Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
22 octombrie 2019
1811 • Se naste Franz Liszt, compozitor si pianist maghiar (d.1886)
1866 • Se naste Aglae Pruteanu, actrita românca (d.1941)
1883 • A dost inaugurata Opera Metropolitana din New York
1911 • A aparut revista literara, artistica si sociala Flacara, sub directia lui C.Banu
1974 • A fost inaugurat Centrul de Fizica Bucuresti.
Recomandări
În 30 septembrie începe cea de-a doua ediție Majura Duo Festival
(Muzică)
In perioada 30 septembrie – 4 octombrie, publicul este invitat la cea de-a doua editie MAJURA DUO FESTIVAL, un proiect unic in lume, care aduce in prim plan zona de duo pianistic la patru maini, la doua piane si duo voce-pian. 11 ansambluri de duo formate din artisti renumiti in domeniul muzicii clasice si jazz vor putea fi urmarite si admirate pe scenele a patru sali emblematice din capitala: Sala Mare a Ateneului Roman (30 septembrie), Sala Auditorium a Muzeului National de Arta al Romaniei (1 si 2 octombrie) si Sala Radio (4 octombrie).
Evenimentul este organizat de Asociatia Majura Christ.

Unul din cele mai cunoscute ansambluri de duo pianistic, Anderson & Roe Piano Duo, originar din Statele Unite ale Americii, va deschide a doua editie a festivalului, duminica, 30 septembrie, incepand cu ora 19.00, in Sala Mare a Ateneului Roman. Cunoscut si apreciat pentru interpretarile pianistice pline de energie si inedit puse in scena, dar si pentru compozitiile originale, Anderson & Roe Piano Duo a revolutionat ideea de duo pianistic in secolul actual. Ansamblul, format din Greg Anderson si Elizabeth Joy Roe, absolventi ai renumitei Juilliard School din New York, a fost descris, de cele mai cunoscute publicatii din America, drept ,,cel mai dinamic duo pianistic al generatiei actuale”- San Francisco Classical Voice sau ,,exemplul cel mai elocvent al artistilor completi” - The Washington Post. Programul propus include lucrari ale compozitorilor J. Brahms, I. Stravinsky, H. Villa-Lobos, L. Bernstein, Ch. W Gluck, G. Bizet si A. Piazolla. Cu numeroase turnee la activ, recitaluri si concerte sustinute alaturi de mari orchestre ale lumii precum Vancouver Symphony Orchestra, San Francisco Symphony, Rochester Philharmonic, Anderson & Roe Piano Duo promit un concert senzational in deschiderea MAJURA DUO FESTIVAL.

Anderson si Roe Piano DUO 1
Anderson si Roe Piano DUO

Concertele din urmatoarele doua zile ale festivalului se vor desfasura in Sala Auditorium a Muzeului National de Arta al Romaniei, de la ora 19.00. Pe 1 octombrie, recitalul este dedicat creatiei romanesti pentru duo pianistic, programul punand in valoare opusuri ale compozitorilor Dan Dediu si Livia Teodorescu-Ciocanea. Cei doi compozitori vor fi si interpretii propriilor lucrari, pe scena evoluand, pe rand, duo-urile pianistice formate din Valentina Sandu-Dediu cu Dan Dediu si Livia Teodorescu-Ciocanea alaturi de Violetta stefanescu. La finalul recitalului se vor anunta premiile primului Concurs National de Compozitie MAJURA 2018.

A treia zi a festivalului, 2 octombrie, este dedicata laureatilor cu Premiul I la Concursul International de duo Suzana Szörenyi, editia a II-a, 2017. Cele cinci duo-uri pianistice care au impresionat juriul competitiei - TwoYu (Yujie Kang si Yuxin Jiao, din China), George Ionut Virban (tenor) si Miriam Drasovean (pian), Mika Yamamoto impreuna cu Mimoe TODO (Japonia), Carmina Vidrascu si Beatrice Popliuc - premiul special Asociatia Majura Christ si, la final, Alexandra Vaduva cu Florian Mitrea (Romania/Marea Britanie) - va propun sa ascultati un program divers, plin de nuante sonore.

Seara de 4 octombrie, ultima zi a proiectului MAJURA DUO FESTIVAL, se va desfasura in Sala Radio, de la ora 19:00. Puteti asculta un recital de jazz, cu un program inspirat din creatia compozitorilor Duke Ellington si Billy Strayhorn.
Pianista de jazz Ramona Horvath (Romania/Franta), fosta studenta a distinsei pianiste Suzana Szõrenyi, l-a invitat pe Philippe Milanta (Franta), considerat cel mai bun muzician francez de jazz classic, sa improvizeze impreuna intr-un duo pianistic de mare rafinament. Ansamblul format de Kimberly Gordon, vocalista originara din Chicago, supranumita ,,vocea de catifea”, cu o prezenta extrem de activa pe scena muzicala din America, si pianista Ramona Horvath va completa, la inalt nivel, imaginea colaborararii in doi pe taramul muzicii de jazz.

MAJURA DUO FESTIVAL este un proiect al Asociatiei Majura Christ, o organizatie non-profit cu activitate cultural-artistica, civica si umanitara. Proiectele desfasurate de asociatie se adreseaza tuturor melomanilor, scopul acestora fiind de a crea o punte de legatura intre publicul spectator si mari muzicieni din tara si din strainatate, dar si de a oferi oportunitati tinerilor artisti si compozitori de a se afirma. Mai multe detalii despre activitatile asociatiei pe www.majura.ro.

afis MAJURA DUO FESTIVAL

Organizator:
Asociatia Majura Christ

Coproducatori :
Radio Romania Muzical, Radio Romania Cultural, Orchestrele si Corurile Radio Romania

Parteneri:
Filarmonica George Enescu, Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, MNAR, UCMR, Tarom, Skyteam, Ibis Hotels, CIMRO, Quartz Records, Senia Music, Chimimportexport-Plurimex SRL, Floraria Altfel.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate