Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
Orchestra Română de Tineret şi Cristian Mandeal la Auditorium Maximum Cluj Napoca şi la Musikverein Viena
(Muzică)
Orchestra Romana de Tineret dirijata de Cristian Mandeal, revine pe afisele nationale si internationale cu doua concerte eveniment pe 16 octombrie, la Cluj Napoca - Auditorium Maximum si pe 19 octombrie la Viena - Musikverein. Aceste manifestari sunt incluse in seria concertelor organizate de Centrul National Tinerimea Romana cu ocazia Anului Centenar.
Programul concertelor va debuta cu lucrarea concertanta pentru multipercutie si orchestra „Spices, Perfumes, Toxins” de Avner Dorman, solist The Wave Quartet (Bogdan Bacanu, Christoph Sietzen, Emiko Uchiyama si Vladi Petrov), va continua cu Trei dansuri romanesti de Rogalski si se va incheia cu Simfonia Manfred op. 58 de Ceaikovski. Concertul de la Cluj Napoca - Auditorium Maximum, din 16 octombrie este primul eveniment al Orchestrei Romane de Tineret din cadrul proiectului Transilvania, Moldova si Muntenia Tour 100.
 
Concertul extraordinar al Orchestrei Romane de Tineret dirijata de Cristian Mandeal, solist The Wave Quartet din seara de 19 octombrie, ora 20, va avea loc in cadrul stagiunii de concerte din celebra sala Musikverein din Viena. Evenimentul se desfasoara in cadrul proiectului Anului Centenar "Romania in lume" si este precedat de un recital extraordinar sustinut de solisti ai  Orchestrei Romane de Tineret si membrii Cvartetului Wave, ce va avea loc in data de 18 octombrie 2018, ora 20,  la Universitatea Anton Bruckner din Linz.

„Desi tanara, varsta de 10 ani a orchestrei ii da un nou prestigiu si in acelasi timp obliga. Se spune, pe drept cuvant, ca a te afirma este greu, dar inca si mai greu este a te mentine. In ultimii ani, aceasta orchestra s-a impus ca un nou reper cultural al Romaniei cu valoare de brand national, pornind de la initiativa extraordinara a lui Marin Cazacu S-au perindat trei generatii de tineri muzicieni de pe tot cuprinsul tarii, intr-un numar impresionant de aproximativ 1000 de instrumentisti ce si-au completat si perfectionat abilitatile interpretative individuale, invatand in paralel sa se exprime plenar in cadrul riguros impus de apartenenta la o colectivitate superioara. Mi-e greu sa pretind ca dupa 10 ani am fi intrat intr-o noua etapa. Orchestra se naste si renaste fara intrerupere, noile generatii inlocuindu-le rapid pe cele devenite intre timp mature. Lucrul este fara de sfarsit si fara o finalitate vizibila. Nu te poti pensiona ca membru al unei orchestre de tineret. Scopul acesteia este sa creeze noi si noi esaloane de instrumentisti bine pregatiti pentru o viitoare cariera intr-o orchestra profesionista, aducand in cadrul acestora nu doar un aport artistic superior, dar si o noua mentalitate, mai sanatoasa fata de trecut, privitoare la calitatea si obligatiile unui instrumentist de orchestra.”
Cristian Mandeal

Asadar, o prezenta in premiera la un astfel de nivel artistic, o adevarata proba de forta pentru Orchestra Romana de Tineret si Cristian Mandeal la aniversarea a 10 ani petrecuti impreuna.

2018_ORT_8_Foto_Virgil Oprina_2018_08_09

Organizator : Centrul National de Arta „Tinerimea Romana”
Parteneri pentru concertul de la Cluj-Napoca: Universitatea Babes-Bolyai, Asociatia Notes&Ties
Partener pentru concertele de la Linz si Viena : Jeunesse Austria
Cu sprijinul Institutului Cultural Roman
Parteneri media: Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical, Romania TV, Mediatrust, Observator Cultural, Q Magazine.

Pentru informatii detaliate legate de activitatea Centrului National de Arta „Tinerimea Romana“  si de Orchestra Romana de Tineret puteti accesa www.tinerimearomana.ro

2018_ORT_4_Foto_Virgil Oprina_2018_08_09
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate