Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 noiembrie 2023
1474 • Stefan cel Mare scrie Papei Sixt al IV-lea facând un apel la unitatea cre?tinilor împotriva turcilor
1803 • Se naste Christian Doppler, fizician austriac, descoperitorul efectului care îi poarta numele (d. 1853)
1880 • Se naste N.D. Cocea, scriitor si publicist român (d. 1949)
1924 • Se naste Mihai Mereuta, actor român de teatru si film (d. 2003)
1929 • Comandantul american Richard E.Byrd a survolat, în premiera mondiala, Polul Sud
1938 • Corneliu Zelea Codreanu, Nicadorii (asasinii lui I.G. Duca) si Decemvirii (asasinii lui Mihail Stelescu) sunt asasina?i de jandarmi
Recomandări
Campioana olimpică și mondială Ana-Maria Brânză lansează cartea pentru copii „En Garde! Fetița cu masca tricoloră”
(Literatură)
Cu ambitie, pasiune si multa munca, orice copil isi poate indeplini visurile. Curtea Veche Publishing si multipla campioana olimpica si mondiala Ana-Maria Branza lanseaza cartea pentru copii „En Garde! Fetita cu masca tricolora”.
Un concept editorial de Alina Baltac, cu ilustratii de Gabriela Toma. Una dintre cele mai mari sportive din Romania isi face debutul literar cu o poveste de suflet despre pasiune, ambitie, sport si vise indraznete care devin realitate!

Volumul poate fi rezervat cu autograf inainte de aparitie, pana pe 30 septembrie pe curteaveche.ro.

Cartea spune povestea ascensiunii uneia dintre sportivele de seama ale Romaniei, Ana Maria Branza, campioana nationala, europeana, mondiala si olimpica la scrima. Ana, sau Branzica, asa cum ii spun cei dragi, isi aminteste de intalnirea cu acest sport nobil care a facut-o celebra in lumea intreaga, evocand cu nostalgie si umor intamplarile si oamenii care au ajutat-o sa urce pe cea mai inalta treapta a podiumului olimpic.

Volumul, dedicat copiilor cu varste intre 8 si 12 ani, reface drumul strabatut de Ana de la fetita poznasa, cu genunchii vesnic juliti, la Ana, sportiva de elita, care reprezinta Romania cu cinste la competitiile internationale si isi doreste sa participe si la Jocurile Olimpice din 2020.

Povestea, scrisa la persoana I, este organizata pe capitole dedicate celor mai importante momente din viata si cariera Anei, precum intalnirea cu scrima, primele concursuri, plecarea de acasa, pregatirile si antrenamentele intense pentru a deveni campioana si, cununa de lauri, succesul.

Pentru a-i ajuta pe copii sa inteleaga mai bine universul scrimei, cartea cuprinde si mici casete explicative cu informatii privind istoria sportului la care Ana exceleaza, regulamentul de joc, echipament, tipuri de arme.

De asemenea, volumul include si o serie de jocuri de cuvinte si perspicacitate, concepute special pentru acest volum, cu ajutorul carora cititorii pot verifica daca au retinut informatiile dobandite despre scrima, dar si despre cariera Anei.

Acceptand sa isi dezvaluie povestea, cu momente de cumpana, mari tristeti, dar si mari bucurii, Branzica incearca sa ii apropie de copii de sport si de un stil de viata sanatos, explicandu-le pas cu pas ce a facut pentru a deveni campioana. Sportiva marturiseste cu sinceritate sacrificiile pe care le-a facut, dar si ce fericire uriasa simte atunci cand urca pe cea mai inalta treapta a podiumului.

Volumul este despre Ana, despre ambitia care a ajutat-o sa devina campioana de astazi, dar si despre oamenii care i-au stat alaturi in cele mai grele momente, despre clipele de cumpana, in care totul parea pierdut, si despre cum s-a reinventat iar si iar, dupa fiecare infrangere.

„Am ajuns campioana datorita ambitiei si a oamenilor din jurul meu. Acum e momentul sa fiu eu insami unul dintre acei oameni pentru alti copii care se viseaza campioni. Iar campioni gasim in orice domeniu, nu doar in sport.”
Ana-Maria Branza

Cartea „En garde! Fetita cu masca tricolora” poate fi rezervata cu autograf pana pe 30 septembrie pe site-ul curteaveche.ro, pretul acesteia fiind de 45 lei.

Mockup En Garde carte deschisa 2a

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate