Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
5 licee - 5 teatre aduce din nou adolescenţii pe şi în faţa scenei
(Teatru)
Miercuri, 3 octombrie, incepe o noua editie a proiectului dedicat elevilor, 5 licee - 5 teatre. La evenimentul de lansare sunt asteptati toti participantii din acest an – liceeni si profesori din Bucuresti, organizatori si teatre partenere.
Lansarea va avea loc la Colegiul Tehnic de Arhitectura I.N Socolescu, incepând cu ora 11:00.

ECDL ROMANIA, alaturi de partenerii sai, UNITER, Primaria Municipiului Bucuresti, Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti si Teatrul Mic, Teatrul National I.L. Caragiale Bucuresti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Ion Creanga, Teatrul Nottara, va invita sa ii cunoasteti pe tinerii artisti si spectatori de teatru.
5 licee - 5 teatre este un proiect educational ajuns la a 8-a editie, ce incurajeaza implicarea liceenilor in activitati culturale, prin accesul acestora in institutii si la piese de teatru, provocându-i in acelasi timp la un concurs de spectacole.

Teatrele isi deschid din nou stagiunea pentru alti 150 de elevi, intre care si membri ai trupelor de teatru, din alte 5 licee din capitala. Cu totii vor viziona gratuit spectacole din stagiunea fiecaruia dintre cele 5 teatre partenere in proiectul dedicat tinerilor, 5 licee – 5 teatre: Teatrul Mic, Teatrul National I.L. Caragiale Bucuresti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Ion Creanga si Teatrul Nottara.

Noile scoli din capitala participante la aceasta editie sunt: Colegiul Tehnic de Arhitectura si Lucrari Publice Ioan N. Socolescu, Colegiul National Cantemir Voda, Colegiul National Emil Racovita, Colegiul National de Arte Dinu Lipatti, Colegiul Romano-Catolic Sfantul Iosif.

Si de aceasta data, trupele de teatru ale liceelor vor fi coordonate de catre teatrele partenere in punerea in scena a unei piese de teatru scurte. In an centenar, se vor adapta texte de dramaturgi romani.
Proiectul se va derula in perioada octombrie – decembrie 2018 si se va finaliza cu Gala 5 licee – 5 teatre, cand vor avea loc reprezentatiile, jurizarea si premierea celor cinci piese de teatru realizate de liceeni. Liceenii vor avea atunci sansa de a urca pe o importanta scena din Bucuresti, de a juca in fata unui juriu de profesionisti din teatru si de a fi aplaudati de un public larg.

Miercuri, la evenimentul de lansare 5 licee – 5 teatre, ne propunem sa aflam care sunt etapele de desfasurare a acestei editii si vom trage la sorti grupele de lucru la spectacolele scurte. 

De la prima editie ce a inceput in anul 2011 la initiativa ECDL ROMANIA, peste 1 000 de elevi din 30 de licee bucurestene diferite au participat la acest proiect. Educatia alternativa are o importanta esentiala pentru dezvoltarea tinerilor, care trebuie sa fie in continuare indreptati catre valori reale si corecte, inclusiv catre valori culturale. Initiativele ECDL promoveaza dezvoltarea echilibrata a tinerilor, care urmaresc cariere si certificari IT&C internationale, intelegând insa si actul de cultura, ca o completare a cunostintelor si abilitatilor acumulate in scoala.

Va asteptam miercuri, 3 octombrie 2018, ora 11:00, in Sala de festivitati a Colegiului Tehnic de Arhitectura I.N. Socolescu (Strada Occidentului Nr.12, Bucuresti).
Puteti afla mai multe informatii despre proiectul 5 licee - 5 teatre pe www.ecdl.ro  sau pe www.facebook.com/5licee5teatre. 

2018_5Licee-5Teatre_Poster

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate