Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
26 aprilie 2024
Recomandări
„Robinson” de Peter Sís – o carte despre puterea vindecătoare a poveştilor
(Literatură)
Editura Cartea Copiilor lanseaza „Robinson”, carte scrisa si ilustrata de autorul de origine ceha Peter Sís. Peter Sís este un artist multipremiat, distins de opt ori cu The New York Times Book Review pentru cea mai buna carte ilustrata a anului, de trei ori cu medalia Caldecott Honor, cea mai importanta distinctie din literatura americana pentru copii, si, in 2012, cu premiul Hans Christian Andersen, cea mai inalta recunoastere pe care o poate primi un autor de carti pentru copii.
„Robinson”, o carte despre prietenie, imaginatie si puterea vindecatoare a povestilor, s-a nascut dintr-o experienta prin care trec, intr-o forma sau alta, toti copiii: confruntarea cu parerea celorlalti. Cartea este acum tradusa pentru prima data in limba romana, la editura Cartea Copiilor, de poetul Florin Bican.
 
„«Robinson Crusoe» de Daniel Defoe, intr-o editie cu ilustratii fantastice, a fost una dintre cartile preferate ale copilariei mele. M-a incantat povestea naufragiatului care reuseste sa supravietuiasca multi ani pe o insula indepartata pentru ca este inteligent si priceput. Cartea mea „Robinson” este inspirata dintr-o intamplare adevarata din copilarie. Mi-am amintit-o cand am gasit o fotografie cu mine costumat in curajosul aventurier pentru un concurs de la scoala. Mama mea, Alenka, artist plastic, care avea maini tare iscusite, mi-a mesterit un costum folosind echipamentul de balet al surorii mele, un tricou fara maneci, o peruca si niste bucati de blana artificiala. Mi-a mai facut un arc si un fel de sulita. Am castigat Premiul I, iar poza mea a aparut pe prima pagina a ziarului local. Mama a fost foarte mandra. Dar in amintirea mea, costumul nu a fost deloc comod. Echipamentul surorii mele tot aluneca de pe mine, blanurile ma mancau, machiajul mi se scurgea. Abia asteptam sa ma vad inapoi acasa. Mai ales ca prietenii mei si toti copiii de acolo radeau de mine (era clar ca nu citisera „Robinson Crusoe”)”,
isi aminteste Peter Sís.

Peter Sís s-a nascut in 1949 in Cehoslovacia, in orasul Brno (azi, in Cehia). A studiat la Academia de Arta din Praga si la Royal College of Art din Londra. si-a inceput cariera in cinema, domeniu in care a fost rasplatit in 1980, la Festivalul de Film de la Berlin, cu Ursul de Aur pentru un scurtmetraj de animatie. In 1982, s-a stabilit in Statele Unite ale Americii in urma unei cereri de azil politic si a inceput sa lucreze ca autor si ilustrator de carti pentru copii.

Cartea „Robinson” este recomandata copiilor intre 6 si 9 ani si este disponibila pe site-ul editurii Cartea Copiilor (www.carteacopiilor.ro). La toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor ofera de fiecare data o carte cadou. in aceasta perioada, cartea cadou este „Citeste-i iepurasului tau” de Rosemary Wells.

Robinson - coperta

Cartea Copiilor, prezenta de 11 ani in peisajul editorial din Romania, este una dintre cele mai iubite edituri de carti pentru copii. De la inceput, Cartea Copiilor s-a dovedit a fi o deschizatoare de drum prin initiativa curajoasa de a publica pentru prima data in limba romana unele dintre cele mai valoroase titluri din literatura universala pentru copii. Cartea Copiilor a oferit micilor cititori, in premiera, operele unora dintre cei mai buni scriitori: Astrid Lindgren, Eric Carle, Dick Bruna, Richard Scarry, Roger Duvoisin, Arnold Lobel, Julia Donaldson, Elsa Beskow si multi altii.

Prin alegerea cu grija a titlurilor, autorilor si ilustratorilor, Cartea Copiilor incurajeaza lectura de la o varsta frageda, educarea gustului literar si construirea unei culturi vizuale complexe, alaturi de stimularea creativitatii si a spiritului critic, dezvoltarea capacitatii de a gandi liber si formarea unei atitudini deschise si tolerante. Mai multe detalii despre cartile editurii Cartea Copiilor sunt disponibile la www.carteacopiilor.ro.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate