Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 noiembrie 2023
1474 • Stefan cel Mare scrie Papei Sixt al IV-lea facând un apel la unitatea cre?tinilor împotriva turcilor
1803 • Se naste Christian Doppler, fizician austriac, descoperitorul efectului care îi poarta numele (d. 1853)
1880 • Se naste N.D. Cocea, scriitor si publicist român (d. 1949)
1924 • Se naste Mihai Mereuta, actor român de teatru si film (d. 2003)
1929 • Comandantul american Richard E.Byrd a survolat, în premiera mondiala, Polul Sud
1938 • Corneliu Zelea Codreanu, Nicadorii (asasinii lui I.G. Duca) si Decemvirii (asasinii lui Mihail Stelescu) sunt asasina?i de jandarmi
Recomandări
Festivalul internațional de Teatru Idiș – TES FEST
(Teatru)
Teatrul Evreiesc de Stat organizeaza, in perioada 7-14 octombrie 2018, cea de-a treia editie a Festivalului International de Teatru Idis. TES FEST, cu ocazia aniversarii de 70 ani a Teatrului Evreiesc de Stat, cu aceasta titulatura, si a 142 de ani de la infiintarea primului teatru profesionist de limba idis din lume in Romania, la Iasi, in anul 1876, de catre scriitorul si artistul Avram Goldfaden.
In cadrul Festivalului International de Teatru Idis – TES FEST vor fi prezente trupe de teatru profesioniste de limba idis din intreaga lume - SUA, Israel, Franta, Republica Moldova, Austria, Polonia, formatii si interpreti de muzica klezmer de renume mondial, menite sa aduca in atentia publicului cultura idis, sub toate aspectele sale.

De asemenea, in cadrul Festivalului International de Teatru Idis – TES FEST vor fi organizate si o serie de evenimente conexe: workshop-uri de cultura idis realizate de mari personalitati artistice, intalniri tematice, proiectii de film, dar si doua expozitii despre istoria si activitatea Teatrului Evreiesc din Romania.
 
Marienbad, productie TES

Lucian Ionescu, in spectacolul MARIENBAD de Shalom Alehem, productie TES


Festivalul International de Teatru Idis – TES FEST se adreseaza publicului larg, de toate categoriile de varsta, si isi propune sa deschida, prin mijloace de expresie specifice, o poarta de cunoastere, contribuind astfel la intelegerea, acceptarea si apropierea intre culturi.

Prin realizarea Festivalului International de Teatru Idis – TES FEST, Teatrul Evreiesc de Stat doreste sa aduca in atentia publicului larg specificul unic al culturii idis, prin prezentarea acesteia in contextul cultural actual, dar si sa sporeasca interesul pentru realizarea unei mai bune comunicari interculturale, prin schimbul de experienta cu comunitati care promoveaza cultura idis in lume, prezervarea traditiei culturale evreiesti in Romania si transmiterea patrimoniului cultural evreiesc prin mijloace artistice in intreaga lume.

Teatrul Evreiesc de Stat are ca scop principal pastrarea si promovarea teatrului si culturii de limba idis, cultivarea si promovarea traditiilor evreiesti, propagarea culturii prin cunoasterea limbii, literaturii si traditiilor, sustinand de peste sase decenii multiculturalismul si plurilingvismul.
 
Motl Didner, regizor Tribunalul tatalui meu

Motl Didner (SUA), regizorul spectacolului co-productie TES & Teatrul Folksbiene – TRIBUNALUL TATALUI MEU dupa Isaac Bashevis Singer


Festivalul International de Teatru Idis - TES FEST este un eveniment organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin Teatrul Evreiesc de Stat.

Finantatori: Departamentul pentru Relatii Interetnice, Institutul Cultural Roman si Uniunea Teatrala din Romania

Parteneri: Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania, Societatea Romana de Televiziune, Muzeul National de Arta al Romaniei, Societatea de Transport Bucuresti
Sustinatori: Centrul Comunitar Evreiesc, Sindicatul Studentilor din Cibernetica, Realitatea Evreiasca, Radio Shalom Romania

Trupa Klezmatics

Trupa Klezmatics (SUA)


Biletele pentru toate evenimentele prezentate in cadrul Festivalului International de Teatru Idis - TES FEST pot fi achizitionate exclusiv din reteaua mySTAGE atat online, cat si de la casa de bilete a teatrului (str. Iuliu Barasch, nr. 15).

Afi? TES FEST

Mai multe informatii despre Festivalul International de Teatru Idis – TES FEST puteti afla de pe:
- site-ul oficial al festivalului www.tesfest.ro
- site-ul oficial TES www.teatrul-evreiesc.ro
- pagina de Facebook TES FEST https://www.facebook.com/tesfest.ro
- pagina de Facebook TES https://www.facebook.com/teatrulevreiesc

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate