Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
22 februarie 2024
1632 • Galileo Galilei publica Dialog despre cele doua mari sisteme ale lumii
1788 • S-a nascut Arthur Schopenhauer (d. 1860)
1810 • S-a nascut Frederic Chopin (d. 1849)
1900 • Prima auditie, la Paris, a "Sonatei nr. 2 pentru vioara si pian" de George Enescu (la pian - George Enescu)
1903 • S-a nascut Tudor Musatescu (d. 1970)
Recomandări
Festivalul Vinului Moldovei – 6 - 7 octombrie, Snagov
(Viață)
Prima editie a Festivalului Vinului Moldovei se va desfasura in perioada 6-7 octombrie, la Lagoo-Snagov. Evenimentul dedicat vinului, muzicii si culturii din Republica Moldova are loc in premiera in Romania.
Timp de doua zile, vizitatorii vor putea degusta vinurile a peste 20 de vinificatori de peste Prut, care au fost premiate la cele mai importante concursuri internationale de profil. Pe scena festivalului amplasata la marginea padurii Snagov vor urca artisti renumiti din Romania si Republica Moldova: Carla’s Dreams, Zdob si Zdub, Cuibul, Valeria Stoica, The Mono Jacks, Byron, Irina Sarbu Band si Nadia Trohin impreuna cu Mircea Tiberian. In acelasi timp, evenimentul este primul festival de vinuri digitalizat din lume care, prin folosirea tehnologiei, isi propune sa faciliteze informarea publicului si accesul rapid la toate detaliile si activitatile festivalului.

In 6 si 7 octombrie, incepand cu ora 12:00, festivalul isi deschide portile pentru toate familiile. Pe langa degustarile de vin, adultii vor putea participa la o serie de activitati interesante pregatite special pentru ei, inclusiv wine masterclasses sustinute de specialisti in domeniu, dar si food masterclasses, moderate de Angela Brasoveanu, autoarea cartii ,,Moldova: oameni, locuri, bucatarie si vin” si sustinute de bucatarul Marian Danu, care a revolutionat conceptul de gastronomie in Moldova. Marian Danu va gati bucate traditionale moldovenesti, acompaniat si ajutat de celebra ,,Boonika” din videoclipul trupei Zdob si Zdub. Standurile cu fructe, dulciuri si piesele vestimantare ale brandurilor moldovenesti, printre care „Georgette”, „Alina Bradu”, „Vasconi” sau „Artizana”.

Reunite sub umbrela brandului de tara al industriei usoare ,,DIN INIMA. Branduri din Moldova” numerosi expozanti ii asteapta pe vizitatori sa descopere Republica Moldova. Mai mult decat atat, vizitatorii se vor putea bucura de activitatile mestesugaresti, precum olaritul sau cioplitul in lemn. Pentru cei mici, organizatorii au amenajat o zona speciala si au pregatit o multime de surprize.

FESTIVALUL VINULUI MOLDOVEI 3

Biletele la Festivalul Vinului Moldovei pot fi achizitionate de pe platforma online www.vinulmoldoveifest.ro, la pretul de 40 de lei/bilet. Acesta include 10 degustari de vinuri (cu cate o portie de 50 ml de vin de la orice crama participanta) dar si acces la toate activitatile si concertele evenimentului. Biletul consta intr-o bratara cu un cod unic care va fi scanata la fiecare degustare, fiecare vizitator avand posibilitatea de a oferi vinului degustat un rating pe o scara de la 1 la 5, prin intermediul unei interfete digitale. Copiii si tinerii cu varsta de pana in 18 ani, insotiti de adulti, au acces gratuit la festival, iar transportul Bucuresti-Snagov, tur-retur, este, de asemenea, gratuit. Plecarile din Bucuresti catre Festivalul Vinului Moldovei (6 si 7 octombrie) se vor face din statia de RATB a Muzeului National al Taranului Roman, pe Bulevardul Ion Mihalache (in spatele Muzeului National de Istorie Naturala ,,Grigore Antipa”), din 20 in 20 de minute, in intervalul orar 12.00 – 23.00. Autobuzele vor avea indicativul FESTIVALUL VINULUI MOLDOVEI-SNAGOV.

Evenimentul se va desfasura in paralel cu Ziua Nationala a Vinului de la Chisinau, initiatorul proiectului - Oficiul National al Viei si Vinului - dorind sa aduca prin aceasta sincronicitate un omagiu istoriei si traditiei comune a celor doua popoare, in anul centenar.

Vinul Moldovei. O legenda vie este brandul de tara care reuneste toti producatorii de vinuri din Republica Moldova si este marca inregistrata sustinuta de Oficiul National al Viei si Vinului. Acesta a reorientat complet industria viticola din Republica Moldova catre calitate si excelenta, de aceea Vinul Moldovei este un vin al schimbarii si al transformarilor, dar si o promisiune si un angajament fata de consumatori.

Un eveniment Vinul Moldovei – O legenda vie
Recomandat de: Europa FM
Organizatori: Universum, Quartz Records

FESTIVALUL VINULUI MOLDOVEI AFIS


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate