Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
Festivalul Vinului Moldovei aduce gustul autentic moldovenesc în România
(Viață)
In perioada 6-7 octombrie, vinul, muzica si cultura Republicii Moldova isi dau intalnire la prima editie a Festivalului Vinului Moldovei, care se va desfasura la Lagoo-Snagov.
Acesta este primul eveniment din Romania care aduna sub umbrela sa gustul autentic si atmosfera moldoveneasca oferite de vinurile unice si de muzica de calitate.
,,Creat pentru a fi savurat” este mesajul prin care organizatorii invita publicul din Romania sa descopere vinul Moldovei, o adevarata legenda vie, vizitatorii avand ocazia sa deguste vinuri de colectie, dar si unele care inca nu se gasesc pe piata din Romania, dar care sunt recunoscute si premiate pe plan international.

Vor fi prezente cele mai importante 21 de crame moldovenesti, precum Purcari, Castel Mimi, Chateau Vartely, Timbrus, Gitana, Calarasi Divin, Milestii Mici, Suvorov & Kazayak Vin, Unicorn, Maurt, Alianta Vin, Bostavan, Vinuri de Comrat, Grada Vine, Fautor, Vinaria din Vale, Radacini, Salcuta, Aroma S.A., Doina Vin si Producatori Mici, care vor oferi iubitorilor de vin experienta gustului de calitate.

Pe 6 si pe 7 octombrie vor sustine concerte artisti renumiti din muzica pop, rock, indie-folk si jazz din Republica Moldova si din Romania precum Carla’s Dreams, Zdob si Zdub, The Mono Jacks, Cuibul, Byron, Irina Sarbu Band, Valeria Stoica si Nadia Trohin impreuna cu Mircea Tiberian.

In fiecare zi, de la ora 12:00, Festivalul Vinului Moldovei isi va deschide portile pentru intreaga familie, cu activitati diverse si numeroase surprize. Fiind deopotriva un eveniment cultural si educativ, care se desfasoara intr-un cadru natural si intr-un ambient placut si relaxant, festivalul se adreseaza tuturor categoriilor de varsta. Pe langa degustarile de vinuri, adultii se vor putea bucura de o varietate de preparate culinare traditionale si vor putea participa la wine masterclasses, iar copiii vor avea parte de o multime de activitati pregatite special pentru ei. Biletele pot fi achizitionate de pe platforma online www.vinulmoldoveifest.ro, iar costul unui bilet early booking va fi de 30 de lei/zi, avand incluse 10 degustari si acces la toate activitatile si concertele din acea zi.

Evenimentul se va desfasura in paralel cu Ziua Nationala a Vinului de la Chisinau, initiatorul proiectului - Oficiul National al Viei si Vinului - dorind sa aduca prin aceasta sincronicitate un omagiu istoriei si traditiei comune a celor doua popoare, in anul centenar.

Vinul Moldovei. O legenda vie este brandul de tara care reuneste toti producatorii de vinuri din Republica Moldova si este marca inregistrata sustinuta de Oficiul National al Viei si Vinului. Acesta a reorientat complet industria viticola din aceasta tara catre calitate si excelenta, de aceea Vinul Moldovei este un vin al schimbarii si al transformarilor, dar si o promisiune si un angajament fata de consumatori.

Un eveniment Vinul Moldovei – O legenda vie

Afis Festivalul Vinului Moldovei

Recomandat de: Europa FM
Organizatori: Universum, Quartz Records
Parteneri: Asociatia Studentilor si Elevilor Basarabeni, Organizatia Studentilor Basarabeni din Bucuresti

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate