Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
31 ianuarie 2023
106 • Se finalizeaza reconstructia podului peste Dunare la Drobeta, de catre Apolodor din Damasc
1797 • Se naste Franz Schubert
1834 • Se deschide, la Bucuresti, Scoala de muzica vocala, de declamatie si literatura a „Societatii Filarmonice"
1937 • Se naste Mircea Micu
1953 • Ovidiu Lipan „Tandarica"
Recomandări
Dragostea celor trei portocale de Carlo Gozzi în premieră la Teatrul “Stela Popescu”
(Teatru)
In serile de 4 si 5 octombrie, de la ora 19.00, la Sala Mare a Palatului National al Copiilor, va avea loc premiera spectacolului Dragostea celor trei portocale dupa o schita de Carlo Gozzi, in regia lui Michele Modesto Casarin, productie a Primariei municipiului Bucuresti prin Teatrul Stela Popescu.
Textul piesei, inspirat din celebrul basm antic scris de Carlo Gozzi in 1761, este dramatizat pentru aceasta productie de Carlotta Pansa si Michele Modesto Casarin, tradus de Oana Bosca Malin si Matei Stoenescu. Michele Modesto Casarin, regizorul spectacolului Dragostea celor trei portocale, declara: “Din punctul meu de vedere Gozzi este teatrul, pentru ca el aduce pe scena teatrul fantastic, iesit din comun. Poporul, lumea, oamenii traiesc in cotidian si merg la teatru ca sa vada ceva neobisnuit. Acest „iesit din comun” sigur ca este legat de cotidian, dar devine un limbaj permutat in alta dimensiune, ajutandu-ne sa descoperim cotidianul intr-un alt mod, prin intermediul unui limbaj extraordinar.
   
Echipa cu care lucreaza Michele Modesto Casarin este recunoscuta la nivel international si este formata din Licia Lucchese (scenograf si designer costume) si Stefano Perocco di Meduna (creator de masti), care colaboreaza cu artisti din Romania, precum coregrafa Ioana Macarie si muzicianul Raul Kusak, asistent regie fiind Ioana Rufu.
  
Din distributie fac parte, unii dintre ei acoperind roluri multiple, Silvio, Regele de Cupa: Aurel Sorin Sandu, Tartaglia, Print mostenitor: Madalin Mandin, Clarice, nepoata regelui: Ana Maria Ivan, Brighella, paj: Vlad Benescu, Truffaldino, lacheu: Adrian Ciobanu, Pantalone, primul ministru: Andrei Atabay, Creonta, zmeoaica: Georgiana Vratiu, Printesa Margherita, prima portocala: Silvia Mauritiu, Printesa Gelsomina, a doua portocala: Ioana Lixandroaia, Printesa Althea, a treia portocala: Alexandra Stroe, Batrana ghicitoare: Andreea Mateiu, taranul: Sorin Aurel Sandu, Brutarita: Lavinia Cosma, Cainele: Andrei  Dogaru, Pulcinella Gondola: George Dogaru, Pulcinella Toro: Alexandra Stroe.
   
Sa aduci pe scena Gozzi si teatrul sau fantastic pare o utopie. Pe cine mai intereseaza astazi, intr-o lume plina de crize economice, politice si sociale un “basm copilaresc”, cum il defineste insusi dramaturgul venetian? Tocmai acesta este pariul creatorilor spectacolului: a aduce acest basm antic, care contine toate crizele (politice, sociale…) si a le “arde” prin intermediul ritului laic al teatrului.

“Aceasta este functia teatrului. Permite publicului sa-si recunoasca propriile frici, propriile lipsuri, ca mai apoi sa le depaseasca si sa rada pe seama lor, cu ajutorul povestii. Oamenii au nevoie sa simta povesti dintotdeauna, sa se confrunte cu ele, nu conteaza daca esti roman sau italian sau de orice alta nationalitate. Basmele sunt mitice si fiecare cultura are ceva asemanator in propriul trecut. Acesta este motivul pentru care pun in scena Dragostea celor trei portocale la Teatrul Stela Popescu. In incercarea de a aduce ceva neobisnuit pentru teatrul romanesc, din punct de vedere vizual, narativ, joc actoricesc, pentru a stimula publicul spre ceva mai putin cunoscut, pentru a-l duce cu mine pe durata spectacolului si pentru a-l face sa evadeze din cotidianul adesea apasator.”,
afirma regizorul spectacolului, Michele Modesto Casarin.
   
Biletele pentru spectacolele Dragostea celor trei portocale din 4 si 5 octombrie se gasesc online pe www.mystage.ro, www.bilete.ro, www.startickets.ro si la casa de bilete StarTickets de la Palatul National al Copiilor.

dragostea3p mic

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate