Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 aprilie 2024
Recomandări
Turneul național Drama 5 ajunge la București
(Teatru)
Spectacolul de teatru „Micul nostru centenar” si spectacolul lectura „Nu vorbim despre asta”, la Centrul de Teatru Educational Replika.
22 si 23 octombrie 2018, ora 19:00
Centrul de Teatru Educational Replika.
Reactor de creatie si experiment (Cluj) se pregateste de incheierea celei de-a treia editii a rezidentei de dramaturgie Drama 5. In vara aceasta, cinci autori dramatici au fost gazduiti de Reactor, sfatuiti de Alina Nelega si incurajati sa finalizeze cinci noi piese de teatru. Acum a venit momentul sa prezentam publicului rezultatele rezidentei, in cadrul Turneului Drama 5 organizat in luna octombrie de echipa Reactor in orasele Satu Mare, Bucuresti si Piatra Neamt.

La Centrul de Teatru Educational Replika din Bucuresti va invitam sa vedeti in data de 22 octombrie, ora 19:00, spectacolul Micul nostru centenar de Maria Manolescu, montat la Reactor de catre regizorul Dragos Alexandru Musoiu, si in data de 23 octombrie, ora 19:00, va asteptam la spectacolul lectura Nu vorbim despre asta de Alexandra Felseghi, coordonat de regizorul Radu Apostol.

MICUL NOSTRU CENTENAR (spectacol de teatru)
De Maria Manolescu
Regia: Dragos Alexandru Musoiu
Cu: Alexandra Caras, Paula Eotar, Paul Socol, Doru Talos, Adonis Tanta
Scenografia: Anda Pop
Muzica: Danaga
Producator: Reactor de creatie si experiment

La fel ca Romania Mare, Anuta implineste 100 de ani. Familia reunita incearca sa-i aduca un omagiu, numai ca vechile lor conflicte se intetesc si mai tare. Prins intre vocile dezbinate si discursurile paralele din jurul lui, Toma, stranepotul, incearca sa gaseasca un sens.

„Se celebreaza mult unitatea in 2018, dar daca ne uitam in jur, inclusiv la familiile noastre, nu suntem deloc uniti. In acelasi timp, vad in copiii de azi mai multa inteligenta emotionala si mai putina incrâncenare decât la generatiile precedente. Iar acesta mi s-a parut un lucru important de celebrat, chiar si intr-o mica parabola despre tara noastra ca o familie care se cearta la ceas de sarbatoare.”
Maria Manolescu, septembrie 2018

afis_micul nostru centenar deplasare (1)

NU VORBIM DESPRE ASTA (spectacol lectura)
De Alexandra Felseghi
Regizor-coordonator: Radu Apostol

Nu vorbim despre asta e povestea unei generatii spusa pe 4 voci. O generatie care s-a trezit adulta peste noapte, fara vreun manual de utilizare a vietii. E vorba despre acei oameni care s-au nascut undeva in anii ’80, au copilarit in ’90, au avut primele telefoane mobile la inceput de 2000 si erau deja la facultate când România a intrat in UE. Textul e o confesiune a descoperirii de sine, in contextul unei societati in schimbare, cu modele indoielnice. Nu vorbim despre asta insumeaza toate acele subiecte incomode, evidente, trecute sub tacere la masa in familie, pe care parintii le evita, iar copiii lor adolescenti le asimileaza incercând sa se accepte.

Recomandare de vârsta: 15+

Intrarea la evenimente este libera, dar se face pe baza de rezervare la 0732 101 860 / 0787 714 551 sau pe email la centrulreplika@gmail.com.

______________________________________________

PROGRAMUL TURNEULUI DRAMA 5
Teatrul de Nord, Satu Mare
15 octombrie
– Pauze de respiratie de Cornelia Iordache – spectacol-lectura
16 octombrie – Micul nostru centenar de Maria Manolescu, regia Dragos Alexandru Musoiu

Teatrul Tineretului, Piatra Neamt
19 octombrie – Tara(z)boi de Mariana Starciuc – spectacol-lectura
20 octombrie - Micul nostru centenar de Maria Manolescu, regia Dragos Alexandru Musoiu

Centrul de Teatru Educational Replika, Bucuresti
22 octombrie - Micul nostru centenar de Maria Manolescu, regia Dragos Alexandru Musoiu
23 octombrie – Nu vorbim despre asta de Alexandra Felseghi

afis turneu bucure?ti


Acest proiect cultural este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National, de Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca si de UNITER.
Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate