Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 octombrie 2019
1754 • S-au inaugurat primele scoli din Blaj, nucleul viitorului seminar si gimnaziu
1833 • Se naste Alfred Nobel, chimist si industrias suedez, inventatorul dinamitei si fondatorul Premiului Nobel (d.1896)
1866 • A avut loc premiera operei "Viata pariziana", de Jacques Offenbach
1870 • Se naste Ivan Alexeevici Bunin, scriitor rus, laureat al Premiului Nobel (d.1953)
1871 • S-a constituit Societatea Filarmonica din Timisoara
1945 • Se naste Nikita Mihalkov, actor si regizor rus.
Recomandări
Opera Comică pentru Copii suplimentează reprezentațiile musicalului ,,Sunetul muzicii”
(Muzică)
Primaria Capitalei, prin Opera Comica pentru Copii (OCC), prezinta, in 29 si 30 septembrie, ultimele reprezentatii din aceasta stagiune ale celebrului musical ,,Sunetul muzicii” in regia si coregrafia lui Razvan Mazilu. La cererea publicului, OCC a suplimentat seria de spectacole, astfel ca ,,Sunetul Muzicii” va ajunge la 14 reprezentatii de la premiera.
Pana la finalul lunii septembrie, peste 6.000 de persoane se vor bucura de superproductia semnata de Razvan Mazilu. Opera Comica pentru Copii a mai adaugat doua reprezentatii in programul de weekend, cand publicul de toate varstele va avea patru ocazii sa vizioneze indragitul musical. La 53 de ani de la lansarea filmului cu acelasi nume si la 59 de ani de cand Richard Rodgers a compus musicalul, pe versurile lui Oscar Hammerstein, ,,Sunetul muzicii” s-a bucurat de o noua si inedita punere in scena la Opera Comica pentru Copii. Sambata, 29 septembrie, de la orele 11:00 si 17:00 si duminica, 30 septembrie, de la ora 11:00 si 17:00, copiii si adultii vor putea viziona ultimele reprezentatii din acest an ale acestui spectacol de exceptie.

Tot in weekendul 29-30 septembrie, concertul lectie ,,Viata lui Mozart” revine pe scena Operei Comice pentru Copii. Inca de la premiera sa in anul 2016, ,,Viata lui Mozart” a reprezentat o alegere continua a bucurestenilor care au dorit sa afle despre viata acestui copil minune, pianist de la varsta de 3 ani si compozitor de la 5 ani. Primele patru reprezentatii au loc sambata si duminica de la orele 10:00, respectiv 11:30, in Salonul Mozart. Concertul cuprinde secvente muzicale semnate de Mozart, prezentate copiilor intr-un mod inedit si a depasit 50 de reprezentatii pana acum. Biletele sunt disponibile pe bilete.ro.

Ultimul weekend la Toamna Jocurilor

Toamna Jocurilor la OCC se apropie de sfarsit. In zilele de 29 si 30 septembrie, cei mici alaturi de parintii lor se vor putea bucura de ultimul weekend la Toamna Jocurilor in Gradina OCC. Copiii sunt asteptati in numar cat mai mare sa descopere toate activitatile special pregatite pentru ei: puzzle-uri, jocuri, pictura, benzi desentate, follow me dance, Aventura Parc, dar si o zona de relaxare.

Tot la finalul lunii septembrie, copiii sunt invitati sa se joace si sa descopere secretele din spatiul Escape Room OCC. Aici au la dispozitie doua camere decorate in stilul a doua dintre cele mai iubite povesti ale copilariei – Harap Alb si Punguta de doi bani – cu o multime de indicii ascunse care trebuie descoperite intr-o ora. Activitatea este recomandata copiilor cu varsta de cel putin 7 ani. Biletele sunt disponibile pe bilete.ro.

Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Primariei Capitalei si a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, condusa din anul 2014 de catre soprana Felicia Filip. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii are lunar aproape 15.000 de spectatori, iar in stagiunea 2018-2019 are programate peste 600 de reprezentatii, dintre care 11 premiere.

Sunetul Muzicii_1

Sunetul Muzicii_3


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate