Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 iulie 2022
Recomandări
Despre leadership în domeniul muzeal la cea de-a doua ediție a seminarului internațional „Museums Meet Museums” – 5-6 octombrie, București
(Istorie)
Experti internationali de marca sunt invitati sa sustina prezentari la cea de-a doua editie a seminarului muzeal international „Museums Meet Museums.”, care va avea loc in zilele de 5 si 6 octombrie, la Muzeul National de Arta al Romaniei din Bucuresti.
„Un vis. O viziune. Un muzeu. Leadership in domeniul muzeal” este tema editiei din acest an a evenimentului cultural organizat de Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National (AFCN), al Institutului Cultural Roman si al Institutului Francez.

Museums Meet Museums 2018” ii va reuni la Bucuresti pe unii dintre cei mai importanti specialisti din domeniul muzeal la nivel international, care vor impartasi experientele lor de leadership, acest concept extrem de important la momentul actual in dezvoltarea institutiilor culturale. Publicul roman de specialitate va avea ocazia sa le asculte pe Marsha Semmel, un reputat expert muzeal american independent, care i-a inspirat activitatea Ninei Simon, prezenta la editia de anul trecut a seminarului, pe CBE Diane Lees, directorul general al retelei muzeale britanice Imperial War Museums si pe Alex Saint, directorul companiei de consultanta in domeniul cultural „Creative Tourist Consults” din Manchester.

Alaturi de ei, la „Museums Meet Museums 2018” vor veni sa sustina prezentari Jasminko Halilovic, fodatorul si directorul „War Childhood Museum” din Sarajevo, André Delpuech, director al Muzeului Omului din Paris, Andreas Heinecke, fondatorul expozitiei „Dialog in intuneric”, Claude d’Anthenaise, directorul „Musée de la Chasse et de la Nature” din Franta si Pierluigi Sacco, profesor de economie culturala la Universitatea IULM din Milano si director al Institutului de Cercetare pentru Evaluarea Politicilor Publice din Trento. Expertilor straini li se vor alatura specialisti din Romania: Virgil Nitulescu, Presedintele Retelei Nationale a Muzeelor din Romania si Ciprian Stefan, director al Complexului National Muzeal „ASTRA” din Sibiu.

Lectorii vor aduce in discutie teme precum muzeul ca o resursa pentru comunitate si pentru incluziunea sociala, influenta unor anumite momente istorice dramatice asupra societatii, care au generat vise transformate in muzee, sau modalitatile prin care muzeele pot dezvolta noi obiceiuri de viata, noi forme de invatare si noi modele sociale.

Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania (RNMR), organizatorul seminarului international „Museums Meet Museums 2018”, este cea mai mare organizatie profesionala dedicata muzeelor din tara noastra, avand peste 71 de muzee membre. Unul dintre cele mai cunoscute proiecte dezvoltate de RMNR este Noaptea Muzeelor, eveniment de mare impact la scara nationala, care a atras in ultimii ani sute de mii de vizitatori, fiind unul dintre cele mai de succes programe culturale din Romania.

Informatii despre cei 10 lectori si despre agenda evenimentului sunt disponibile pe http://www.muzee.org/sitev2/museums-meet-museums-2018/.
„Museums Meet Museums” este un proiect cultural finantat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National, al Institutului Cultural Roman si al Institutului Francez.

MMM_2_afis

Organizator: Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania
Parteneri strategici: Administratia Fondului Cultural National, Institutul Cultural Roman, Muzeul National de Arta al Romaniei, Institutul Francez, NEMO (ne-mo.org)
Partener: Muzeul National al taranului Roman


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate