Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 aprilie 2024
Recomandări
Premiat de UNITER pentru Cel mai bun spectacol de teatru, Rambuku va fi prezentat la Cluj
(Teatru)
Spectacolul Rambuku isi continua periplul festivalier. Ca urmare, Teatrul National din Timisoara prezinta, vineri, 12 octombrie, de la ora 21, in Sala Mare a Teatrului National din Cluj, spectacolul Rambuku, in cadrul intalnirilor Internationale de la Cluj.

Mai mult decat un spectacol intens, fascinant, mai mult decat un spectacol despre Om ca efect si cauza, ca depozitar si receptor al emotiei, mult mai mult decat un alt spectacol de succes al Teatrului National din Timisoara, Rambuku reprezinta un spectacol necesar, o intoarcere la valorile umane fundamentale.

Intalnirile Internationale de la Cluj se construiesc, in fiecare an, in jurul unei teme. Editia 2018 sta sub semnul unui topic generos: Viziuni. La fel ca in fiecare an, festivalul organizat de Teatrul National din Cluj, reuneste in salile de spectacol regizori, actori, scenografi, muzicieni, dramaturgi sau critici de teatru din Romania si din strainatate, dar si un numar foarte mare de spectatori.

Rambuku de Jon Fosse este un spectacol complex, atat din punct de vedere interpretativ, cat si din punct de vedere scenografic si logistic. Claudia Ieremia si Ion Rizea transpun in cuvant notiuni aproape imposibil de descris, senzatii, spatii, sentimente. In egala masura, Andrea Gavriliu creeaza un intreg univers din propriul trup si, in calitate de coregraf, din trupurile tinerilor actori Ada Dumitru, Adrian Loghin, Alexandru Ioan Pantea, Ana Negrescu, Andreea Giurgiu, Ciprian Valea, Eugen Curelici, Eva Maria Danciu, Ioana Repciuc, Ionut Iova, Mario Valdelvira Garcia, Raul Lazarescu, Roxana Fanata, Sebastian Valcea, Stefania Misaila si Vlad Ciresan.

Scenariul semnat de Anca Maniutiu ofera scenografului Adrian Damian ocazia sa construiasca un univers vizual fascinant, obsedant, repetitiv, dezvoltat intr-o arhitectura bizara, imposibila, suprarealista care isi schimba mereu geometria si in care fiinta trebuie sa lupte pentru a nu-si pierde identitatea. Acestui spatiu al non-culorii i se alatura, consonant, costumele semnate de Luiza Enescu, coloana sonora compusa de Mihai Dobre si light-designul creat de Lucian Moga. 

Fotografii: Adrian Piclisan / TNTm

05_resize

26_resize

d9045ba1-a359-439d-a28c-caf59f36a6f2
.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate