Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 decembrie 2024
Recomandări
Scriitorul de vagoane a ajuns la București
(Literatură)
Editura TracusArte si Agentia ARIA Management va asteapta joi, 12 iunie, ora 18.30,
la Clubul Taranului, pentru o „altfel de lansare”.
Atentie! Nu este doar „inca” o aparitie
editoriala! Este cea mai frumoasa culegere de povestiri inspirata de minunatele calatorii ale scriitorului Alex Plescan.

In direct din Christchurch, Noua Zeelanda, SCRIITORUL DE VAGOANE va calatori catre cititorii sai si va impartasi virtual cu acestia experienta lansarii primei sale carti de la plecarea pe taramuri maori.


Vor vorbi dramaturgul Constantin Venerus Popa, scriitorul Liviu Ioan Stoiciu si profesorul universitar Mihai Iacob. Discutia va fi moderata de Vasile Mihalache, redactor al editurii Tracus Arte.

Alex Plescan este jurnalist, dramaturg si prozator. A debutat in publicistica la inceputul anilor ’90. inainte de a emigra in Noua Zeelanda, Alex a fost, pe rând, reporter de stiri la Departamentul Emisiunilor Informative (TVR1), redactor si realizator de emisiuni pentru diferite canale ale Televiziunii Publice, editor si producator al primelor editii FOCUS (PrimaTV). De asemenea, a produs si a regizat documentarele TV ‘Undeva la capatul lumii’,‘Tunelul de la capatul tunelului’ (in România) ?i ‘Big Old Cats’ (in Noua Zeelanda). Are numeroase articole publicate in presa de cultura din tara si strainatate.

Autorul opereaza cu imagini simple, eficiente si extrem de percutante, realizand modele de povestiri din realitate, despre realitate, dar deloc copiative. Ca orice bun creator de arta, nu copiaza ceea ce vede, ceea ce aude, ci esentializeaza si transforma pentru noi sentimentele in imagini si imaginile in trairi. Pot spune ca transfera in mintea noastra credibilul, caci, dincolo de orice alte calificative, cred ca povestirile sale „abunda” de credibil.
Daca o sa cititi cu mare atentie cuvântul introductiv al autorului, veti descoperi ca in spatele acestor texte nu sta numai talentul, indiscutabil, ci si MUNCA. Multa, multa munca, mii si zeci de mii de pagini, toate intinse pe parcursul a mai bine de 30 de ani. Are ceva vechime intr-ale frumusetii, Domnul Plescan!
(Constantin Venerus Popa despre SCRIITORUL DE VAGOANE)

ap


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate