Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
Jazz la chitară în concertul Inbar Fridman Trio de la ArCub
(Muzică)
In al doilea concert al stagiunii Artist in Residence 2018-2019, chitarista de jazz, din Israel, Inbar Fridman prezinta muzica urmatorului sau album, Winter Breaks, joi, 4 octombrie, de la ora 20.00, la ARCUB, Sala Mare.
Laudata in trecut pentru subtilitatea si sofisticarea sa muzicala, Inbar Fridman imbina in Winter Breaks improvizatiile lirice si jazzul traditional cu sunetele moderne. Pentru concertul de la Bucuresti, Inbar Fridman canta alaturi de colaboratorii sai de lunga durata, contrabasistul Florent Nisse si bateristul Stefano Lucchini.

Inbar Fridman este absolventa a Rimon School of Jazz and Contemporary Music din Israel. La sfarstiul anilor ’90 se muta in Statele Unite, unde studiaza cu Gene Bertoncini, Harold Mabern, James Williams si John Mosca, la William Paterson University din New Jersey. In timpul studentiei, canta pe scena unor localuri newyorkeze de prestigiu precum Fat Cat, Smalls si Blue Note. in 2005 se reintoarce in Israel si incepe sa colaboreze cu diferite grupuri muzicale, alaturi de contrabasistul Olivier Gatto, bateristul Billy Cobham si pianista Camelia Ben Naceur. Dupa albumul din 2013, Time Quartet Project, bine primit de criticii de specialitate, Inbar Fridman se afla intr-un turneu mondial de promovare a celui mai recent material discografic, Winter Breaks.

Despre Artist in Residence:
Initiat in toamna anului 2016, programul de jazz de la ARCUB, Artist in Residence invita in fiecare sezon un artist roman sa curatorieze o serie de concerte de jazz bilunare, pe o tema aleasa de ei insisi. Dupa ce primele doua sezoane au prezentat un program de concerte selectionate de Lucian Ban, respectiv Mircea Tiberian, a treia stagiune de jazz Artist in Residence este curatoriata de Cristian Soleanu si prezinta, in perioada septembrie 2018 – iunie 2019, o serie de concerte de jazz pe tema „Jazzul – O istorie vie”.

„Am ales titlul acestei stagiuni, Jazzul – O istorie vie, gandindu-ma la istoria ce sta in spatele vietii si realizarilor profesionale ale fiecaruia dintre artistii creatori. Muzica improvizata este rodul unor acumulari de ordin muzical, psiho-afectiv, intelectual, ele fiind diferite de la un artist la altul. Pe scena, in timpul interpretarii, acesti factori dau greutate si un farmec aparte actului creator. Proiectele prezentate in cadrul stagiunii emana fiecare <<o istorie vie>> a artistilor. Desi diferite, istoriile vii de la Artist in Residence sunt marcate toate de aceleasi valori – creativitate, libertate, traditie – ele constituindu-se astfel intr-o alchimie a intregii traditii muzicale a jazzului”, declara Cristian Soleanu, noul curator Artist in Residence.

Program Artist in Residence septembrie – decembrie 2018:

4 octombrie: Inbar Fridman Trio (Israel) - „Winter Breaks”
18 octombrie: Alex Simu Quartet - „Echoes from Bucharest”
8 noiembrie: Sebastian Burneci Quartet - „I Dream that I Am Awake”
22 noiembrie: Alessandro Rossi Group (Italia) - „Emancipation”
13 decembrie: Dublu concert Sanem Kalfa / George Dumitriu - „Dance”

Biletele pot fi achizitionate online de pe http://arcub.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

Preturi: 35 lei (Categoria I). Elevii, studentii si pensionarii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei (Categoria II).

*Studentii de la Conservator si elevii de la scolile de muzica pot beneficia de acces gratuit la concertele de jazz, in limita locurilor disponibile. Accesul se face in baza legitimatiei de elev/student, in seara concertului, dupa intrarea in sala a spectatorilor detinatori de bilete. in acest sens rezervarea locurilor in avans nu este permisa.

poster_Inbar Fridman Trio

 
ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festivals international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate