaturi de ”gazda” eveni¬mentului, Orchestra Nationala Radio Romania.

Seria de concerte de jazz va fi sustinuta de Big Band-uri ale  radio-difuziunilor publice din Danemarca, Croatia si bineinteles, Romania. Vedeta acestei serii de concerte va fi Aura Urziceanu, care va reveni in Romania dupa mai multi ani, special pentru a canta in fata publicului Festivalului ”RadiRo”, alaturi de Big Band-ul Radio Romania.

Printre invitatii care vor concerta in Festivalul ”RadiRo” se numara dirijori si solisti de prima marime ai scenelor internationale: dirijorii Vladimir Ashkenazy, Nathalie Stutzmann, pianistii Mihai Ritivoiu – laureat al Concursului International ”George Enescu”, David Fray, Javier Perianes, violoncelistul Andrei Ionita – una dintre vedetele tinerei generatii, castigator al Marelui Premiu la Concursul International Ceaikovski (Moscova).

Prin aceasta editie a festivalului Radio Romania marcheaza si cele doua evenimente importante ale acestui an – aniversarea implinirii a 90 de ani de existenta a postului public de radio (1 noiembrie) si aniversarea Centenarului Romaniei (1 decembrie).
Toate concertele festivalului sunt transmise live de Radio Romania, inregistrate si difuzate ulterior de Televiziunea Romana si difuzate, de asemenea, de toate radiodifuziunile membre ale Uniunii Europene de Radio.

Pentru alte informatii legate de  RadiRo 2018 va rugam sa consultati site-ul www.radirofestival.ro

POSTER RADIRO

Producator: Radio Romania
Coproducator: Guvernul Romaniei, prin Ministerul Culturii
Coproducator artistic : TVR
Organizator : Artexim
Parteneri institutionali : MNAR (Muzeul National de Arta al Romaniei) si Primaria Capitalei
Transportator oficial: Dacia

Cu sprijinul: British Council, Instituto Cervantes, Institut Francais, Goethe Institut, Librariile Humanitas


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate